Zelfbruiners kunnen het beste aangebracht worden voor het slapen. Let er wel op dat het kan afgeven op je beddengoed. Het is af te raden een bruin zonder zon na het scheren te gebruiken omdat je dan de meeste kans op vlekken hebt. Let er ook op dat zelfbruiner de eerste 3 uur kan afgeven als je zweet. Als je dus flink tekeer wilt gaan op de sportschool of op de dansvloer kun je de zelfbruiner beter een geruime tijd van tevoren aanbrengen.

Scrubben
Voordat je met bruin zonder zon aan de slag gaat doe je er verstandig aan de huid eerst te scrubben. Hiermee verwijder je de dode huidcellen en voorkom je vlekken en oneffenheden. Let er op dat de scrub niet op oliebasis is.

Niet op vochtige huid
De zelfbruiner aanbrengen op een vochtige huid kan vlekken veroorzaken. Droog je dus goed af en wacht minimaal 20 minuten na het in bad gaan of douchen voordat je de bruin zonder zon opbrengt.

Vlekken
Wanneer je vlekken krijgt van Bruin Zonder Zon kun je dit verhelpen door polijsttandpasta op de strepen te smeren. De pollijsttandpasta laat je een paar minuten zitten om de verkleuring lichter te maken, daarna afspoelen met warm water. Je kunt ook vlekken krijgen als je te weinig bruin zonder zon gebruikt.

Knieën en ellebogen
Op je knieën en ellebogen kun je beter wat minder zelfbruiner gebruiken. Deze plekken zijn extra gevoelig voor vlekken. Een andere oplosing is om ze eerst in te smeren met bodylotion.

Tanning spray
Je hebt ook tanning sprays. Door deze nevel krijg je een mooi resultaat en kun je ook de moeilijkere plekken bereiken. De spray moet je ongeveer op 30 centimeter afstand van je huid gebruiken. Gebruik de spray in vloeiende bewegingingen zodat het product goed verdeeld wordt aangebracht. Er zijn ook speciale handschoenen en kwasten verkrijgbaar waarmee je de bruin zonder zon nog beter kunt verdelen.

Handen wassen
Was direct na het aanbrengen van een bruin zonder zon product je handen. Wanneer je je hele lichaam gaat insmeren was je handen dan ook tussentijds. Anders verkleuren je handen en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Kleding aantrekken
Het is verstandig om 30 minuten te wachten voordat je je kleding aantrekt. Let er op dat je in deze tussentijd niet in aanraking komt met witte kleding of op een witte stoffen bank gaat zitten. Je kunt het drogingsproces versnellen door een föhn te gebruiken.

Bescherming
Zelfbruiners bieden geen bescherming tegen de zon. Je moet je dus nog gewoon insmeren met een beschermende factor.

Scheren
Wacht na het scheren minimaal 24 uur voordat je een zelfbruiner aanbrengt. Zelfbruiners kunnen na het scheren namelijk in de poriën gaan zitten. Wacht ook na het aanbrengen van zelfbruiners zo lang mogelijk met scheren. Door het scheren gaat de kleur die je door bruin zonder zon hebt verkregen eerder verloren.

Ga direct naar:
Bruin zonder zon gezicht
Bruin zonder zon lichaam

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email