Home Haarverzorging Beste stijltang

Beste stijltang

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Op zoek naar de beste stijltang? Een stijltang zorgt ervoor dat haar met krullen of een lichte slag in het haar binnen korte tijd stijl wordt. Door het haar tussen 2 platen te laten glijden die warm zijn wordt het haar glad en glanzend. Onze top 5 met daarin de beste stijltang.

Top 5 beste stijltang

L’ORÉAL – STEAMPOD 3.0

Loreal steampodDeze stijltang tovert haar met krullen en slag snel om in glad en steil haar. Er zit een kammetje in, die je er ook uit kan halen, waardoor je haar tijdens het stylen ook direct gekamd wordt. Deze stijltang gebruikt de kracht en zachtheid van stoom. Stoom is tot wel 78% minder schadelijk voor je haar dan een gewone stijltang en ook nog eens 2 keer zo snel. Voor iedereen die tijd wilt besparen en zuinig is op zijn haar.

€ 229

Koop nu


DYSON – CORALLE STIJLTANG

Dyson stijltangDeze luxe stijltang van Dyson maakt gebruik van flexibele platen die zich aanpassen aan je haar en beloofd 50% minder haarschade. Deze stijltang is zo’n 30 minuten geheel draadloos te gebruiken. Door de accu weegt deze stijltang wel wat zwaarder dan een gemiddelde stijltang. Je hebt niet de hoogste stand nodig om in één keer een lok glad te strijken. Is supersnel op temperatuur.

€ 449

Koop nu


GHD – Platinum+ STYLER

GHD platinum+ stijltangDeze luxe stijltang van GHD heeft flexibele afgeronde keramische platen. De stijltang ziet er super mooi uit. GHD gelooft er in dat 185 graden de perfecte temperatuur is voor alle haartypen. Deze stijltang is binnen 20 seconden op deze temperatuur en garandeert dat de temperatuur gelijk is op alle vlakken. Deze stijltang staat erom bekend dat je er ook hele mooie krullen mee kunt maken.

€ 299

Koop nu


REMINGTON – SHINE THERAPY PRO S9300

remington Shine Therapy ProDeze stijltang heeft maar liefst 9 verschillende temperaturen zodat de temperatuur altijd op maat kan worden ingesteld. Hij geeft geen typische stijltang geur aan je haar maar zorgt ervoor dat je haren nog steeds heerlijk ruiken. Warmt snel op en is ook weer snel afgekoeld. Je haren blijven de hele dag stijl en glanzend. Het lange snoer is ook heel fijn.

€ 49

Koop nu


BALMAIN – PROFESSIONAL TITANIUM STRAIGHTENER

Balmain stijltangDeze titanium stijltang van Balmain komt in een mooie tas en met handige clips en hittebestendige mat. De stijltang beweegt heel makkelijk over je haar en je maakt er ook heel makkelijk krullen mee. Zorgt ervoor dat pluizend haar verleden tijd is en maakt het haar mooi glad. De warmte kun je zelf instellen. 

€ 199

Koop nu


Wat is de beste stijltang voor jou?

Stijltang op basis van stoom

Een stijltang op basis van stoom is een goede keus als je snel je haar wilt stijlen en ze niet al teveel wilt beschadigen. Zie het als de toevoeging van stoom bij een strijkijzer. Deze zorgt ervoor dat het kledingstuk veel sneller glad is. Zo werkt het gebruik van een stoom stijltang ook. Door de stoom hoeft je haar veel minder lang te worden blootgesteld aan de warmte van de stijltang. Hierdoor is het dus beter voor je haar.

  • Vriendelijker voor het haar, het haar wordt minder beschadigd.
  • Maakt het haar snel glad en stijl.
  • Je moet hem met water bijvullen, dit kan een nadeel zijn.

Titanium stijltang

Een titanium stijltang is ideaal als je dik, stug of kroeshaar hebt. Titanium is nog sterker dan keramiek. 

  • Titanium platen verdelen de warmte gelijkmatig.
  • Titanium platen hebben een ioniserende functie, dat wil zeggen dat de negatieve ionen je haar minder statisch en pluizig maken.

Het verschil tussen een keramische stijltang en een titanium stijltang is vooral het type haar waar het voor gebruikt dient te worden. Verder zijn de eigenschappen gelijk. Kort samengevat is de titanium stijltang wat heftiger wat nodig is om dikker haar glad te maken waar een keramische stijltang genoeg sterkte heeft voor wat dunner haar.

Beiden worden weleens met toermalijn gecombineerd. Dit wil zeggen dat de kwaliteit nog beter is. 

Keramische stijltang

Keramische stijltangen zijn geschikt voor dun tot normaal haar. Let goed op bij de aankoop van een keramische stijltang; er is namelijk een groot verschil tussen keramische platen en een keramische coating. Een stijltang met keramische platen is veel kostbaarder dan een keramische coating maar ze gaan ook veel langer mee.

  • De keramische platen zorgen ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld.
  • Keramische platen hebben een ioniserende functie. Ze verplaatsen negatieve ionen naar je haar, deze maken je haar minder statisch, minder pluizig en dus lekker glad.

Gebruik altijd een leave in conditioner voordat je je haar gaat stijlen.

Related Posts