Home Lichaamsverzorging Beste nagelvijl voor natuurlijke nagels

Beste nagelvijl voor natuurlijke nagels

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Op zoek naar de beste nagelvijl? Er zijn veel verschillende nagelvijlen op de markt met verschillende prijs-en kwaliteitsverhoudingen. Waar je op moet letten is dat je kijkt naar het aantal grid wat de nagelvijl heeft. Met grid wordt aangegeven wat de sterkte van de vijl is. Hoe minder grid hoe heftiger de nagelvijl. Voor een natuurlijke nagel ga je nooit lager dan een grid van 240. Voor kunstnagels kun je alle grid soorten gebruiken.

De beste nagelvijl

1. CND BOOMERANG NAGELVIJL

CND boomerang nagelvijlEen perfecte vijl die heerlijk in de hand ligt en op een zachte manier je nagels in model vijlt met een grid van 180 aan beide kanten. Door de padding maak je moeiteloos ronde vormen. Wat ons betreft de topper onder de nagelvijlen.

€ 4

Koop nu

 


2. CND – KOALA BUFFER

cnd koala bufferDeze koala buffer vijl heeft een grid van 240 en 1200. Het is een fijne vijl als je last hebt van verzwakte en slappe nagels de snel splijten en heftig reageren op een vijl. Met de 240 kant vorm je jouw nagels in vorm en daarna gebruik je de 1200 kant om een super glad oppervlak te creëren. Hoe zwakker de nagel, hoe belangrijker het is om deze helemaal glad te vijlen. 

€ 3

KOOP NU


3. HEROME – 4 STAPPENVIJL

herome 4 stappen vijlDeze vijl is lekker klein van formaat en heeft maar liefst 4 verschillende soorten grid. Hierdoor is het echt de ideale vijl voor in je tas. Op deze manier kun je jouw nagels altijd op tijd bijwerken zodat ze niet verder scheuren en er altijd op en top verzorgd uitzien.

€ 10

koop nu


4. OPI – EDGE FILE NAGELVIJL

OPI edge nagelvijlDeze nagelvijl heeft een grid van 240 aan beide kanten. Met deze vijl kun je heel makkelijk de nagels rond of vierkant vijlen. De grid is redelijk hoog dus dit is een wat grovere vijl. Groeien jouw nagels als kool, dan is dit dé vijl om ze lekker snel in te korten en in model te vijlen.

€ 5

Koop nu


5. ALESSANDRO – NAILSPA NAGELVIJL

Alessandro nailspa nagelvijlDe Alessandro Nailspa nagelvijl heeft een grit van 180/180 grit is een 2 in 1 vijl. Perfect om de natuurlijke nagel te vijlen, vormen en voor te bereiden op de nagellak of verzorging.

€ 9

Koop nu

 


Welke grid nagelvijl kan ik het beste kopen?

Vijlen met een hele hoge grid zoals bijvoorbeeld 4000 zijn bedoeld om je nagels glanzend te vijlen. Ook worden er blokjes verkocht om je nagels te polijsten, oftewel te laten glanzen. Deze vijlen zijn ook aan de raden als de structuur van je nagels niet zo glad is.

Om je nagels goed te vijlen heb je dus eigenlijk meerdere soorten grid nodig. Veel vijlen bestaan uit 2 verschillende kanten, bijvoorbeeld 1 kant om het model er in te brengen en de andere kant om het mooi glad af te ronden.

Wat is een padding?

Een padding is eigenlijk een soort kussentje achter het vijl oppervlakte. Een nagelvijl met padding veert hierdoor een beetje mee en is ideaal voor het rondvijlen. Met een harde vijl, en met name een glasvijl moet je veel meer moeite doen om je nagels in een ronde vorm te vijlen.

Wanneer kan ik het beste mijn nagels vijlen?

Je kunt je nagels beter niet vijlen als je net uit de douche komt. De huid en nagelriemen zijn dan erg zacht en kunnen makkelijk beschadigen.

Lees ook het artikel: welke nagelvijl.

Related Posts