Home Gezichtsverzorging Beste pincet

Beste pincet

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Met een goede pincet kun jij jouw wenkbrauwen mooi en strak epileren. Wij helpen jou graag in de zoektocht naar de beste pincet zodat jouw wenkbrauwen altijd ‘on fleek’ zijn. Het epileren van je wenkbrauwen is belangrijk voor de uitstraling van je gezicht. Verdwaalde haartjes geven een onverzorgde indruk.

Beste pincet top 5

TWEEZERMAN – SLANT TWEEZER

Tweezerman slant tweezer pincetDe pincet pakt moeiteloos de kleinste haartjes en trekt deze er met gemak uit. Je zult zien dat je wenkbrauw strakker zal zijn dan ooit. Deze pincet is een investering waar je vele jaren plezier van gaat hebben. Hij blijft heel lang scherp en mocht hij minder scherp worden, dan kun je hem opsturen en krijg je hem weer scherp terug.

€ 30

Koop nu


ANASTASIA – TWEEZER PINCET

Anastasia beverly hills tweezer pincetDeze pincet verwijderd de kleinste haartjes zonder je huid te beschadigen. Er zit een plastic kapje bij dat de uiteinden beschermd, dit is handig als je veel reist. De pincet is heel precies en trekt moeiteloos de kleinste haartjes eruit. Ontworpen door de beroemde eyebrow specialist Anastasia.

€ 40

koop nu


MAC – SLANT TWEEZER PINCET

Mac Slant tweezer pincetDeze pincet is perfect schuin en pakt moeiteloos de allerkleinste en fijnste haartjes. Hij heeft een hele goede kwaliteit en blijft jaren je trouwe partner om je wenkbrauwen strak te houden. Ze zijn licht van gewicht, gemakkelijk te gebruiken en de tips hebben de perfecte afmetingen voor nauwkeurige en bijna pijnloze ontharing. 

€ 40

Koop nu


BENEFIT – BROW COLLECTION PINCET MET WENBKBRAUWBORSTELTJE

Benefit pincet wenkbrauwborsteltjeVoor een super strak resultaat is het goed om de haren eerst omhoog te kammen. Deze pincet van Benefit heeft een borsteltje om je wenkbrauwen mee te kammen. De scherpe pincet pakt zelfs de meest kleine haartjes en epileert je wenkbrauwen gemakkelijk. De punt is omhuld met diamantstof waardoor je een nog betere grip krijgt. 

€ 22

Koop nu


THE BROWGAL TWEEZER

Browgal pincetDeze BrowGal pincet is gemaakt van drievoudig gestampt staal. De pincet heeft een schuine precisietip waardoor ze langer mee gaan dan je huidige pincet. Gebruik hem voor flawless epileren en perfect gevormde wenkbrauwen. Comfortabel veer scharnier voor gemakkelijk, onvermoeibaar epilerenEen musthave om dikkere, proportionele wenkbrauwen te vormen naar ieders unieke gezichtsstructuur.

€ 28

Koop nu


De huid onder je ogen kan rood worden wanneer je gaat epileren. Het beste tijdstip om je wenkbrauwen te epileren is dan ook voordat je gaat slapen. Je huid heeft dan de tijd en de rust om te herstellen. Je voorkomt hiermee dat er vuil zoals make-up in de poriën komt en dat je met een geïrriteerde en rode huid onder je ogen rondloopt. Reinig en desinfecteer de huid rondom de ogen altijd voordat je gaat epileren.

Gebruik voor het epileren van je wenkbrauwen een pincet met schuin aflopende punten. Wanneer het pincet geen goede grip heeft kun je schuurpapier over de binnenkant van het pincet halen. De pincet heeft op deze manier een betere grip op de haartjes.

wenkbrauwen model

Voordat je gaat epileren moet je de vorm van je wenkbrauwen bepalen. Dit kun je het beste doen door een potloodje langs je neus te leggen naar de binnenkant van je ogen: dit is de plek waar je wenkbrauwen zouden moeten beginnen. Het eindpunt van je wenkbrauwen bepaal je door het potlood van de punt van je neus tot de buitenhoek van je oog te leggen. Daar waar het potlood eindigt dienen ook je wenkbrauwen te eindigen.

Voordat je gaat epileren kun je het beste je wenkbrauwen eerst in model brengen met een oude mascara of wenkbrauwborsteltje. Dit kun je doen door de wenkbrauwen eerst omhoog te kammen en vervolgens weer glad te kammen. Ook is het mogelijk om met een wenkbrauwpotlood of concealer de vorm te bepalen, hiermee kun je voorkomen dat je de wenkbrauwen een verkeerde vorm geeft.

Het hoogste punt van je wenkbrauwen kun je op 2 manieren bepalen: door het potloodje van de neuspunt naar de iris te leggen en het eindpunt als hoek te gebruiken, of door de huid boven je wenkbrauwen strak te trekken, je krijgt dan de hoek beter te zien en je trekt de huid strak om te epileren.

Je mag nooit haartjes boven de wenkbrauw weghalen, epileer dus altijd onder je wenkbrauwen! Het is van groot belang dat je de huid met twee vingers strak trekt en de haartjes met de richting mee epileert. Plaats het pincet altijd zo dicht mogelijk op de huid. Wanneer je lukraak gaat epileren heb je kans dat de haartjes in een andere richting terugkomen. Wanneer je de wenkbrauwen heel dun epileert heb je dus kans dat je nooit meer volle wenkbrauwen krijgt. Epileer je wenkbrauwen dus nauwkeurig. Volle en dunne wenkbrauwen zijn onderhevig aan het modebeeld.

Onder de wenkbrauwen bevinden zich ook donshaartjes, deze zijn bijna niet zichtbaar dus je zou ze kunnen laten zitten. Neem je de moeite om ook deze haartjes te verwijderen dan zul je zien dat je wenkbrauwen beter tot hun recht komen en dat oogschaduw een mooier effect heeft op een deze gladde huid.

Trucjes bij het epileren van je wenkbrauwen:

  • Je kunt je neus groter doen lijken door de aanzet van je wenkbrauwen bij te tekenen met een wenkbrauwpotlood.
  • Epileer je ogen bij de aanzet van de wenkbrauwen om je neus kleiner te laten lijken
  • Je kunt je gezicht minder lang doen lijken door de ruimte tussen de wenkbrauwen te vergroten. Dit doe je door de aanzet van je wenkbrauwen te epileren.
  • Je wallen en donkere kringen worden benadrukt wanneer het hoogste punt van je wenkbrauwen boven de iris is. Zorg er dus voor dat je het hoogste punt meer naar de buitenhoek verplaatst.
  • Je krijgt een krachtige of hardere uitstraling als je het hoogste punt van je wenkbrauwen verder naar buiten brengt.
  • Als je een breed of bol gezicht hebt, kun je de wenkbrauwen beter een lichtgebogen vorm geven en een rechte vorm vermijden.

Related Posts