Home Gezichtsverzorging Op welke plekken botox?

Op welke plekken botox?

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Vraag je je af op welke plekken botox kan worden ingespoten? Botox kan op verschillende zones in het hoofd worden ingespoten om rimpels te laten verdwijnen of te voorkomen. De meest bekende zones voor botox zijn het voorhoofd, de kraaienpootjes en de fronsrimpels. Naast deze zones zijn er nog meer, minder bekende, plekken waar botox rimpels kan worden gebruikt om een jeugdige uitstraling te krijgen.

Wat doet botox?

Door het inspuiten van botox kun je een spier ontspannen en tot rust brengen. Hierdoor komt ook de huid tot rust omdat deze niet meer meebeweegt met de spier. Doordat de huid niet meer mee beweegt kunnen er geen rimpels en lijnen voorkomen op de plek waar botox is ingespoten.

Op welke plekken botox kan worden gebruikt:

Voorhoofd

Botox in je voorhoofd verzacht of verwijderd en voorkomt horizontale rimpels in je voorhoofd. Het maakt het voorhoofd een stuk gladder waardoor je direct een jongere en frissere uitstraling krijgt.

Botox in het voorhoofd kan het voorhoofd groter maken. Dit komt omdat door het gebruik van botox in je voorhoofd de wenkbrauwen wat kunnen zakken. Wanneer je een groter voorhoofd hebt is het de overweging waard of je het risico wilt lopen dat je voorhoofd in grootte toeneemt. Overleg samen met de arts of je het in combinatie met een behandeling aan de fronsrimpels of een wenkbrauwlift kunt doen om dit effect te verminderen.

Fronsrimpels

Door het gebruik van botox in de fronsrimpels verminder je de verticale rimpels tussen je wenkbrauwen. Deze rimpels worden in Amerika de “eleven” genoemd omdat het 2 verticale rimpels naast elkaar zijn. Na het gebruik van botox kun je niet meer fronzen waardoor deze rimpels ook niet meer zichtbaar zijn.

Fronsrimpels kunnen voor een boze of een strenge blik zorgen. Na een botoxbehandeling op deze plek krijg je een vele zachtere en lievere uitstraling. Ook krijg je een ontspannend gevoel in dit gebied wat veel mensen als prettig ervaren. Een ander effect is dat de ruimte tussen je wenkbrauwen wat groter kan worden of kan lijken.

Kraaienpootjes

Kraaienpootjes zijn de rimpels die ontstaan als je lacht. Ze worden kraaienpootjes genoemd omdat ze lijken op de klauwen van een vogel. Door botox te gebruiken bij de kraaienpootjes worden je lachrimpels verminderd en voorkomen.

Bij voorkeur selecteer je een arts die ervoor zorgt het gebied rondom je ogen nog wel de ruimte heeft om een beweging te geven wanneer je lacht. Wanneer alle spieren worden platgelegd kan dit voor een onnatuurlijk resultaat zorgen.

Wenkbrauwlift

Met botox kun je de wenkbrauwen een beetje liften. De spieren die de verzakking van je wenkbrauwen veroorzaken worden tijdelijk stilgelegd waardoor je wenkbrauwen iets hoger op je voorhoofd komen te staan. Een wenkbrauwlift wordt vaak gedaan om een frissere en meer uitgeruste blik te krijgen.

Het effect van een wenkbrauwlift is minimaal, verwacht niet dat het zwaar hangende wenkbrauwen in zijn geheel op kan liften. Hiervoor kun je beter een ooglidcorrectie overwegen of een andere behandeling om hangende oogleden te verminderen.

Bunny lines

Het kan zijn dat je rimpels hebt aan de zijkant van je neus. Deze rimpels worden zichtbaar wanneer je lacht, je neus optrekt of je ogen samenknijpt. Deze rimpels worden bunny lines genoemd. Deze spieren kunnen worden ingespoten met botox waardoor ze stil worden gelegd. Hierdoor kun je bunny lines verminderen.

Gummy smile

Wanneer er veel tandvlees zichtbaar is tijdens het lachen, wordt dit ook wel een gummy smile genoemd. De oorzaak van een gummy smile is dat de hefspieren in de bovenlip overactief zijn. Deze kunnen door botox minder actief worden gemaakt. Botox kan de bovenlip op een natuurlijke manier wat naar beneden laten zakken waardoor het tandvlees minder zichtbaar is.

Kin

Sommige mensen hebben last van putjes, ook wel een sinaasappelhuid genoemd, in de kin. Deze putjes trekken de aandacht van het gezicht naar zich toe, terwijl je liever de aandacht op andere delen zoals je lippen of je ogen wilt hebben. Door het gebruik van botox kunnen de putjes in je kin verminderd worden waardoor het gebied een stuk rustiger oogt.

Kaakspieren

Sommige mensen gebruiken hun kaakspieren overmatig. Denk bijvoorbeeld aan mensen die in de nacht tandenknarsen. Botox kan ervoor zorgen dat deze kaakspieren minder actief worden. Hiermee helpt botox tandenknarsen voorkomen. Een bijkomend voordeel is dat door het gebruik van botox in de kaakspieren, deze spieren ook veel minder ontwikkelen. Door het gebruik van botox in de kaakspieren kun je de kaaklijn verzachten en is deze minder breed wat voor een zachtere (en meer vrouwelijke) uitstraling zorgt.

Wanneer je een botox injectie overweegt, win dan advies in van een gespecialiseerde arts. Afhankelijk van het soort botox dat geïnjecteerd is zie je al na een paar dagen resultaat. Het optimale resultaat is zichtbaar na 1-2 weken. Het resultaat blijft vervolgens zo’n 3-5 maanden zichtbaar en zal vervolgens opnieuw geïnjecteerd moeten worden om het resultaat te behouden.

Je kunt direct verder met je dagelijkse werkzaamheden na het ondergaan van een botoxbehandeling. Let er wel op dat het beter is als je de eerste 24 uur niet gaat sporten, naar de sauna of onder de zonnebank gaat of alcohol nuttigt.

Related Posts