Home Lichaamsverzorging Het beste collageen poeder

Het beste collageen poeder

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Op zoek naar het beste collageen poeder? Collageen poeder is een voedingssupplement dat steeds populairder wordt vanwege de mogelijke voordelen voor de gezondheid van de huid, gewrichten en botten. Collageen speelt een belangrijke rol bij het behouden van een gezonde huidstructuur. Naarmate we ouder worden, neemt de natuurlijke productie van collageen af. Dit resulteert in een doffe huid, rimpels en een verminderde elasticiteit van de huid. Het innemen van collageen poeder kan helpen om het collageen in de huid aan te vullen waardoor de textuur en de elasticiteit van de huid verbeterd worden.

Collageen draagt onder andere bij aan de stevigheid en elasticiteit van de huid en is daarnaast ook belangrijk voor je gewrichten, kraakbeen, haar en nagels. Vanaf je 25e levensjaar neemt het collageengehalte in je huid af, waardoor de elasticiteit van de huid minder wordt en er fijne lijntjes en rimpels ontstaan. Collageen poeder kan een goede aanvulling op je dagelijkse voeding zijn om jouw jeugdige uitstraling te behouden.

De resultaten van de inname van collageen verschillen per persoon. Waar de ene zweert bij een dagelijkse inname van collageen, merkt een ander weinig verschil. Dit maakt het belangrijk om op zoek te gaan naar het beste collageen poeder om te kijken of de inname voor jou een gewenst effect geeft. We adviseren je om het 3 maanden te gebruiken om een goed inzicht te krijgen of de inname van collageen voor jou een gewenst effect geeft.

Beste collageen poeder

Éclat – Marine Collageen Beauty Blend

Eclat collageenHet collageen van Éclat is verpakt in handige zakjes waarbij je naast 6 gram collageen je huid ook voorziet van 16 belangrijke vitamines, mineralen, hyaluronzuur en MSM. Dit maakt het in onze ogen de meest complete collageen blend op dit moment. De zakjes zijn handig voor de juiste dosering en mix je eenvoudig met water tot een lekker tropisch drankje.

€ 40

Koop nu


Herbolist – Collageen Beauty Blend

Herbolist CollageenHerbolist collageen beauty blend bevat een 100% natuurlijke formule met 98,4% rundercollageen en 1% hyaluronzuur.  De beauty blend heeft een hoog percentage aan collageen en daarnaast andere essentiële stoffen om huidveroudering tegen te gaan: vitamine C en hyaluronzuur. Voeg dagelijks 1 scoop collageen poeder toe aan je thee, koffie, smoothie of ontbijt.

€ 35

Koop nu


Nutribites – Collageen

nutribites collageenHet collageen van Nutribites is verkrijgbaar in de smaken naturel en framboos. Per dagdosering van 12 gram, bevat het maar liefst 10 gram eiwitten en 11,8 gram gehydrolyseerd collageen uit rund. Daarnaast bevat het hyaluronzuur en vitamine C. Het poeder kan zowel met warme als koude dranken gemengd worden en lost makkelijk op.

€ 35

Koop nu


 

Vital Proteins – Collageen peptiden

Vital proteins collageen poederHet Collageen Peptiden Poeder van Vital Proteins® heeft een neutrale smaak en is ontworpen om een jeugdige uitstraling te bevorderen. Dit collageen poeder is gemaakt van 1 eenvoudig ingrediënt namelijk rundercollageen en heeft verder geen toevoegingen. Het poeder is makkelijk toe te voegen aan water, koffie, smoothies, recepten en meer. Collageen Peptides lossen op in warme en koude vloeistoffen en kunnen op elk moment van de dag worden ingenomen. 

€ 28

Koop nu


Mardanti- Marine Collagen Beauty Shot

mardanti collageenMardanti Collageen Booster is een collageen poeder verrijkt met Vitamine C dat zorgt voor soepelheid en hydratatie van de huid van binnenuit. Vitamine C draagt bij aan de normale collageen vorming en geeft stevigheid aan de huid. Regelmatig gebruik van Mardanti Collageen Booster draagt bij aan de huidtextuur en elasticiteit van de huid, vermindert rimpels, zorgt voor voller haar en sterkere nagels. Mardanti collageen boost poeder bestaat uit 100% gehydrolyseerd viscollageen, vitamine C, natuurlijke aardbei smaakaroma.

€ 35

Koop nu


Lucovitaal – Super Collageen

Lucovitaal Super CollageenLucovitaal Super Collageen Tabletten bevatten gehydrolyseerd rundercollageen, dit heeft een hogere biologische beschikbaarheid dan normaal collageen, waardoor het beter door het lichaam wordt opgenomen. Met vitamine C, dat de vorming van collageen ondersteunt en de huidcellen beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en zonlicht. Bovendien bevat het supplement de lichaamseigen stof Hyaluronzuur, die voorkomt in de huid en het bindweefsel.

€ 40

Koop nu


RevitalTrax – Anti-Aging Collagen Complex

revitaltrax collageen poederRevitalTrax Anti-Aging Collagen Complex is een uniek en zeer compleet collageen poeder met rundercollageen peptiden, vitamine C, zink en biotine. RevitalTrax is een eenvoudige en smakelijke manier om jouw dagelijkse portie collageen in te nemen omdat het per dosis is verpakt. Handig als je vaak onderweg bent. Het poeder kan eenvoudig opgelost worden in warme of koude dranken zoals thee, water of een smoothie.

€ 40

Koop nu


Waar is collageen goed voor?

De inname van collageen kan je helpen bij het volgende:
– betere huid elasticiteit
– minder rimpels
– voller haar
– sterkere nagels
– sterkere botten

Kun je het beste collageen poeder of tabletten nemen?

De aanbevolen hoeveelheid collageen is 10 gram per dag. Wanneer je dit in tabletten wilt nemen moet je meerdere tabletten of capsules slikken om aan deze hoeveelheid te komen. De meeste tabletten bevatten 1000 of 2000 mg wat neerkomt op 1 of 2 gram. Om deze reden kun je het beste collageen poeder nemen. Het poeder is makkelijk toe te voegen aan je smoothie, koffie of een glas water.

Wat is het verschil tussen rundercollageen en viscollageen?

Er bestaan 2 soorten collageen, namelijk rundercollageen en viscollageen. Het belangrijkste verschil tussen viscollageen en rundercollageen is de bron waaruit ze worden verkregen. Viscollageen wordt gewonnen uit de huid, schubben en botten van vissen, terwijl rundercollageen afkomstig is van de huid, botten en pezen van runderen.

Welke collageen is het beste voor je huid?

Viscollageen heeft de neiging om een kleinere molecuulgrootte te hebben dan rundercollageen, waardoor het mogelijk gemakkelijker door het lichaam kan worden opgenomen. Het verschil is klein en beide hebben dezelfde werking. Het beste collageen poeder is gehydroliseerd. Dit speelt een rol bij de opneembaarheid en biologische beschikbaarheid van collageen.

Related Posts