Home Lichaamsverzorging Beenvaatjes laseren of verwijderen

Beenvaatjes laseren of verwijderen

Door: Hanneke

Beenvaatjes zijn kleine zichtbare adertjes onder de huid. Deze adertjes worden zichtbaar doordat ze wijder zijn geworden. Beenvaatjes komen vaak voor op je benen en dan met name de dijbenen en de onderbenen. Het kan ook voorkomen in je gezicht, alleen wordt het daar couperose genoemd.

De oorzaak van beenvaatjes

Beenvaatjes ontstaan, net zoals cellulite en spataders, door een slap bindweefsel. Het bindweefsel van vrouwen is veel slapper dan het bindweefsel van mannen. Vandaar dat wij vrouwen dus ook veel meer last hebben van deze kwaaltjes. Door onze soepele bindweefselstructuur kunnen weefselvloeistoffen en bloed in de bloedvaten wegzakken en deze verwijden. En dat is dus precies wat er is gebeurd als je last hebt van beenvaatjes. Door hormonale schommelingen kan het zijn dat er tijdens je zwangerschap beenvaatjes ontstaan. Mensen met een staand beroep hebben eerder kans op beenvaatjes doordat er meer druk op het haarvatensysteem is. Een andere oorzaak is erfelijke aanleg.

Het voorkomen van beenvaatjes

Je zou beenvaatjes kunnen voorkomen door het dragen van spataderkousen. Dit wordt aangeraden om bij het sporten te dragen omdat het de spanning vermindert. Een andere mogelijkheid is om je benen af en toe omhoog te leggen zodat er minder spanning op je benen staat.

spatader kousen

Koop nu

Het behandelen van beenvaatjes

Beenvaatjes hoeven niet behandeld te worden. De enige reden om ze wel te behandelen is puur cosmetisch. Er bestaan helaas geen huidverzorgingsproducten tegen beenvaatjes. Ze gaan ook niet vanzelf over. Je moet hiervoor echt naar een medisch specialist. Als je last hebt van spataderen moet je deze eerst laten behandelen voordat je begint met het behandelen van beenvaatjes.

Laserbehandeling beenvaatjes

Heb je een lichte vorm dan kunnen de beenvaatjes door middel van een laserbehandeling behandeld worden. De laser vernietigt de bloedvaatjes zonder de omliggende huid te beschadigen. Hierdoor, stolt het bloed en wordt het beenvaatje vernietigd waarna het verdwijnt. Dit heeft geen invloed op het omliggende weefsel. Het duurt een aantal weken voordat het resultaat zichtbaar is.

Droogleggen beenvaatjes

Het is ook mogelijk om de adertjes droog te leggen. Er wordt dan een vloeistof onder je huid gespoten die de verwijderde adertjes afsluit. Het nadeel hiervan is wel dat je veel kans hebt dat er nieuwe beenvaatjes op andere plekken terug komen.
Het behandelen van beenvaatjes wordt gezien als een cosmetische behandeling en wordt helaas dus niet vergoed door jouw zorgverzekering.

Related Posts