Home Haarverzorging Beste haarlak

Beste haarlak

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Choosebeauty helpt jou in de zoektocht naar de beste haarlak. Haarlak zorgt ervoor dat je haar de gehele dag goed blijft zitten. Een goede haarlak houdt jouw haar in model zonder de beweging er uit te halen. Ook is het belangrijk dat je de haarlak makkelijk uit het haar kunt borstelen zonder dat er een laagje achterblijft.

De beste haarlak anno 2023

1. L’ ANZA – KERATIN HEALING OIL LUSTROUS FINISHING SPRAY

L'anza lustrous finishing sprayStylen en verzorgen in 1, dan is deze haarlak geschikt voor jou. Geeft naast een goede fixatie ook veel volume. Deze lak is makkelijk uit het haar te kammen. Ook goed te gebruiken voor meer volume bij de aanzet. Opletten dat je niet teveel gebruikt want hij is erg zuinig in gebruik.

€ 28

Koop nu

 


2. KEVIN MURPHY – SESSION SPRAY FLEX

Kevin murphy session spray flexDeze haarlak houdt je haar de hele dag in model van de ochtend tot in de avond zonder je haar hard te maken. De spray geeft meer volume en gaat niet plakken. Hij ruikt ook nog eens heerlijk. Na het eind van de dag weer makkelijk uit te kammen zonder dat er residu in je haar achter blijft.

€ 31

Koop nu

 


3. GOLDWELL – GOLDENSPRAY

Goldwell goldenspray haarlakDeze haarlak geeft een goede versteviging aan jouw haar maar voelt wel natuurlijk aan. De haarlak wordt niet hard, plat niet en is makkelijk uit het haar te kammen. De geur is niet vervelend. Ideaal als je fijn haar hebt want deze haarlak verzwaard het haar niet. Ook verkrijgbaar in een kleine verpakking die ideaal is voor vakanties of voor in je handtas.

€ 7

Koop nu


4. AVEDA – AIR CONTROL HAAIRSPRAY

Aveda air control haarlakDe geur van deze haarlak is zo lekker dat je deze haarlak bijna als haarparfum zou gebruiken. Deze haarlak geeft je haar een lichte hold en is met name geschikt voor fijn tot normaal haar. Heb je veel en dik haar, dan is deze haarlak waarschijnlijk te licht. Een ideale spray om te gebruiken na het krullen van je haar, je kunt er dan namelijk nog prima doorheen om de krullen los te maken. Gebruik het daarna als setting spray. Deze haarlak is klimaat neutraal.

€ 31

Koop nu


5. L’ORÉAL PROFESSIONAL – PURE EXTRA STRONG HAARLAK

loreal infinium haarlak extra strongGeef jouw haar een goede stevigheid en een mooie glans met deze extra sterke haarlak van L’oreal Professional. Deze haarlak droogt snel op en is makkelijk in gebruik. De spray verdeeld de haarlak goed over het haar waardoor je niet zo snel teveel haarlak gebruikt. Maakt het haar niet vet, hard of plakkerig.

€ 16

Koop nu


Hoe kun je haarlak het beste gebruiken?

Je gebruikt haarlak als laatste stap van het stylen van jouw haar. In sommige gevallen, zoals bij het krullen van jouw haar kun je het ook gebruiken nadat de krullen er in zijn gezet. Omdat je de krullen nog los moet maken is het wel handig dat je in dit geval een soepele haarlak gebruikt die niet hard wordt. Spuit van een afstand van 30 centimeter rondom je hoofd. Let er op dat je niet teveel haarlak op eenzelfde plek spuit.

Waarvoor gebruik je een haarlak?

Een haarlak gebruik je om een kapsel meer stevigheid te geven en ervoor te zorgen dat het kapsel langer blijft zitten. Je kunt haarlak ook gebruiken om wat meer volume bij de aanzet te creëren. Haarvoor kun je op je kop hangen of het haar omhoog houden terwijl je sprayt. Voor meer volume kun je ook een volume mousse gebruiken.

Je kunt ook wat haarlak op de palm van je hand sprayen om zo losse plukjes glad te strijken.

Related Posts