Home Make up Beste oogprimer

Beste oogprimer

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Choosebeauty ging voor jou op zoek naar de beste oogprimer. Een oogprimer zorgt ervoor dat de make up op je ogen beter en langer blijft zitten. Ook wordt de kleur van jouw oogschaduw veel intenser bij het gebruik van een primer.

Gebruik altijd een speciale primer voor je ogen omdat de huid rondom je ogen veel gevoeliger is. De textuur van oogschaduw is ook anders dan de textuur van je foundation. Met het gebruik van een goede primer is geen minuut te lang besteed bij het aanbrengen van je oogmake-up omdat het hierdoor de gehele dag en avond blijft zitten.

Sommige primers maken de huid bij jouw ogen wat ruwer zodat de oogschaduw blijft zitten en anderen maken de huid juist zijdezacht. Ze zijn verkrijgbaar in een transparante kleur en met een teint. Ze zitten meestal in een tube en soms zit er een applicator bij. Een applicator kan handig zijn bij het aanbrengen, echter heb je eerder kans op een infectie omdat het minder hygiënisch is.

De beste primers voor je ogen

1. MAC – 24 HOUR EXTEND EYE BASE PRIMER

Mac primer eyesVan deze primer heb je maar een klein beetje nodig en hij smelt op je ogen. Vervolgens even laten drogen. Je ooglid voelt wat stroever aan. De make up die je erover aanbrengt geeft een vele intensere kleur. Geniet de hele dag door van je oogmake-up zonder dat het in de plooitjes gaat zitten.

€ 29

Koop nu


2. ELIZABETH ARDEN – ADVANCED EYE FIX PRIMER

elizabeth arden eye fix primerDeze primer geeft jouw ogen direct een verfrissende blik. Het dunne uiteinde van de tube geeft makkelijk de juiste hoeveelheid voor je ogen. De oogschaduw en eyeliner blijven veel langer zitten. De transparante formule voorkomt dat er een kleurverschil ontstaat bij lijntjes en rimpeltjes.

€ 35

koop nu


Als je geen oogprimer is huis hebt kun je eventueel een “crème” concealer of een foundation gebruiken. Het nadeel van het gebruik van deze producten in vergelijking met een oogprimer is dat deze niet speciaal geschikt zijn voor de gevoelige huid rondom de ogen. Daarnaast heb je kans dat de oogschaduw minder lang blijft zitten en eventueel gaat glijden en in de lijntjes of de plooitjes gaat zitten.

Hoe breng je een oogprimer het beste aan?

Een oogprimer breng je direct aan op het oog. Het is de basis voor de make up. Gebruik altijd maar een speldeknopje of nog minder per oog en breng het heel voorzichtig aan over het ooglid zonder al te veel druk of wrijven.

Related Posts