Home Haarverzorging Beste shampoo tegen haaruitval

Beste shampoo tegen haaruitval

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Ben je op zoek naar de beste shampoo tegen haaruitval? Een shampoo tegen haaruitval is ontworpen om haarverlies te verminderen en om de gezondheid van je haar te bevorderen. Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben, waaronder genetica, hormonale veranderingen, slechte voeding, stress of medicatie.

Veel shampoos tegen haaruitval bevatten ingrediënten zoals biotine, aminozuren en vitamines. Deze kunnen helpen bij het versterken van de haarzakjes en het haar zelf. Sterker haar is minder geneigd om te breken en uit te vallen. Shampoos met cafeïne, rozemarijnolie of niacinamide bevorderen de bloedcirculatie naar de hoofdhuid. Een betere bloedtoevoer kan de haarzakjes voeden en hun gezondheid bevorderen. Dihydrotestosteron (DHT) is een hormoon dat haarzakjes kan doen krimpen en leiden tot haaruitval bij mensen die genetisch gevoelig zijn voor deze reactie. Sommige shampoos bevatten ingrediënten die DHT-productie of -effecten kunnen verminderen.

De beste shampoo tegen haaruitval

Kérastase – Genesis Bain Nutri-Fortifiant Anti-haaruitval Shampoo

kerastase shampoo tegen haaruitvalKérastase Genesis Bain Nutri-Fortifiant anti-haaruitval shampoo reinigt, voedt en versterkt de haarvezel om het risico van haaruitval te verminderen. Deze goed schuimende shampoo verwijdert vervuilde deeltjes, geeft een intense voeding aan droog haar en geeft meer volume. Kalmeert en hydrateert het haar van wortel tot de puntjes.  Edelweiss Stamcellen en Gemberwortel versterken de haarvezel voor een intense veerkracht en om haaruitval als gevolg van breuk te verminderen. 

€ 33

Koop nu


Hairlust – Grow Perfect Shampoo

hairlust grow perfectDeze shampoo tegen haaruitval is ontwikkeld voor dunner wordend haar. De shampoo voorziet het haar van hydratatie en versterkt het haar om haarbreuk te voorkomen, terwijl de gezondheid van de hoofdhuid wordt verbeterd en de haargroei wordt geactiveerd door de uitvalfase te verminderen. Grow Perfect Shampoo voor dun haar bevat Anagain en biologische rozemarijnolie. In een klinisch onderzoek is aangetoond dat Anagain, afkomstig van erwtenscheuten, de groeifase van het haar verlengt, de uitvalfase vermindert en zorgt voor een verbeterde haargroei en dichter haar in slechts drie maanden.

€ 26

Koop nu


Vichy Dercos Energie Aminexil Shampoo

vichy dercos aminexil shampooVichy Dercos Energie Aminexil Shampoo bevat Aminexil, een toonaangevend cosmetisch molecuul gepatenteerd door Vichy dat haaruitval door haarbreuk helpt tegengaan. De shampoo houdt haar goed schoon, zonder een irriterend gevoel te geven aan een gevoelige hoofdhuid. Haar is na gebruik goed doorkambaar, voelbaar voller en zachter. Je haar valt minder uit en wordt binnen een korte tijd een stuk voller.

€ 18

Koop nu


Alpecin Shampoo Caffeine C1

alpecin shampoo caffeine c1Alpecin Shampoo Caffeine C1 is een shampoo die de verzwakte haarwortels weer sterker maakt. Het voorkomt haaruitval welke door erfelijkheid bepaald is. De shampoo is samengesteld zonder siliconen om de grip van je haren te verbeteren. Cafeïne bevorderd de haargroei remt de haaruitval af. De haarwortels worden tijdens het wassen gestimuleerd. Als de shampoo langer zijn werk kan doen, zal de cafeïne ook doordringen in de huid rond de haarwortels en al na een aantal keer wassen is de haarstructuur verbeterd en uw haar voelbaar voller en verzorgd.

€ 7

Koop nu


Arkopharma – Forcapil Shampoo Tegen Haaruitval

arkopharma forcapil shampoo tegen haaruitvalDeze shampoo is 86% van natuurlijke oorsprong en combineert lindera en millet plantenextracten om haaruitval te voorkomen en te beperken. Verhoogt het haarvolume en herstelt de dichtheid van het haar. Vrij van gesulfateerde oppervlakte-actieve stoffen en dermatologisch en oftalmologisch getest. Voor zichtbaar meer volume en dikker haar.

€ 14

Koop nu


Niet alle shampoos tegen haaruitval zijn even effectief. De resultaten kunnen verschillen afhankelijk van de oorzaak van het haarverlies en de individuele reactie op de ingrediënten. Als je last hebt van ernstig haarverlies, is het raadzaam om een arts te raadplegen om de exacte oorzaak van het haarverlies vast te stellen en te bepalen welke behandeling het meest geschikt is voor jouw situatie. Het slikken van haarsupplementen of haargummies kan een mooie aanvulling zijn wanneer je de strijd aangaat tegen haaruitval. Ook het slikken van collageen poeder kan een bijdrage leveren. Wanneer je hoofdhuid echt kale plekken vertoont, kun je ook een haartransplantatie overwegen.

Related Posts