Home Lichaamsverzorging Beste badolie

Beste badolie

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Een bad nemen zorgt voor een heerlijke ontspanning en een goede badolie kan daar aan bijdragen. Wij gingen voor jou op zoek naar de beste badolie.

Beste badolie top 5

SISLEY – BADOLIE

Sisley badolieVoor iedereen die zich deze luxe kan permitteren is de badolie van Sisley een aanrader. Het is geen zware olie maar hij hecht zich makkelijk aan het lichaam zonder te vet te zijn. Het bad wordt gelukkig ook niet al te glad en glibberig bij het gebruik van deze badolie. De geur is heerlijk, in het begin een beetje kruidig en daarna grasachtig. De huid voelt na gebruik zijdezacht aan.

€ 95

Koop nu


JO MALONE – POMEGRANATE NOIR

Jo malone badolieDe geur van deze badolie is heerlijk, weelderig en fris maar niet overweldigend. Het fijne is dat de hele badkamer ook zo lekker gaat ruiken. De oliën helpen de om huid fluweelzacht aan te laten voelen en licht geparfumeerd. Deze badolie lost op in het bad en laat geen gladde film achter op het bad. 

€ 26

Koop nu


OSKIA – VITAMIN E BATH OIL

oskia vitamine e badolieDe badolie van Oskia geeft je het ultieme verwengevoel voor een heerlijke spa avond thuis. Deze badolie bevat meer dan dertig bloemen- en bessenoliën om de geest te herstellen en te kalmeren en de huid zacht, glad en heerlijk geurend te maken. De badolie is rijk aan antioxidanten, vitamine A & K en omega’s 3, 6 & 9 en kalmeren en voeden de huid. Pure Vitamine E geneest en beschermt. 

€ 98

koop nu


DR. HAUSCHKA – MOOR LAVENDEL BADOLIE

Dr hauschka moor lavendel badolie3 dopjes van deze badolie zorgen voor een heerlijk geurend en ontspannen bad, net voor het slapen gaan. Amandel- en avocado-olie hebben een hydraterende werking op je huid. Bevat geen synthetische geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Grondstoffen zijn zoveel mogelijk afkomstig van gecontroleerde biologische teelt of biologisch-dynamische teelt en fairtradeprojecten.

€ 19

koop nu


KNEIPP – ORANJE LINDEBLOESEM BADOLIE

Kneipp badolie oranjebloesemMet deze badolie wordt jouw bad oranje van kleur. Oranjeblad werkt harmoniserend bij nervositeit en stress, lindebloesem kalmeert en bevordert een goede nachtrust. Voelt aangenaam voor de huid en ruikt heerlijk. 

€ 12

koop nu


Aroma Therapie

In bad kun je optimaal gebruik maken van de werking van aromatherapie. In verschillende badproducten zitten etherische oliën die een specifieke werking hebben. Het heeft geen zin om pure etherische oliën aan het water toe te voegen. Etherische olie is n.l. niet wateroplosbaar en verdampt snel in het hete water.

Lavendelolie is een veelzijdige etherische olie en helpt tegen stress en vermoeidheid doordat lavendelolie een ontspannende werking heeft. Ook kan lavendelolie het deel van de hersenen dat het slaappatroon regelt stimuleren.

Sandelhout is een fantastische olie die huidirritaties kan verzachten en de huid in balans kan brengen.

Neroli olie is een olie die wordt gedistilleerd uit de blaadjes van de bittere sinaasappelboom en heeft heeft vermogen zowel een droge als een vette huid in balans te brengen.

Lang in bad zitten is heerlijk, maar beperk dit tot 20 minuten omdat de huid anders uitdroogt. Temperaturen boven de 35° zijn ook af te raden.

Tips om het baden nog fijner te maken:

Tips voor een perfect badritueel

Voorbereiding 5 minuten

Gezellig licht

Een bad nemen is veel gezelliger wanneer het licht niet te fel is. Kijk bijvoorbeeld of het lampje van je wastafel voldoende licht geeft en zet de normale verlichting uit

Geurkaarsen

Geurkaarsen zijn bij uitstek geschikt om aan te steken als je in bad ligt, ze zorgen niet alleen voor gezelligheid maar ook voor een aangename en ontspannende geur.

Ontspannende muziek

Zorg voor een ontspannende muziek. Zoek in je Spotify list op “spa” of “reiki healing music” je zult zien dat deze
 muziek bij gaat dragen aan het ultieme gevoel van ontspanning.

Klein handdoekje

Neem een klein handdoekje mee in bad welke zo’n 40 a 50 cm breed is. Wanneer je deze onder de hete kraan houdt en daarna uitwringt, kun je hem dubbel vouwen en op je gezicht draperen. De handdoek ligt dan in een U vorm over je gezicht en doordat je neus tussen de 2 zijden zit kun je nog gewoon ademhalen. Misschien herken je deze methode van de schoonheidsspecialist. Het werkt heerlijk ontspannen.

Scrub

Een bad leent zich bij uitstek voor een goede voetenscrub. Je kunt hiervoor een gewone scrub gebruiken, liefst op oliebasis. Vergeet niet je voeten en onderbenen lekker lang te masseren voor de ultieme ontspanning


Wanneer kan ik het beste badolie gebruiken?

Badolie is uitermate geschikt voor de droge huid. Het onthardt het water en maakt zowel het water als de huid vetter.

Hoe kan ik voorkomen dat badolie een vette rand achterlaat?

Een van de nadelen van badolie is dat je na afloop een vette rand in je bad hebt staan. Dit wordt een stukje minder als je een scheutje melk aan het bad toevoegt. Melk zorgt er daarnaast voor dat etherische oliën beter worden opgenomen.

Related Posts