Home Algemeen Dit is de beste volgorde voor het aanbrengen van huidproducten

Dit is de beste volgorde voor het aanbrengen van huidproducten

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Er zijn best een aantal stappen in het aanbrengen van je huidproducten. Sommige producten worden makkelijker opgenomen dan anderen, waardoor het verstandig is om deze als laatste aan te brengen. Heb jij fijne, huidverzorgende producten van Little Wonderland gekocht, maar weet je niet in welke volgorde je deze het beste kunt aanbrengen? Met dit stappenplan zit je helemaal goed.

Stap 1: Maak je gezicht goed schoon

De eerste stap in jouw skincare routine bestaat altijd uit het goed schoonmaken van je gezicht. Je begint met het verwijderen van je make-up. Doe dit altijd met een make-up remover die past bij jouw huidtype en die niet te sterk is. Het beste kun je een olie of crème gebruiken, waar geen oliën inzitten. Daarna kun je je gezicht verder schoonmaken met een gezichtsreiniger, ofwel een cleanser. Kies er een die bij jouw huidtype past, want er zijn verschillende soorten producten voor droge tot vettige huidtypes. De cleanser zorgt ervoor dat je huid helemaal schoon is, zodat de poriën niet verstopt raken. Deze stap moet je zowel ‘s ochtends als ‘s avonds doen.

Stap 2: Exfoliëren, booster en serum

Daarna is het tijd om een exfoliant aan te brengen. Dit product is gemaakt van zuren die de dode huidcellen verwijderen. Je brengt dit product alleen ‘s nachts aan, omdat het niet goed samengaat met zonlicht. Vervolgens id het tijd voor een booster. Deze breng je wel elke ochtend én avond aan. In een booster zit een hoge concentratie werkzame stoffen, die de huid goed ondersteunen en voeden. Daarna is het tijd voor een serum. Ook dit product breng je ‘s ochtends en ‘s avonds aan. Het voedt de huid en wordt snel opgenomen.

Stap 3: Breng crèmes aan

De laatste stap is het aanbrengen van crèmes. Je begint met oogcrème. De huid bij de ogen is gevoeliger dan de rest van de huid op je gezicht en moet daarom met andere producten behandeld worden. De oogcrème voedt de huid, zodat oogcontouren verminderd worden. Daarna is het tijd voor de dag- of nachtcrème. Deze crèmes beschermen tegen invloeden van buitenaf en helpen met het inbrengen van vocht. Als laatste breng je in de ochtend zonnebrandcrème aan. Dit is een stap die je niet mag vergeten, omdat de zon huidveroudering behoorlijk versnelt. Ondanks dat de zon minder schijnt in de winter, zul je ook in de winter zonnebrandcrème aan moeten brengen om je huid te beschermen. Door de producten in deze volgorde aan te brengen, werken ze op zijn best.

Related Posts