Home Gezichtsverzorging Stap voor stap een stralend gezicht

Stap voor stap een stralend gezicht

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Ga jij pas de deur uit nadat je jezelf hebt opgemaakt? Ben je creatief en experimenteer je graag met verschillende stijlen en kleuren? Make up kan je een gevoel van zelfvertrouwen geven. Wil jij weten hoe jij je sterke punten het beste kan benadrukken en welke producten je voor welk onderdeel van je gezicht gebruikt? Met deze stap-voor-stapaanpak krijg jij een stralend gezicht.

Reinigen van je gezicht

De basis van de gezichtsverzorging begint bij het reinigen van je gezicht. Doe dit elke ochtend met water en eventueel gezichtsreiniger van Clarins. Vermijd gewone zeep, want dit droogt je huid uit. Hierna kan je je dagcrème aanbrengen. Een schone huid neemt deze crème beter op. Gebruik eventueel een crème met SPF zodat je huid beschermd is tegen de zon. Voor het gebied rondom je ogen gebruik je een speciale oogcrème of serum.

Primer en foundation

Primer gebruik je als basis voor de foundation. Primer zorgt ervoor dat de foundation beter hecht en het vult de fijne lijntjes van je huid op. Je brengt het aan met een beautyblender of een spons. Foundation geeft je huid een egale tint en is een ideale basislaag voor de andere producten die je nog aan gaat brengen. Wil je nog wat onzuiverheden of pukkeltjes verbergen? Gebruik een concealer voor een optimale dekking. Let erop dat je de juiste kleur kiest die past bij je huidskleur.

Blush en highlighter

Een natuurlijke blos op je wangen creëer je met blush. Je brengt het aan op het hogere gedeelte van je wangen. Maak een schuine, ovale vorm voor het beste effect. Ben je op zoek naar een extra glow? Kies dan voor een highlighter.

Aandacht voor je ogen

Eyeliner legt een mooi accent op je ogen, maar het aanbrengen kan best lastig zijn. Houd de pen of het kwastje schuin en trek een lijntje langs de wimperrand waarbij je van je binnenste ooghoek naar het midden toewerkt. Vanuit het midden maak je je lijntje af naar de buitenste ooghoek. Breng daarna pas je oogschaduw aan zodat je eventuele foutjes kan maskeren. Bij het aanbrengen van oogschaduw kies je voor een basiskleur die je eventueel combineert met andere kleuren. Vervolgens breng je mascara aan op je wimpers voor een frisse uitstraling.

Lippen om te zoenen

Maak je lippen vrij van velletjes door ze te scrubben en breng daarna lipgloss of een lippenstift aan. Kies voor een neutrale kleur of geef ze een knalkleur. De keuze is aan jou. Begin bij de bovenste boog van je lippen en doe daarna je onderlippen.

Oefenen helpt!

Voor de een lijkt het aanbrengen van een strakke eyeliner een koud kunstje en de ander krijgt het maar niet voor elkaar om een rechte lijn te trekken. Ook hiervoor geldt dat oefenen helpt. Maak gebruik van het stappenplan en durf te experimenteren. Zo ontdek je wat jij mooi vindt.

Related Posts