Home Lichaamsverzorging Beste anti striae crème

Beste anti striae crème

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Choosebeauty helpt jou graag in jouw zoektocht naar de beste anti striae crème. Striae heeft diverse oorzaken maar de grootste hiervan is toch wel het ontstaan tijdens de zwangerschap. In korte tijd veel gewicht aankomen kan ook een oorzaak zijn van striae. Striae is beter te voorkomen dan te genezen. Wanneer je eenmaal striae hebt is het lastig om het weg te krijgen.

Wanneer je zwanger bent is het daarom belangrijk om je huid goed soepel te houden met een goede anti striae crème. Het beste is om deze elke ochtend en avond te gebruiken vanaf het moment dat er enige spanning op je buik komt te staan.

Beste anti striae crème

CLARINS – STRETCH MARK EXPERT

Clarins anti striaeDeze heerlijk geurende bodycrème trekt snel in de huid en laat geen residu achter. Het voelt dus niet vet of plakkerig aan. Wanneer je last hebt van jeuk door een droge huid wordt dit onmiddellijk verlicht na het aanbrengen van deze anti striae crème.

€ 58

Koop nu


MAMA MIO – FRAGRANCE FREE TUMMY RUB BUTTER

Mama mio tummy rub butterDeze heerlijke crème zit in een grote pot. De crème smeert lekker uit en trekt direct in de huid. Maakt je buik heerlijk zacht en huid de huid gezond. Bevat veel natuurlijke ingrediënten. Helpt ook een beetje tegen striae van een eerdere zwangerschap. Diervriendelijk en vegan. Hetzelfde merk heeft ook een scrub speciaal voor de zwangere buik.

€ 28

Koop nu


DR. ORGANIC – VITAMINE E LITTEKEN STRIAE CREME

Dr. Organic Vitamine E Litteken_Striae CrèmeIs het kwaad al geschiedt en heb je last van striae littekens dan kan deze crème ze minder maken. De crème helpt het beste tegen de striae littekens wanneer je deze zo snel mogelijk gebruikt. Op littekens die er al jarenlang zitten heeft het minder effect. De crème smeert goed uit en ruikt ook aangenaam.

€ 13

Koop nu


WELEDA – ZWANGERSCHAPSOLIE

Weleda ZwangerschapsolieDeze zwangerschapsolie is op basis van 100% natuurlijke ingrediënten. Doordat het een olie is is het best vettig en laat het een laagje achter op de huid. Maakt en houdt de huid soepel en voorkomt dat deze droog wordt.

€ 18

Koop nu


Mustela Striemen Olie

mustela anti striaeDe Mustela Striemen Olie is een 100% natuurlijke olie optie. Deze olie verbetert de huidelasticiteit en voorkomt het uitrekken van de huid tijdens de zwangerschap. De olie bevat slechts vier natuurlijk ingrediënten; avocado-olie, vol met essentiële vetzuren om de hydrolipidenfilm te herstellen en in tact te houden, maracuja-olie concentraat voor de verbetering van de elastische eigenschappen van de huid, bio zonnebloemolie voor hydratatie en vitamine E als een natuurlijk antioxidant.

€ 16

Koop nu


Waardoor wordt striae veroorzaakt?

Striae ontstaat wanneer bindweefselvezels van elkaar glijden waardoor er haarscheurtjes ontstaan in de huid. Ze worden zichtbaar op de huid als kleine witte streepjes. Striae wordt vaak veroorzaakt door:
– zwangerschap, hierdoor wordt de huid erg uitgerekt
– verhoogde productie van het hormoon cortison of wanneer men medicijnen gebruikt met cortison
– extreme bindweefselzwakte
– binnen korte tijd veel aankomen in gewicht

Striae is bijna niet meer weg te krijgen wanneer het eenmaal is ontstaan. Striae voorkomen is veel makkelijker dan striae genezen.

Hoe kun je striae voorkomen?

Als je zwanger bent kun je striae voorkomen door de huid soepel te houden. Het is belangrijk dat je elke ochtend en avond de huid goed insmeert met een anti striae crème. De crème dient met zachte ronddraaiende bewegingen aangebracht te worden. Vergeet niet wanneer nodig ook de borsten, billen en heupen mee te nemen. Zorg ook voor een goede ondersteuning van de borsten door middel van een goede bh. Ontspannen en veel water drinken helpt ook.

Related Posts