Home Make up Beste wenkbrauwpotlood

Beste wenkbrauwpotlood

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Wij geven je graag advies over het beste wenkbrauwpotlood. Wenkbrauwen zijn hip en mogen opvallen anno 2023. Nu zijn er maar weinigen onder ons die uit zichzelf mooie volle en strakke wenkbrauwen hebben. We halen dus alles uit de kast om ze vorm, extra definitie en kleur te geven. Kijk mee met ons lijstje van beste wenkbrauwpotloden.

Er zijn verschillende redenen waarom je een wenkbrauwpotlood zou willen gebruiken:

  • om wenkbrauwen te definiëren en te vormen
  • om dunne of onregelmatige wenkbrauwen op te vullen
  • om de kleur van de wenkbrauwen aan te passen
  • om de wenkbrauwen optisch te verlengen of te verhogen.

Wenkbrauwpotloden worden vaak in potloodvorm verkocht maar ook steed vaker in een automatisch potlood dat je omhoog kun draaien. Dit maakt dat je het wenkbrauwpotlood makkelijk mee kunt nemen voor onderweg. Naast deze vorm is het belangrijk om naar de grootte van de punt te kijken. Bij een ‘normaal’ potlood kun je de punt op verschillende manieren slijpen, bij een automatisch potlood zie je vaak dat er dunne varianten beschikbaar zijn, driehoekige en wat bredere punten.

3 x het beste wenkbrauwpotlood

ANASTASIA BEVERLY HILLS – BROW DEFINER

 

anastasia brow definerHoe kan het ook anders, Anastasia is al jaren lang de wenkbrauwen goeroe van Beverly Hills. Ze is maar liefst 2 jaar bezig geweest met de ontwikkeling van dit wenkbrauwpotlood. Doordat de punt in een soort rechte driehoek loopt, kun je met dit potlood perfect wenkbrauwen nabootsen. Je brengt hem als het ware in streepjes aan. Voor een natuurlijk effect! 

€ 30

Koop nu


CHANEL – SOURCILS WENKBRAUWPOTLOOD

chanel wenkbrauwpotloodDit wenkbrauwpotlood geeft een mooie poederachtige beetje matte finish. Het is een ideaal potlood om je wenkbrauwen mee in te kleuren en te definiëren. Aan de achterzijde zit een borsteltje om je wenkbrauwen te kammen en in model te brengen. De kleuren zijn heel mooi en komen heel natuurlijk over.

€ 28

KOOP NU


MAC – EYE BROWS STYLER WENKBRAUWPOTLOOD

Mac wenkbrauwpotloodMet dit wenkbrauwpotlood van MAC breng je jouw wenkbrauwen makkelijk in model. Je hoeft het potlood niet te slijpen dus het gaat prima mee in je tas. Het blijft de gehele dag goed zitten en kunt op een natuurlijke manier de wenkbrauwen wat bijtekenen op plekken waar weinig haartjes zitten. Het werkt snel en precies en de punt blijft heel mooi klein en scherp.

€ 19

Koop nu


A girl is not complete without her brows

Wat qua kleur het beste wenkbrauwpotlood is hangt af van de kleur van je haar en huid. Over het algemeen zijn de volgende kleuren passend:

  • Gebruik een donkerbruin of zwart potlood voor zwart of zeer donker haar.
  • Gebruik een medium bruin potlood voor midden bruin haar.
  • Gebruik een lichtbruin of goudbruin potlood voor blond haar of haar met highlights.
  • Gebruik een asblond of grijs potlood voor grijs of wit haar.

Het is belangrijk om een kleur te kiezen die natuurlijk oogt en goed bij je huid past. Als je twijfelt, kun je een aantal kleuren uitproberen en kijken welke het beste bij je past.

Kan ik een oogpotlood gebruiken als wenkbrauwpotlood?

Nee, wanneer je een oogpotlood gaat gebruiken in plaats van een wenkbrauwpotlood blijft het veel minder goed zitten. Een wenkbrauwpotlood is veel minder vet dan een oogpotlood en blijft daardoor beter op zijn plaats.

Hoe kun je een wenkbrauwpotlood het beste aanbrengen?

Je kunt een wenkbrauwpotlood op verschillende manieren aanbrengen:
1) Je tekent een kader om de wenkbrauwen en kleurt deze daarna in. Dit zorgt voor een scherpe lijn rondom de wenkbrauwen. Voor een natuurlijke look sla je deze stap over.
2) Je kleurt de wenkbrauwen in met het potlood, dit is de meest eenvoudige manier
3) Je zet kleine streepjes in de richting van de haren mee. Dit is de meest natuurlijke manier. Zorg ervoor dat de punt van het wenkbrauwpotlood goed geslepen is met een goede puntenslijper voor het beste resultaat.

Breng wenkbrauwpotlood nooit in een rechte lijn aan, door streepjes te zetten in de richting van de haren krijg je een veel natuurlijker effect. Het mooiste effect bereik je door het wenkbrauwpotlood eerst te slijpen zodat je met deze scherpe punt de haartjes het beste kunt nabootsen.

Wat is het verschil tussen een wenkbrauwpotlood en een wenkbrauwpoeder?

Het is voor iedereen verschillend wat diegene het fijnste vind, een potlood of een poeder. Het voordeel van een potlood is dat je heel secuur te werk kan gaan. Een ander voordeel van een wenkbrauwpotlood is dat je met het potlood fijne lijntjes kan zetten om de haartjes te imiteren. Het fijne van een wenkbrauwpoeder is dat je hiermee de wenkbrauwen veel makkelijker inkleurt. Veel vrouwen gebruiken een potlood en poeder in combinatie met elkaar.

Related Posts