Home Lichaamsverzorging Cryolipolyse vetcellen bevriezen

Cryolipolyse vetcellen bevriezen

Door:

Cryolipolyse, het laten bevriezen van ongewenst vet is over komen waaien uit Amerika en in Nederland al een echte hype aan het worden. Wanneer een product populair wordt komen er altijd imitaties om de hoek kijken. Bedrijven die, naar zij beweren, dezelfde methode aanbieden tegen dezelfde voorwaarden alleen, helaas, vaak met een teleurstellend resultaat.
Wanneer we over CoolSculpting® praten hebben we het altijd over de originele methode. Ontwikkeld in Amerika en gebaseerd op een wetenschap genaamd Cryolipolyse.

Cryolipolyse

Cryolipolyse is de letterlijke vertaling van het oplossen van vet middels bevriezing. Jarenlang onderzoek is er aan vooraf gegaan om dit effectief en juist te kunnen doen. Het zal dan ook niemand verbazen dat de CoolSculpting® methode een unieke behandeling is en dat de imitatie apparaten, in tegenstelling tot CoolSculpting®, weinig tot geen resultaat laten zien. Directeur Wendy van Mourik van CoolSculpting Kliniek Rotterdam licht een en ander toe.

Is er een groot verschil tussen de imitatie behandeling en de originele CoolSculpting® techniek?

“Daar kan ik heel kort over zijn. Het antwoord is JA. De resultaten die wij boeken zijn prachtig. 20 tot 35% reductie van het aantal vetcellen al mogelijk na 1 behandeling. De imitatie behandeling geeft veelal geen resultaat. De complicaties die kunnen ontstaan bij het niet juist uitvoeren van Cryolipolyse kunnen ernstig zijn en in sommige gevallen blijvende schade aanrichten. Zoals brandwonden en blaren. Onze techniek is veilig. CoolSculpting® heeft als enige op de wereld het FDA keurmerk*.”

Wat doet CoolSculpting® precies?

“CoolSculpting® is een niet chirurgische techniek om middels bevriezing ongewenst vet te verwijderen. Het grote voordeel van deze techniek is dat er geen hersteltijd is. Cliënten kunnen direct na de behandeling hun dagelijkse bezigheden weer oppakken. De CoolSculpting® techniek zorgt op een veilige en gecontroleerde manier voor afkoeling van de vetcellen onder de huid. De behandelde vetcellen gaan kristalliseren (bevriezen) en sterven af. Het lichaam elimineert, in de weken na de behandeling, de afgestorven vetcellen op een natuurlijke wijze. De omliggende weefsels en cellen zijn niet gevoelig voor de temperatuur die bij CoolSculpting® gebruikt wordt en blijven dan ook onaangetast. Veilig en effectief dus. En een groot voordeel, vetcellen die zijn afgebroken komen niet meer terug.”

Waar moet je opletten voordat je een CoolSculpting® behandeling ondergaat?

“Zorg dat je goed informeert of de kliniek waar je de behandeling wilt ondergaan de originele CoolSculpting® techniek gebruikt. Dit kun je eenvoudig controleren door ernaar te vragen en zelf rond te kijken. Zeltiq is de enige firma ter wereld die deze apparatuur levert. Vraag goed na of een kliniek deze apparatuur heeft en controleer of deze apparaten ook bij uw behandeling gebruikt worden. CoolSculpting Kliniek Rotterdam is de eerste focus-kliniek in Nederland als gaat om CoolSculpting®. Wij hebben ons volledig gespecialiseerd in deze behandeling. Mensen die bij ons komen kunnen rekenen op kwaliteit en hospitality.”

* FDA keurmerk: De Food and Drug Administration, afgekort FDA, is het agentschap van de federale overheid van de Verenigde Staten, dat de kwaliteit van het voedsel en de medicijnen in brede zin controleert. Het controleert ook de behandeling van bloed, medische producten en cosmetica. De FDA zorgt ervoor dat de regels in de Public Health Service Act worden nageleefd. Vooral de productie van medicijnen is in de Verenigde Staten aan zeer strenge regels onderhevig.

Related Posts