Home Gezichtsverzorging Alles over Matrixyl

Alles over Matrixyl

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Matrixyl wint steeds meer aan populariteit. Matrixyl is een peptide complex dat we steeds vaker terug zien komen in verschillende anti aging producten zoals, crèmes, serums en andere huidverzorgingsproducten. Producten met Matrixyl mhebben als doel om je huid gladder en jonger te maken. Tijd om eens wat dieper in te gaan op het ingrediënt Matrixyl.

Wat is Matrixyl?

Matrixyl is een geregistreerd anti-aging peptide-ingrediënt dat wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten. Matrixyl bevat een groep peptiden die synthetisch worden geproduceerd. De meest voorkomende soorten zijn Matrixyl (palmitoyl-pentapeptide 3 of palmitoyl pentapeptide-4) en Matrixyl 3000.

Wat doet Matrixyl?

Matrixyl is een vrij nieuw peptide. De fabrikant beweert dat het de productie van 6 belangrijke componenten van de huid kan stimuleren, wat resulteert in een gelijkmatigere huid en minder rimpels. Vooral op het voorhoofd en kraaienpootjes. De peptiden in Matrixyl stimuleren de collageensynthese in de huid. Wanneer je ouder wordt neemt de productie van collageen in de huid af. Door de afname van collageen ontstaan er rimpels. Door het gebruik van Matrixyl kunnen fijne lijntjes en rimpels verminderen.

Hoe gebruik je Matrixyl?

Om te kijken hoe jouw huid op Matrixyl reageert, kun je een test doen op een klein gedeelte van de huid of op je pols. Laat het product dat Matrixyl bevat 24 uur op de huid zitten om te kijken hoe je huid reageert. Spoel het na 24 uur af en kijk of de huid rood is en/of er gevoelig op reageert. Als er op enig moment tijdens de test roodheid, branderigheid, jeuk, blaarvorming of irritatie wordt waargenomen, gebruik het product dan niet. Wanneer je huid er positief op reageert, gebruik het dan over het hele gezicht en desgewenst ook bij de nek en decolleté.

Wanneer kun je Matrixyl gebruiken?

Matrixyl kun je zowel in de ochtend als in de avond op de huid aanbrengen.

Met welke producten kun je Matrixyl beter niet combineren?

Sommige ingrediënten of producten kun je beter niet met elkaar combineren. In het geval van Matrixyl doe je er verstandig aan om het niet te combineren met:

  • Zuren: deze staan meestel vermeld met acids. Denk hierbij aan een fruitzuurpeeling, glycolzuren, salicylzuren, azelaïnezuren, amandelzuren, ferulinezuren en melkzuren.
  • Vitamine C, ook van aangeduid als ascorbinezuren
  • Resveratrol

Producten met Matrixyl

The Ordinary – Matrixyl 10% + HA

Ordinary MatrixylDit mega populaire serum van The Ordinary bevat een sterke peptideformule met volgende generatie Matrixyl™. Het huidverstevigende serum pakt fijne lijntjes en rimpels aan. Breng het serum in de ochtend en avond aan op de huid, een paar druppeltjes over de huid verdelen. Plakt niet en je voelt het ook niet op de huid zitten, trekt snel in de huid.

€ 13

Koop nu


The Consious – Matrixyl Age-Reversal Lifting Serum

Conscious MatrixylThe conscious™ Matrixyl Age-Reversal Lifting Serum bevat krachtige Matrixyl™ 3000 dubbele peptiden. In combinatie met biologische groene thee zorgt het voor een vermindering van rimpels, waardoor de huid er na verloop van tijd zichtbaar jonger uitziet. Matrixyl™ 3000 herstelt huidbeschadigingen als gevolg van ouderdom. Dit serum is dermatologisch getest, bevat een natuurlijke formule met verfrissende groene thee uit de biologische landbouw.

€ 12

Koop nu


The Inkey List – Collagen peptide serum

Collagen peptide serumDit serum van The Inkey List maakt je huid voller en steviger en helpt om fijne lijntjes en rimpels  te vervagen. Dit gladmakende en hydraterende serum bevat Matrixyl 3000™, een peptide complex die het effect van natuurlijk collageen nabootst, waardoor je huid er voller en steviger uitziet. Syn-Tacks™, een combinatie van 2 peptiden, geeft je huid een extra boost en vermindert fijne lijntjes en rimpels.

€ 13

Koop nu

Related Posts