Mascara is een van de meest gebruikte make up producten. En niet voor niets, je ogen worden in 1 klap veel sprekender en opvallender. Er zijn verschillende mascara’s op de markt. Welke mascara voor jou het beste is? We helpen je graag bij de keuze voor de juiste mascara.

Natuurlijke look
Als je wilt dat je mascara natuurlijk oogt kies dan voor een basic mascara. Mascara’s die volume beloven of fibers bevatten kun je het beste vermijden. De formule van een mascara voor een natuurlijke look is vaak wat dunner van structuur. Als je een natuurlijke look wilt is het van groot belang dat de mascara niet gaat klonteren. Je kunt het borsteltje regelmatig schoonmaken om klontjes te voorkomen.

Bijvoorbeeld: Sisley – Phyto mascara ultra stretch

Langere wimpers
Als je graag wilt dat de mascara je wimpers langer maakt gebruik dan een ‘lenghtening’ mascara. Deze mascara bevat fibers, dit zijn kleine draadjes die aan je eigen wimpers worden bevestigd en die je wimpers een stuk langer maken. Let wel op als je contactlenzen gebruikt, de fibers kunnen namelijk loslaten en in je ogen komen. Bij verkeerd gebruik kunnen deze fibers ook zorgen voor de zogenaamde spinnenpootjes.

Bijvoorbeeld: Clarins – Be long mascara

Volume
Als je wimpers wat voller mogen kun je het beste een volume mascara gebruiken. Dit zijn de meest verkochte mascara’s. De borsteltjes zijn over het algemeen wat groter en geven veel mascara af aan de wimpers. De formule is wat dikker van structuur.

Bijvoorbeeld: Chanel – Le volume de Chanel

Vals wimper effect
Als je wimpers echt mogen opvallen zijn er mascara’s die het effect van valse wimpers beloven. Deze mascara’s combineren het effect van een ‘lenghtening’ mascara met een volume mascara. Deze mascara bevat ook vaak fibers en zijn niet altijd voor contactlens dragers geschikt. Kijk naar mascara’s die de woorden fals, fantasy of faux in de naam gebruiken.

Bijvoorbeeld: Yves Saint Laurent – Mascara volume effet faux cils shocking

Als je met mascara toch het gewenste effect kunt bereiken dan kun je altijd nog gebruik maken van nepwimpers. Klik op nepwimpers aanbrengen om te kijken hoe je dit eenvoudig zelf kunt doen.

Klik op de volgende link voor een overzicht van de beste mascara of ga direct naar Maybellline mascara

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email