Home Gezichtsverzorging Beste oogcrème tegen rimpels

Beste oogcrème tegen rimpels

Door: Hanneke van Mackelenbergh

We willen allemaal graag weten welke oogcrème nou echt tegen rimpels helpt. Daarom helpen wij jou met een overzicht van de beste oogcrème. De huid rondom je ogen is veel dunner en kwetsbaarder dan de huid op andere plekken van jouw gezicht. Daarom ontstaan er eerder rimpels en heb je hier een aparte oogverzorging voor nodig. We hebben heel veel oogcrèmes getest en geven jou graag advies over de beste oogcrème.

De beste oogcrèmes tegen rimpels

1. DERMALOGICA – AGE REVERSAL EYE COMPLEX

 

Dermalogica oogcremeWil je echt het verschil maken, kies dan voor de Age reversal eye complex van Dermalogica. Deze oogcrème zorgt ervoor dat niet alleen de rimpels minder worden maar pakt ook je hangende oogleden aan. Dagelijks gebruik geeft direct verschil. Bevat de actieve ingrediënten retinol, peptides en Vitamine C.  De tube is klein maar je doet er erg lang mee omdat je slechts een klein drupje nodig hebt. Aan te raden is om deze elke avond te gebruiken.

Prijs: € 85

Koop nu


2. CLINIQUE – ALL ABOUT EYES RICH

Clinique all about eyes oogcremeDit is een hele volle en romige oogcrème uit een potje. Hij zorgt niet alleen voor de afname van rimpels maar is ook een life saver bij wallen en donkere kringen. Vooral aan te raden bij mensen met een droge huid. Er is ook een minder vetter versie te verkrijgen. Trekt snel in de huid en voelt daardoor niet vettig aan. Deze oogcrème prikt niet en is een prima basis voor make up.

€ 46

Koop nu


3. DIOR – VERSTEVIGENDE & RIMPELCORRIGERENDE OOGVERZORGING

dior oogcremeEen wondermiddel voor iedereen die direct resultaat verwacht. Na het aanbrengen van deze oogcrème zijn de lijntjes rondom de ogen direct minder diep en is de huid steviger, gladder en stralender. Je krijgt een mooie glow rondom je ogen waardoor je direct een frisse look hebt en vermoeidheid minder zichtbaar is.

€ 100

Koop nu


4. CHANEL – LE LIFT OOGCRÈME

Chanel le lift oogcremeDeze oogcrème smelt als het ware in je huid en laat geen laagje achter. Hij heeft een goede werking op rimpels, fijne lijntjes en wallen onder de ogen. Je hebt maar een klein beetje nodig. Zorgt voor een frissere blik rondom de ogen.

€ 80

Koop nu


Waarom moet je een aparte oogcrème gebruiken?

De huid rond de ogen heeft speciale zorg nodig, dit komt doordat deze huid:
– dunner is dan de rest van de huid
– geen onderhuids vetweefsel heeft voor extra bescherming
– in een zeer beweeglijke zone ligt en daardoor gevoeliger is voor rimpels
– kleinere poriën heeft waardoor gewone crème minder goed wordt opgenomen

Hoe kun je een oogcrème het beste aanbrengen?

Breng de oogcrème alleen aan onder de ogen. Blijf een stukje verwijderd van je wimpers omdat het via je wimpers in je ogen terecht kan komen. Oogcrème moet je van buiten naar binnen aanbrengen. Voor een optimaal resultaat klop je de crème zachtjes met je vingertoppen in de huid.

Moet je een oogcrème ook op je oogleden aanbrengen?

Het wordt afgeraden om een oogcrème op de oogleden aan te brengen. De huid is hier zo dun dat een oogcrème hierdoor makkelijk in je ogen kan kruipen.

Wat kun je verder doen om rimpels te voorkomen?

Laat je ogen 1 of 2 keer per jaar laat controleren door een opticien. Als je niet goed ziet knijp je je ogen samen en hierdoor krijg je eerder rimpels rond de ogen. Bescherm je ogen voor dezelfde tegen zonnestralen en zorg er daarom voor dat je altijd een zonnebril bij je hebt.
 

TipTip: Als je last heb van opgezwollen wallen, leg dan je oogcrème in de koelkast. De verkoelende werking zal ervoor zorgen dat de wallen minder pufferig zijn.

Related Posts