Home Lichaamsverzorging Shampoo bars en body bars

Shampoo bars en body bars

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Gelukkig zijn steeds meer beauty merken met het milieu bezig en hierdoor zie je een enorme opkomst van shampoo bars en body bars. Deze bars vervangen de flessen met shampoo, conditioner en douchegel. Ga maar eens na hoeveel plastic afval je hiermee op jaarbasis kunt besparen. Wat ons betreft zeker de moeite waard.

We gebruiken per persoon 165 kilo aan plastic verpakkingen per jaar. Daarvan wordt 91% niet gerecycled. Het duurt bijna 400 jaar voordat plastic wordt afgebroken. Deze hoeveelheid plastic heeft een enorm negatieve invloed op onze aarde, met name voor vogels, vissen en zeedieren. De voorspelling is dat er over 30 jaar meer plastic dan vissen in de oceaan aanwezig is. Hoog tijd om hier actie op te ondernemen en te kijken wat we hiertegen kunnen doen.

Shampoo en body bars

Tegenwoordig is de kwaliteit van shampoo en body bars zo hoog dat ze de huidige shampoo, conditioner en douchegel volledig kunnen vervangen. Een bijkomend voordeel is dat deze bars duurzaam geproduceerd worden, in een kartonnen verpakking verstuurd kunnen worden en op de fiets bezorgd kunnen worden.

Een shampoo bar gaat maar liefst 80 wasbeurten mee. Met de aankoop en het gebruik van één shampoo bar zorg je ervoor dat er minimaal 3 plastic flessen minder op onze toch al veel te grote afvalberg komen te liggen.

Shampoobars.nl

Shampoobars is een Nederlandse webshop waar je shampoo, conditioner en bodybars kunt bestellen. Al deze bars worden in Nederland op een duurzame wijze geproduceerd, verpakt en bezorgd. Als jij jouw verzorging naar een milieuvriendelijker level wilt brengen is dit de plek waar je moet zijn. Bijna alle producten zijn vegan en verder zijn alle producten niet getest op dieren, helemaal plasticvrij en vrij van parabenen en siliconen.

Shampoo bar

De shampoo bars van shampoo bars vervangen de fles shampoo zonder af te doen op de kwaliteit. Aan een shampoo is gemiddeld 80% water toegevoegd waardoor het veel meer volume heeft. Met de aankoop van een shampoo bar ben je verzekerd van een shampoo zonder sulfaten.

Er is een ruime keuze aan verschillende shampoo bars. Van normaal, tot droog, blond en krullend haar er is zeker een shampoo bar die aan jouw wensen voldoet. Je wrijft de bar met wat water tussen je handen en je verdeelt het schuim over je haren. Je kan de bar ook direct op je haren gebruiken. Er zijn handige bakjes te koop waardoor je de shampoo bars eerder drogen en je ze beter kunt bewaren.

Een shampoo bar is verkrijgbaar vanaf € 5,95

Conditioner bar

De meeste shampoo bars hebben een bijhorende conditioner. Vaak is er uit dezelfde lijn ook nog een body bar beschikbaar. De conditioner kun je afhankelijk van je haartype over je hele haar verdelen, in het geval van dik haar of juist alleen in de puntjes, in geval van dun haar. De conditioner bars zorgen voor een natuurlijke glans en veerkracht. Je kunt de bar gewoon over je haar bewegen en nadat je het eventjes hebt laten inwerken kun je het weer uitspoelen. De conditioner zorgt voor extra verzorging en maakt het haar beter doorkambaar.

De conditioner bars zijn verkrijgbaar vanaf € 9,95

Body bars

Body bars van shampoobars bevatten bestanddelen die de huid reinigen, hydrateren en stimuleren. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en geuren. Ze zijn duurzaam geproduceerd en van natuurlijke oorsprong. Je verwend met deze body bars niet alleen je huid, je hoeft je ook niet schuldig te voelen over wat er in het doucheputje verdwijnt. De body bar kun je direct op de huid gebruiken. Het is lekker om het even in te laten werken. Wij hebben een bodybar Argan Rozemarijn uit mogen proberen. We vinden dat de bar er niet alleen voor zorgt dat je superlekker ruikt, je wordt er ook nog eens heel lekker zacht van.

Bodybars zijn verkrijgbaar voor de prijs van € 8,95

Related Posts