Home Make up Make up ziek of verkouden bent

Make up ziek of verkouden bent

Door: Hanneke

Als je ziek of verkouden bent zie je er vaak een stuk slechter uit. Het liefste blijf je dan lekker de hele dag in bed liggen, maar er zijn ook dagen dat dit niet mogelijk is. We geven je graag tips hoe je er toch nog een beetje leuk uit kunt zien, als je ziek of verkouden bent.

Uiteraard is het erg belangrijk dat je probeert om zo snel mogelijk beter te worden. Dit kan alleen door je lichaam van de juiste voedingsstoffen te voorzien. Eet dus meer groenten en fruit als normaal. Voorkom dat je voedingsstoffen tot je neemt die niets toevoegen zoals chips, koekjes en frisdrank. Vergeet vooral je vitamine pillen niet. Neem paracetamol en Antigrippine of Hot Coldrex om je lichaam te helpen herstellen. Vergeet vooral niet veel water, thee of bouillon te drinken.
Ben je flink verkouden? Dan helpt het om je neusholten schoon te spoelen met een zoutoplossing. Deze kun je kant-en-klaar kopen bij de drogist of zelf maken met gekookt water en zout. Je kunt ook een neti-pot aanschaffen als je vaak last hebt van verstopte luchtwegen. Hiermee kun je je neusholten en bijholten schoonspoelen met een zout en water oplossing. Dit vereist wat oefening maar is erg fijn om te gebruiken als je helemaal dicht zit. Heb je last van keelpijn? Dan kan een kop thee met honing of een hoestdrankje de pijn verzachten. Heb je last van veel slijm dan kan Bisolvon een oplossing bieden doordat deze het slijm oplost.

Je ogen verraden als eerste dat je niet lekker bent. Heb je last van jeuk? Gebruik dan oogdruppels om de jeuk te verminderen en te voorkomen dat je veel in je ogen wrijft. Anders heeft het sowieso geen zin om make up aan te brengen. Zijn je ogen echt dik dan doen een koud washandje of ijsblokjes of een icepack echt wonderen. Theezakjes of komkommers kan natuurlijk ook, maar ijsblokjes of een icepack zijn ideaal als je niet zoveel tijd hebt. Gebruik een goede oogcrème die helpt tegen de wallen onder je ogen. Vaak is je huid wat droger als je ziek of verkouden bent. Gebruik een goede moisturizer of gebruik een hydraterend masker. Probeer, ook al ben je ziek, wel elke dag je huid te reinigen en te verzorgen om te voorkomen dat je huidconditie achteruit gaat.

Een foundation kun je beter niet gebruiken als je een droge huid hebt. Vaak vallen droge plekken alleen nog maar meer op. Foundation gaat zich namelijk hechten aan droge velletjes en kan op dit moment een heel onnatuurlijk resultaat geven. Een BB crème is op dat moment veel beter omdat hij je huid tevens verzorgt. Rode vlekken in je gezicht werk je weg met een concealer. De concealer breng je zowel onder je ogen als op je ooglid aan omdat je oogleden vaak wat roder zijn. Breng de concealer ook aan bij de zijkanten van je neus. De zijkant van je neus is vaak rood als je verkouden bent.

Voor wat betreft je oogmake up kun je het beste alleen mascara opdoen. Een heftige oogmake up laat jouw rode en dikke ogen alleen nog maar meer opvallen. Met een blusher of bronzer kun je wat meer kleur op je gezicht aan te brengen. Let wel op dat je dit heel subtiel doet. Maak het ook niet te bont op je lippen. Een verzorgende lipbalm of doorschijnende lipgloss is op dit moment beter. Het resultaat is een hele natuurlijke make up die camoufleert dat je ziek bent.

Related Posts