Home Haarverzorging Transformeer je krullen met de curly girl methode

Transformeer je krullen met de curly girl methode

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Krullend haar is prachtig, maar het kan een uitdaging zijn om de juiste verzorgingsproducten te vinden die je krullen goed tot hun recht laat komen. Wanneer je krullen niet de juiste verzorging geeft kan je haar er dof of pluizig uit gaan zien. De Curly Girl Methode is een revolutionaire aanpak voor krullend haar. De producten zijn speciaal ontwikkeld om je krullen te definiëren en te verzorgen.

Waar staat Curly Girl Movement voor?

Het doel van de Curly Girl movement is om de natuurlijke schoonheid van krullend haar te verbeteren, het vochtgehalte te behouden en kroezen te verminderen. De Curly girl producten bevatten geen siliconen, parabenen, minerale oliën, of agressieve sulfaten, zoals SLS & SLES.

Curly Girl methode producten

Co-wash Cleansers

De Curly Girl Methode vermijdt traditionele shampoos die agressieve sulfaten bevatten. Sulfaten staan erom bekend dat het haar ontdoen van natuurlijke oliën waardoor ze krullen kunnen uitdrogen. De co-wash cleansers van de Curly girl methode reinigen je haar zacht zonder de natuurlijke oliën volledig te verwijderen. Daarnaast helpt de Co wash om je haar te hydrateren en de krullen te definiëren zonder ze te verzwaren.

Conditioners

Conditioners zijn een belangrijk onderdeel van je haar routine. Het gebruik van conditioners helpt je bij het ontwarren en hydrateren van je krullen. Kies voor een conditioner zonder siliconen die vocht vasthouden en de elasticiteit van het haar bevorderen. Leave-in conditioners kunnen ook worden gebruikt om extra hydratatie toe te voegen en de krullen te definiëren.

Tijdens de the Curly Girl Methode is een conditioner een absolute must voor je krullen als je ze wast. Volgend deze methode is het verstandiger om met een conditioner of een co-wash te wassen in plaats van met een normale shampoo.

Leave in Conditioners

Een leave in conditioner versterkt je haar wanneer het droog, beschadigd en poreus is. Je brengt de leave in conditioner aan na het wassen van haar en je hoeft hem niet uit te spoelen.

Het gebruik van een leave in conditioner krullen is een aanvulling op een traditionele conditioner een geen vervanging. Het beste kun je deze producten in combinatie met elkaar gebruiken.

Curl Defining Gel

Om de krullen te definiëren en pluis tegen te gaan, is de curl defining gel essentieel in de Curly Girl routine. Deze gel bevat proteïnen en oliën die het haar intens voeden waarmee de elasticiteit van het haar verbetert.

Deze gels helpen de krullen te vormen en vast te houden zonder de natuurlijke textuur van het haar te beschadigen. Kies voor een lichte gel die niet plakkerig aanvoelt en de krullen een natuurlijke veerkracht geeft.

Deep Conditioning Masks

Krullend haar heeft vaak extra vocht nodig, en daar komen diepe conditioners om de hoek kijken. Gebruik regelmatig een diep conditionerend masker om je krullen te voeden en te herstellen. Ingrediënten zoals kokosolie, shea butter en keratine zijn populair vanwege hun hydraterende eigenschappen.

Microvezel Handdoeken en Plopping

Vermijd het gebruik van ruwe handdoeken, omdat deze de natuurlijke textuur van krullend haar kunnen verstoren en pluis kunnen veroorzaken. In plaats daarvan raden de meeste Curly Girls het gebruik van microvezel handdoeken aan. Plopping, een techniek waarbij het haar in een T-shirt of microvezel handdoek wordt gewikkeld om de krullen te behouden, is ook een populaire methode onder krullende meisjes.

De Curly Girl Methode heeft de manier waarop mensen met krullend haar hun haar verzorgen en stylen veranderd. Het gebruik krulvriendelijke producten speelt een cruciale rol bij het behalen van krullend haar voor de beste resultaten.

Experimenteer met verschillende producten om te ontdekken welke het beste werken voor jouw krultype. Met de juiste zorg en producten kunnen krullen stralen en transformeer je jouw haarroutine tot een liefdevolle zelfverzorgingssessie.

Related Posts