Home Haarverzorging De beste haar supplementen

De beste haar supplementen

Door: Hanneke van Mackelenbergh

We geven je graag advies over de beste haar supplementen. Veel mensen zien gezond uitziend haar als een symbool van gezondheid en schoonheid. En net als elk ander deel van je lichaam heeft haar een verscheidenheid aan voedingsstoffen nodig om te groeien en er op zijn best uit te zien. Hoewel factoren zoals leeftijd, genetica en hormonen van invloed zijn op de haargroei, is een optimale opname van voedingsstoffen essentieel.

Als je last hebt van haaruitval of dunner wordend haar, vraag je je misschien af of het nemen van een voedingssupplement de groei van je haar kan helpen verbeteren. Blijf lezen voor meer informatie over voedingsstoffen voor gezond haar en bekijk onze selectie van de beste haar supplementen.

De beste haar supplementen

Foligain – Biotine Supplement

foligain biotine supplementHet Foligain Biotine Supplement ondersteund gezonder haar, huid en nagels. Dit veganistische en glutenvrije voedingssupplement bevat extra biotine. Biotine optimaliseert de groeiprocessen en synthese van bepaalde eiwitten in het lichaam, draagt bij aan de normale haargroei en maakt het haar, huid en de nagels gezonder en sterker.  Een aanrader bij dun haar en/of zwakke nagels.

€ 19

Koop nu


Natuurlijk presteren – Haarbooster vrouw

haarbooster vrouwHaarbooster vrouw van Natuurlijk presteren ondersteund de haargroei, -sterkte en -kleur op natuurlijke wijze. Bevat naast Biotine, Koper, Selenium, Zink, Vitamine A, B12, B3 en E. De plantenextracten heermoes en bamboe zijn rijk aan mineralen en vitaminen die goed zijn voor de haargroei en -sterkte. B3 en biotine helpen bij de haargroei, zink bij de conditie van het haar en de haargroei en koper bij de haarkleur.

€ 25

Koop nu


Viviscal – Maximum Strength Hair Growth Supplement for Women

viviscal haar supplementenViviscal Maximum Strength-supplementen zijn op wetenschappelijke wijze ontwikkeld. Deze haar supllementen zijn speciaal ontwikkeld voor vrouwen op basis van de belangrijke voedingstoffen biotine en zink. Deze dragen van binnenuit bij aan normale haargroei. Het marine eiwitcomplex AminoMar C™ bevat diverse proteïne moleculen uit de zee die worden gecombineerd met paardenstraat en silica.

€ 50

Koop nu


Welke vitaminen en mineralen zijn goed voor je haar?

Zinc

Zink speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van haargroei, omdat het je lichaam ondersteunt bij het aanmaken van eiwitten die worden gebruikt bij de vorming van je haar. Wanneer je een zinktekort hebt, heeft dit mogelijk haarverlies als gevolg maar een teveel aan zink kan juist weer schadelijk zijn. 25 gram zink per dag is de aanbevolen hoeveelheid om je haar mooi te laten groeien.

Ijzer

IJzer is een belangrijk mineraal om een gezonde haargroei te ondersteunen. De belangrijkste functie van ijzer is om de rode bloedcellen en zuurstof door je lichaam te transporteren. Bij je hoofdhuid is dit van belang om op deze manier alle voedingsstoffen aan de haarzakjes te leveren. Bij een ijzertekort kun je een verandering je haartextuur opmerken of last krijgen van haaruitval. De gemiddelde dagelijkse inname van ijzer uit voedsel of directe supplementen ligt tussen de 16 mg en 20 mg, afhankelijk van de leeftijd.

Jodium

Jodium is belangrijk voor je haargroei omdat het ervoor zorgt dat je schildklier goed functioneert. Jodium helpt ook om je hoofdhuid gezond te houden en zorgt er tegelijkertijd voor dat je haarzakje in een gezonde omgeving leeft, zodat je haar gezond en snel kan groeien.

Biotine

Biotine, ook bekend als vitamine H, is een van de B-complexvitaminen die het lichaam helpt om voedsel om te zetten in energie. B-vitamines, en met name biotine, helpen je huid, haar, ogen, lever en zenuwstelsel gezond te houden.

Yummygums Hair

Related Posts