Home Lichaamsverzorging Beste Deodorant

Beste Deodorant

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Wij helpen jou graag in de zoektocht naar de beste deodorant. Niemand wordt gelukkig van een vieze zweetgeur. Er zijn veel verschillende soorten deodorant op de markt. Om een fijne deodorant te vinden moet je eerst nagaan of je simpelweg niet meer wilt zweten of nog wel wilt zweten en de geur wilt neutraliseren.

Antitranspiranten zorgen ervoor dat je minder zweet. Dit is natuurlijk super handig echter raken deze antistranspiranten steeds vaker in opspraak. Veel antitranspiranten bevatten aluminium zouten bevatten en hier wordt een link gelegd met kanker. Echter de keiharde bewijzen zijn er ‘nog’ niet. Volgens Menno Gaastra kunnen aluminium zouten geen kwaad. Aluminium droogt de huid uit en zorgt er daardoor voor dat je minder gaat zweten. Aluminium is een natuurlijke stof en bevat maar een klein gedeelte aan chemische stoffen.

Onderstaande deodoranten bevatten allen aluminiumzouten. Liever zouden we deodoranten weergeven die geen aluminiumzouten bevatten, echter zij ze minder effectief en maskeren ze enkel de geur.

De beste deodorants tegen zweet

SYNEO 5 – ANTI-TRANSPIRANT

syneo5 anti transpirantDeze deodorant zorgt ervoor dat je maar liefst 3-5 dagen niet gaat zweten. Je hoeft deze deodorant dus maar 2 keer per week aan te brengen. Het grootste voordeel is dat je ook helemaal geen zweetplekken in je truitjes hebt.

€ 30

Koop nu

 


ODOREX – EXTRA DRY SPRAY

Odorex extra dry deodorantDeze spray zorgt ervoor dat je helemaal niet meer zweet. Dus geen natte plekken meer in je shirt en ook geen nare geurtjes. Je hoeft deze deodorant maar 2 tot 3 keer per week aan te brengen. Hij ruikt heel neutraal. Breng het niet aan na het scheren van de oksels. want dat is erg gevoelig.

€ 13

Koop nu

 


DEOLEEN – BEHANDELSPRAY

deoleen behandelsprayDit is waarschijnlijk een van de kleinste deodorant verpakkingen die je hebt gezien, terwijl het ook een van de meest effectieve is. Met het spraytje spray je moeiteloos onder je oksels. Je oksels blijven 2 tot 3 dagen vrij van geur en zweet. Reukloos en super handig om mee te nemen op vakantie vanwege het kleine formaat.

€ 10

Koop nu

 


CLINIQUE ANTIPERSPIRANT DEO ROLL-ON

Clinique antiperspirant deodorantDeze deodorant werkt enkele dagen lang. Je ruikt de deodorant bij het aanbrengen maar is verder geurloos. Zorgt ervoor dat je de hele dag fris onder je oksel ruikt. Ook geschikt voor de gevoelige huid. Laat het goed rogen anders kan het afgeven op je kleding.

€ 26

Koop nu


CLARINS – ROLL-ON DEODORANT ALCOHOL-FREE

clarins deo anti transpirantDeze deodorant bevat geen alcohol waardoor hij de huid niet uitdroogt. Elke dag aanbrengen zorgt ervoor dat je nooit meer last hebt van natte oksels of nare zweetluchtjes. De geur is fris maar niet overheersend en ruik je zeker niet door je parfum heen. De roller werkt fijn en geeft precies de juiste hoeveelheid af.

€ 25

Koop nu


Wat is het verschil tussen een deodorant en antitranspirant?

Een anti-transpirant zorgt ervoor dat je minder zweet. Doordat een antitranspirant aluminiumzouten bevat wordt de opening van de poriën verkleint en trekt deze samen. Op deze manier wordt de vochtproductie geremd en wanneer er geen zweet komt ontstaat er ook geen onaangenamen geur.
Een deodorant doet niets tegen het zweten en pakt enkel de geur aan. Dit doet een deodorant doordat het kiem en bacterieremmers bevat maar ook geurabsorberende en neutraliserende stoffen. Vaak worden er ook geurbedekkende stoffen toegevoegd zoals parfum.

Tips tegen transpiratie

Was jezelf minimaal 2 keer per dag onder de oksels met een milde zeep. Let erop dat je deze plekken ook goed afdroogt. Bacteriën veroorzaken de zweetlucht en deze houden van warme en vochtige plekjes.

Trek elke dag schone kleding aan. Draag liever geen truitjes van synthetische stoffen. Katoen, linnen en wol laten de huid beter ademen.

Deodorant moet je altijd aanbrengen op een schone huid. Wanneer je al getranspireerd hebt heeft het geen zin om deodorant aan te brengen, het kwaad is dan al geschied.

Het ontharen van je oksels geeft bacteriën minder kans om zich te nestelen. Na het ontharen kun je het best een milde deodorant zonder alcohol gebruiken om irritatie te voorkomen.

Je lichaam zweet om het lichaam af te koelen. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk temperatuurwisselingen meemaakt en je kleding goed op deze temperatuurwisselingen afstemt.

Heb je last van overmatig zweten? Dan kan een miraDry behandeling de oplossing bieden

Related Posts