Het scheren van je benen is veruit de meest populaire manier om van je ongewenste haargroei af te komen. Je kunt je gehele lichaam makkelijk scheren zonder problemen.

Het voordeel van je benen scheren met een scheermes is dat het snel, makkelijk en goedkoop is. Daarnaast is het scheren van je benen pijnloos. Tenminste als je jezelf niet snijdt met het scheermesje.

Het nadeel van je benen scheren is dat je het dagelijks moet doen als je elke dag gladde benen wilt hebben. Je haren groeien namelijk gewoon door en elk stukje haar dat uit je benen steekt kun je al voelen.

Het beste kun je pas beginnen met het scheren als je minimaal 3 minuten in bad zit of onder de douche staat omdat jouw haartjes dan zachter zijn. Controleer of je scheermesje schoon is. Tijdens het scheren kun je het beste tegen de richting van de haartjes in bewegen. Geef extra aandacht aan je knieën omdat je daar makkelijk haartjes kunt vergeten. Tijdens het scheren moet je het scheermesje regelmatig schoonmaken.

Je kunt er voor kiezen om alleen je onderbenen te scheren, maar je kunt ook je bovenbenen scheren. Als je jouw bovenbenen niet scheert en je hebt best wel wat haargroei, zie je een duidelijke scheidingslijn tussen wel of niet geschoren. Een middenoplossing is om je bovenbenen wel te scheren maar niet zo vaak als je onderbenen. Op deze manier kost het je niet zoveel tijd maar heb je een mooiere overgang tussen je onder -en bovenbenen.

Voor het scheren van je benen kun je een scheerschuim gebruiken. Het voordeel van een scheerschuim is dat je precies kunt zien waar je geweest bent. Toch kun je ook prima een douchecrème of olie gebruiken. Deze verzorgen de huid vaak beter dan een scheerschuim en scheren net zo glad. Het allerbelangrijkste is dat je huid goed vochtig is. Ga dus nooit scheren op een droge huid.

Het is erg belangrijk om met een scherp scheermesje te scheren. Je dient het scheermesje dan ook minimaal elke 6 scheerbeurten te vervangen. Maak je scheermesje na het scheren altijd schoon met stromend water. Zorg dat de mesjes goed kunnen drogen zodat ze niet kunnen gaan roesten.

Dep je huid droog na het scheren. Ga dus niet te ruw over het oppervlak heen met jouw handdoek. Smeer jezelf na het scheren altijd in met een olie of een bodylotion omdat je huid kan uitdrogen door het scheren.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email