Home Make up Zakelijke make up

Zakelijke make up

Door: Hanneke

Een sollicitatie, belangrijke zakelijke business meeting of gewoon een heel belangrijke afspraak. Meestal houden we ons al weken van tevoren bezig met wat we aan trekken. Maar wat voor make up doe je op? Tijd voor wat tips voor een goede zakelijke make up.

Zakelijke make up

Voor een belangrijke zakelijke businessmeeting willen we graag verzorgd, zelfverzekerd en sterk overkomen. Zakelijke make up dient niet te overdreven aanwezig te zijn maar moet je wel helpen om jezelf van je beste kant te laten zien.

Lippen

Leg het accent niet op je lippen. Te donkere lippenstift kan afleiden van wat je te zeggen hebt. Gebruik een medium kleur voor je lippen die hooguit een paar tinten donkerder is dan je eigen lipkleur. Zorg ervoor dat het een langhoudende lippenstift is zodat hij het gehele gesprek meegaat en niet teveel afgeeft op kopjes. Gebruik om deze reden dan ook geen lipgloss. Ben je nou eenmaal een rode lipstick fanaat, probeer dan de kleur iets te temmen.

Ogen

Oogcontact tijdens een zakelijk gesprek is erg belangrijk. Leg de nadruk op je ogen maar overdrijf vooral niet. Creëer een subtiel lijntje om je ogen. In plaats van zwart kun je ook een bruin lijntje gebruiken. Maak daarnaast gebruik van natuurlijke kleuren matte oogschaduw. Gebruik een aantal laagjes mascara voor een mooie oogopslag. Het kan er beter niet uitzien alsof je er uren mee bezig bent geweest. Epileer je wenkbrauwen (een dag van tevoren) en zet ze niet te donker aan.

Huid

Zorg ervoor dat je foundation mooi aansluit bij je huidskleur, gebruik geen dikke lagen maar ga voor een natuurlijk effect. Werk eventuele donkere kringen onder je ogen weg met een concealer maar zorg ervoor dat deze niet in je rimpeltjes verdwijnt. Het gebruik van een goede vochtinbrengende crème als basis zorgt voor een natuurlijkere look en voorkomt droogtelijntjes. Door het gebruik van een goede primer krijg je een mooi glad gezicht, hierdoor lijk je jonger. Zorg ervoor dat je de blush goed blend zodat deze een natuurlijke overgang heeft.

Nagels

Je nagels moeten er perfect verzorgd uitzien. Gebruik een gekleurde nagellak om te voorkomen dat er eventueel vieze randjes te zien zijn. Neem deze nagellak mee naar het gesprek. Mocht je nagellak onverwacht gaan chippen, dan kun je dit nog mooi even bijwerken. Nail art, opvallende kleuren of te donkere nagellak zijn af te raden. Het is niet de bedoeling dat de aandacht naar je nagels wordt getrokken. Denk meer aan kleuren tussen de roze, beige en rood. Mocht je toch gaan voor een natuurlijke look neem dan bijvoorbeeld tandenstokers mee om eventuele vieze randjes onder je nagel te verwijderen.

Touch up

Zorg dat je ruim op tijd bent zodat je nog een ‘touch up’ kunt doen. Neem minimaal deodorant en een compact poeder mee. Dit zijn situaties waarbij we nog wel eens meer gaan zweten dan dat we zouden willen. Werk je lippenstift bij en maak eventueel gebruik van een mondspray. Breng alleen een extra luchtje opnieuw aan als de vorige al is vervaagt. Je wilt subtiel ruiken maar het moet zeker niet de bedoeling zijn dat ze je het gehele gesprek ruiken. Kies bij voorkeur een wat krachtige geur. Spray eventueel een spuitje in de lucht en loop daar doorheen zodat je zeker weet dat je niet overdrijft.

Heel veel succes en ‘Go for it’.

Related Posts