Home Make up Make up bruiloft zelf doen of uitbesteden?

Make up bruiloft zelf doen of uitbesteden?

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Wanneer je gaat trouwen wil je er op je allermooist uitzien. Je kunt de make up voor je bruiloft zelf doen of uitbesteden. Jij weet zelf welke make up je het beste staat en bent expert op het gebied van je eigen gezicht. Echter, gaat het je lukken om op de dag zelf met een make up te komen die meer straalt dan anders. En misschien nog belangrijker, de hele dag goed blijft zitten.

Make up bruiloft zelf doen

De make up voor je bruiloft doen met dezelfde make up stash als welke je normaal gebruikt lijkt ons geen goed plan. Wanneer je dit doet zie je er hetzelfde uit als normaal, of zoals je een avond op stap gaat. Het is moeilijk om ‘next level’ te gaan met je standaard make up vaardigheden en producten.

Wat dan wel? Advies inwinnen kan nooit kwaad. Laat jezelf eens opmaken bij een make up corner in bijvoorbeeld de Bijenkorf of de Douglas. Je krijgt dan eens een keer een hele andere make up op dan wanneer je het zelf zou kunnen doen. De elementen die je mooi vindt kan je makkelijk zelf kopiëren. De make up kun je direct zelf aanschaffen. Ook is het een prima manier om de make up even aan te kijken of om wat selfies te maken om te kijken hoe de make up overkomt.

Waar moet je op letten als je de make up zelf doet?

Huidverzorging en basis

Een goede huidverzorging is van groot belang. Door de huid goed te hydrateren voorkom je dat er droogtelijntjes ontstaan. Droogtelijntjes kunnen bij een slechte hydratatie ontstaan, hierdoor heb je kans dat je make up in deze lijntjes gaat zitten waardoor de lijntjes nog meer in beeld komen. Denk naast een goede hydratatie ook aan een goede primer. Een primer vult als het ware de droogtelijntjes op en strijkt je huid glad. Een primer is een goede basis voor de make up.

Foundation

Bij het selecteren van een goede foundation zijn de volgende dingen van belang:

  • Trouw je met mooi weer, dan is het van belang dat de foundation een goede SPF bevat.
  • De foundation dient een goede houdbaarheid te hebben, hij moet na 8 uur nog precies hetzelfde zitten als wanneer je deze aanbrengt.
  • Bij voorkeur heeft de foundation een matterend effect. Glans wil je voorkomen omdat het op de foto’s niet goed overkomt.

Oog make up

Ook bij oogmake up is het belangrijk dat het lang blijft zitten. Kies bij voorkeur voor waterproof mascara en oogpotlood. Met de oogschaduw kun je juist lekker uitpakken op je bruiloft. Kies voor een oogschaduw met een mooi glans effect voor een stralende oogopslag. Klaar voor een extra touch? Dan zijn nepwimpers een garantie voor extra glam.

Lippen

Als alles goed gaat wordt er op de bruiloft het een en ander gekust. Zorg daarom voor een lippenstift die niet ‘te veel’ afgeeft. De bruidegom met een roodgekleurde mond achter laten na de eerste kus is geen goed plan. Gebruik daarnaast een lippotloodje om te voorkomen dat de lippenstift in de lijntjes rondom je lippen gaat lopen.

Blush en contour

Zorg voor een mooie blos op je wangen en breng je gezicht in vorm met een contour. Met een mooie contour kun je op deze dag echt het verschil gaan maken vergeleken met een normale werkdag. Ook kun je een highlight gebruiken op je jukbeenderen voor een stralend effect.

Ready, set, go

Sluit de make up af met een goede setting spray. Deze zorgt ervoor dat de make up de gehele dag goed blijft zitten.

Ga flink oefenen om te kijken welke make up look jou het beste staat en om te kijken of de producten doen wat ze beloven. Zorg er daarnaast voor dat je alles op orde hebt zoals de bruidstaart, de ringen en laat alles vastleggen bij de goedkoopste notaris.

Related Posts