Home Make up Tips voor het aanbrengen van make up

Tips voor het aanbrengen van make up

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Wanneer je teveel foundation hebt aangebracht kun je dit verminderen door met een vochtige make-up spons het gezicht te deppen.
Je kunt in plaats van een foundation ook een getinte dagcrème gebruiken. Dit bespaart je tijd en geeft je een natuurlijke uitstraling. Kies een tint die gelijk is aan je eigen huidskleur of een tint lichter.
Gebruik geen matterende foundation rond de ogen wanneer je last hebt van lijntjes en/of rimpeltjes. Lijntjes en rimpeltjes worden dan namelijk geaccentueerd. Ook een concealer kan deze rimpels accentueren. Heb je teveel foundation rondom de ogen gebruikt dan kun je hierover een oogcrème gebruiken. De oogcrème klop je dan zachtjes in op de huid rondom de ogen.
Blusher dien je te gebruiken van buiten naar binnen, wil je jouw jukbeenderen laten opvallen en je gezicht iets slanker doen lijken? Zuig dan op je wangen en volg met de poederkwast deze lijn.
Is je blusher op? Een blusher is  te vervangen door een lipstick in de juiste kleur, deze kun met je vingers vervagen voor een natuurlijk effect.
Zorg voor voldoende (dag)licht als je de foundation aanbrengt. Zo zie je er perfect uit in elke mogelijke omgeving.
Een foundation voor een donkere huid moet een gele ondertoon hebben, licht dekkend en vetvrij zijn. Een donkere huid is vaak vetter dan een blanke huid.
Vermijdt camouflagestiften en concealers met roze of oranje ondertonen. Deze zullen de huid eerder zullen accentueren als camoufleren.
Als je de concealer tot onder de wimpers aanbrengt lijken je ogen kleiner. Het beste is om van beneden naar boven te werken en de concealer net onder de ogen te vervagen.
Als een foundation gaat kopen zorg dan dat je geen make-up draagt. De foundation kun je het beste testen op je gezicht zelf. Neem een spiegeltje mee zodat je buiten kunt kijken hoe de foundation er in daglicht uitziet.
Heb je veel rode vlekken in je gezicht en wil je deze camoufleren? Gebruik dan een groene camouflagestift. Groen heft de roodheid op.Let er wel op dat je niet teveel opbrengt en gebruik de camouflage onder je foundation.
Door een wat donkerdere poeder langs de kaaklijn te halen lijkt je onderkin kleiner. Let er wel op dat je dit niet overdrijft anders accentueer je juist de onderkin.

Related Posts