Home Make up Beste blush

Beste blush

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Op zoek naar de beste blush? Met de beste blush kun je wonderen verrichten. Bij een complete make up look is de blush vaak het kersje op de taart. Maar verkeerd aangebracht, kan een blush je look compleet verpesten. Het is erg belangrijk om te weten hoe je een blush goed kunt aanbrengen.

De beste blush anno 2023

CHANEL – JOUES CONTRASTE POEDERBLUSH

chanel blushSuper fijne verpakking waar je gemakkelijk je kwast overheen kan halen. De kleuren zijn heel mooi en stijlvol. Deze blush blijft de gehele dag perfect zitten. Geeft een natuurlijk resultaat zonder al te veel glans of glitter. De poederstructuur is heel fijn waardoor je het heel licht kunt aanbrengen maar ook bij meerdere lagen en natuurlijk resultaat geeft.

€ 49

Koop nu


DELIAH – COLOUR BLUSH COMPACT POWDER

delilah Colour Blush Compact Powder BlusherDeze blush geeft een heel natuurlijk resultaat. Het poeder is heel erg fijn en daardoor heel makkelijk te blenden en egaal over je huid te verdelen. Er zitten geen glitters in deze blush en hij geeft mede daardoor ook een matte finish. De blush heeft geen geur.  De verpakking oogt erg mooi, er zit ook een fluwelen hoesje bij om de blush te beschermen waardoor je hem krasvrij op kan bergen. 

€ 35

Koop nu


e.l.f. – PRIMER INFUSED BLUSH

e.l.f. primer infused blushDeze blush is goed gepigmenteerd en brengt makkelijk aan. Je hebt maar een beetje van deze blush nodig en hij laat zich goed blenden. Ook mooi om te gebruiken wanneer je geen foundation draagt. De blush blijft de gehele dag zitten. Goede prijs -kwaliteit verhouding.

€ 7

Koop nu

 


MAC – EXTRA DIMENSION BLUSH

Mac Extra Dimension BlushWil je een blush wilt die een mooie glow geeft zonder als te veel te glanzen? Dan is dit jouw ideale blush. Hij brengt makkelijk aan. Je kunt meerdere lagen aanbrengen zonder dat het gaat vlekken of dat de kleur te intens is. De blush blijft de gehele dag zitten en geeft je een mooie glow zonder al te veel glitter of glans.

€ 33

Koop nu


Tips voor het aanbrengen van blush

Een goede blush behoort tot de basis van je make up. Als je eenmaal de juiste kleur hebt gevonden kun je er lang mee doen. Bij het bepalen van de kleur moet je kijken naar de kleur van je wangen. Kies een kleur die daar het beste bij aansluit. Blush is alleen mooi als het een natuurlijk resultaat geeft. Als je blush overduidelijk ziet zitten heb je het verkeerd aangebracht.

Een blush gebruik je niet om je gezicht te shapen. Gebruik een blush dus niet om je jukbeenderen te liften. Een blush gebruik je heel subtiel op de appeltjes van je wangen. Het meest natuurlijke effect bereik je als je je bedenkt dat de zon, die van boven komt, de gloed heeft veroorzaakt. Om de juiste plek te bepalen trek je een lijn van je oogpupil naar het midden van je wang. Vanuit daar breng je het met een hele lichte beweging aan naar de richting van je oor. Een andere manier van de blush aanbrengen is om overdreven te lachen en de blush op deze manier op je appeltjes aan te brengen. Bren een blush enkel op je wangen aan en niet zoals een bronzing poeder over meerdere plekken op je gezicht.

Als je geen blush bij de hand hebt kun je ook een lippenstift gebruiken in de juiste kleur. Er zijn ook crème blushers te koop. Crème blushers zijn met name geschikt voor de wat oudere huid.

Teveel blush zorgt voor een heel onnatuurlijk resultaat. Ben dus erg zuinig met blusher. Als je teveel blush hebt aangebracht kun je de kleur lichter maken. Dit doe je door de blush met poeder te blenden. Als je wilt dat de blush langer blijft zitten kun je het met een poeder blenden en vervolgens opnieuw blush aanbrengen. De blush blijft dan langer zitten.

Het belang van een goede blusherkwast

Het is belangrijk dat je een goede blusherkwast hebt. Bij een blush zitten vaak van die platte blush borsteltjes, gebruik deze niet. Met deze platte kwastjes is het erg moeilijk om een natuurlijk en egaal resultaat te krijgen. Hiermee krijg je vaak strepen of harde randen. Investeer in een goede blusherkwast. Als je deze kwast goed verzorgd kun je er jaren mee doen. Er zijn blusherkwasten verkrijgbaar waarvan de haren witte uiteinden hebben. Het voordeel hiervan is, is dat je goed kunt zien hoeveel poeder er op de blusherkwast zit.

De verschillende soorten blushers:

Poederblush

Poederblushers komen het meeste voor. Je brengt een poederblush aan met een vlakke kwast na het aanbrengen van de foundation. Het zorgt voor een matte en natuurlijke uitstraling. Deze blusher is aan te raden als je een droge huid hebt. Heb je last van veel haar op je gezicht dan ben je ook het beste af met een poederblusher omdat deze met een crèmeblusher of vloeibare blusher veel eerder opvallen.

Crèmeblusher

Een crèmeblusher heeft een sterke kleur. Je brengt hem aan met je vingertoppen en kunt hem naar wens vervagen. Je gebruikt deze blush over je foundation en voor het poederen.

Vloeibare blusher

Deze blushers zorgen voor een transparante en natuurlijke uitstraling. Je gebruikt hem na het aanbrengen van je foundation en voor het aanbrengen van poeder.

Related Posts