Home Gezichtsverzorging Traangoot opvullen met fillers

Traangoot opvullen met fillers

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Wanneer je diepe wallen hebt, kun je de traangoot opvullen met fillers. Deze behandeling, ook wel traangootbehandeling genoemd, kan worden uitgevoerd door een cosmetisch arts. De traangoot wordt in deze behandeling opgevuld met hyaluronzuur. In dit artikel meer over mijn ervaring met het opvullen van mijn traangoten met fillers.

Mijn ervaring met traangoot opvullen door fillers

Zolang ik me al kan herinneren, heb ik diepe donkere kringen onder mijn ogen. Met een concealer kan ik de donkere kleur makkelijk verbergen. Die diepe groef is echter met geen crème op te vullen of verhelpen. Het enige wat een beetje helpt is een serum met hyaluronzuur. Echter is dit resultaat maar tijdelijk en niet probleemoplossend. Naarmate ik ouder word, wordt die groef steeds dieper en groter.

Ik maak een afspraak met Velvet Clinics om te kijken of een hyaluronzuur behandeling de donkere kringen onder mijn ogen kan verhelpen. Ik ben nog nooit eerder bij Velvet Clinics geweest. Er hangt een gezellige sfeer. Nadat ik een kopje Nespresso heb gekregen in de ontvangstkamer word ik binnengelaten in de behandelkamer.

Michiel van de Werd is de behandelend arts in deze kliniek. Hij heet me van harte welkom. Hij legt uit dat een filler met hyaluronzuur inderdaad de beste oplossing is voor een diepe traangoot. Carboxy therapie is meer gericht op donkere kringen onder je ogen en meso therapie behandelingen kunnen op die plek nooit doen wat een filler kan doen. Met een hyaluronzuur filler wordt de groef opgevuld en zijn de kringen makkelijk te verhelpen. De donkere/blauwe kleur blijft hetzelfde. Hij legt uit dat het hyaluronzuur onder de spier wordt gespoten. Op deze manier zie je het dus niet zitten, maar vult het de traangoot wel op. Doordat het op deze plek wordt ingespoten is er ook bijna geen kans op verplaatsing.

Omdat hyaluronzuur uit zichzelf ook nog vocht kan aantrekken, geeft Michiel aan dat hij meestal voorzichtig te werk gaat en liever te weinig inspuit dan teveel. Mocht er toch teveel worden ingespoten, dan kan dit overigens wel worden verminderd door het inspuiten van Hyaluronidase, een middel dat het hyaluronzuur oplost. Michiel geeft aan dat hij vanuit de wang opereert en dat die methode veel minder kans op blauwe plekjes geeft, maar dat blauwe plekjes niet kunnen worden voorkomen. Michiel maakt gebruik van de filler Glytone. Hij geeft aan dat er meerdere fillers geschikt zijn, maar dat hij bij voorkeur met Glytone werkt omdat hij hier het meest bekend mee is en daardoor precies weet wat het resultaat zal zijn. Bij alles wat hij zegt is Michiel heel duidelijk dat de behandeling niet voor iedereen geschikt is. Alles wat hij zegt doet hij onder voorbehoud, hij gaat namelijk eerst onderzoeken of ik wel geschikt ben voor de behandeling.

Behandeling traangoot met filler

Op de behandelstoel wordt de traangoot onder mijn ogen nauwkeurig geïnspecteerd. Gelukkig blijk ik een ideale kandidaat te zijn en kan ik zonder problemen deze filler behandeling ondergaan. Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt, zodat ik goed het verschil kan zien van voor de behandeling en na de behandeling. Ik ben eigenlijk helemaal niet zenuwachtig voor de behandeling. Ik wil zo graag van mijn donkere kringen onder mijn ogen af.

Ik mag op de behandelstoel gaan liggen en krijg een ijspakking op mijn rechter oog om de bloedvaatjes te verkleinen en een beetje ter verdoving. Een ijspakking zorgt ervoor dat de behandeling minder gevoelig zal zijn en verkleint ook de kans op blauwe plekken. Na de ijspakking wordt er een toegangsgaatje geprikt. Dit gebeurt in de bovenkant van mijn wang om het gevoelige gebied rondom de ogen te ontzien. Via het toegangsgaatje wordt vervolgens de canule ingebracht. Hiermee wordt het gebied onder de spier opgezocht. De canule wordt naar het einde gebracht. Vanuit daar wordt de filler ingebracht terwijl de canule wordt teruggetrokken door de traangoot. Als het hyaluronzuur eenmaal is ingebracht masseert Michiel het behandelde gebied om de filler op deze manier goed over het gebied te verdelen.

De behandeling is geheel pijnloos, het enige wat je voelt is het prikje voor het toegangsgaatje en je voelt hoe de canule door de traangoot beweegt. Op het eind van de behandeling ben ik een beetje duizelig. Michiel geeft aan dat dit heel normaal is als je dit gebied behandelt, dit komt omdat er veel zenuwen zitten die in verbinding staan met je hersenen. Na een minuutje is deze duizeling overigens weer weg.

Michiel geeft aan dat het al direct heel mooi is geworden en reikt mij een handspiegeltje aan. Wauw! Wat een verschil. Ik ben meteen heel erg blij met deze behandeling. Hierna worden foto’s gemaakt die kunnen worden vergeleken met de foto’s van voor de behandeling. Het verschil is enorm. Onder mijn rechteroog ziet een beetje een bultje maar Michiel geeft aan dat het heel normaal is dat het een beetje kan gaan zwellen. Vanaf morgen mag ik het gebied aanraken. Tot die tijd moet ik het even met rust laten en mag ik er bijvoorbeeld ook nog even geen make up op smeren. Verder mag ik de komende dagen niet intensief sporten, naar de sauna gaan of een schoonheidsbehandeling ondergaan. Kortom, ik moet het gewoon even met rust laten. We maken een afspraak voor de controle van deze behandeling, deze vind over een maand plaats.

In de auto kijk ik natuurlijk meteen weer even in de spiegel. Ik zie er veel minder vermoeid uit. En ondanks de aanwezigheid van mijn rimpels, lijk ik toch ook een stuk jonger. Met een euforisch gevoel rijd ik naar huis. Eenmaal thuisgekomen kan ik niet stoppen met selfies maken en in de spiegel kijken. Ik kijk erg tevreden terug op de behandeling. Michiel van de Werd geeft veel informatie over de behandeling en beantwoordt je vragen erg goed. Hij neemt alle tijd voor je en stelt je gerust.

Een filler behandeling met hyaluronzuur kost bij Velvet Clinics € 400,-. De filler blijft 12 tot 14 maanden zitten. Dit is per persoon verschillend. Als je last hebt van diepe donkere kringen onder je ogen, kan ik je deze behandeling heel erg aanraden. Uiteraard kun je eerst een consult boeken om te kijken of deze behandeling voor jou geschikt is.

Related Posts