Mannen mogen weer de harige wezens worden die ze ooit waren. Die conclusie valt te trekken uit de snelle veranderingen in haardracht aan het mannenfront. Was de baard ooit weggelegd voor stoffige wetenschappers in C&A-colbertjes, de hipsterbaard heeft het modebeeld compleet veranderd. En wat nu als de haartjes op de onderkaak maar niet willen groeien? Geen probleem: een baardtransplantatie is dé oplossing.

Al een paar jaar lang is-ie onontkoombaar: de hipsterbaard. Het pluizige baardje is snel populair geworden door filmsterren, muzikanten en voetballers. De scheermesjes zijn vervangen door hightech trimmers die de baard op de millimeter nauwkeurig afscheren. De gladde onderkaak is verleden tijd. De David-Beckham-look heeft massaal navolging gekregen. Zelfs mannen die nooit trendy waren, laten op dit moment de baard staan. Door de hipsterbaard krijgt de man weer een stoere uitstraling. De massale bewondering voor de hipsterbaard is niet zomaar toevallig. Mannen houden diep in hun hart van hun lichaamsbeharing. Aan kaal worden moeten ze niet denken.

Gebrek aan testosteron?
Kaalheid wordt veroorzaakt door overgevoeligheid voor een bepaald hormoon. Meer precies: dihydrotestosteron (DHT). Door dit krimpen de haarfollikels eerst om later helemaal te stoppen met functioneren. En juist in dat woordje ‘testosteron’ zit ‘m de kneep. Nog onverminderd doet het bekende broodje-aap-verhaal de ronde dat een kale man niet alleen haar, maar óók mannelijkheid te kort komt. En welke man wil z’n onbegroeide schedel laten figureren als uithangbord voor een seksleven dat op een laag pitje staat?

Baardtransplantatie als upcoming trend
Haartransplantaties waren al een trend, wordt de baardtransplantatie de must-have van 2016? Die kans is groot. Door de introductie van nieuwe technieken zoals FUE zijn deze ingrepen een stuk eenvoudiger. FUE staat voor ‘Folliculair Unit Extraction’. Deze techniek heeft in een paar jaar tijd het transplantatielandschap compleet op z’n kale kop heeft gezet. Was het eerst nog nodig om een deel behaarde hoofdhuid letterlijk te transplanteren, nu gaat het haarzakje voor haarzakje. Uit een donorgebied worden individuele haarzakjes met een of meer haren gehaald, die na controle worden teruggeplaatst in het te behandelen gebied.

De kliniek Hairplus medical care in Rotterdam voert wekelijks baardtransplantaties uit en geeft daarop een levenslange groeigarantie. Geen enkele reden dus voor een hipster om nog zonder baard rond te lopen.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email