Home Make up Beste lippenstift

Beste lippenstift

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Op zoek naar de beste lippenstift? Maar liefst driekwart van de vrouwen gebruikt lippenstift. Met lippenstift kun je jouw lippen accentueren maar ook mooier maken. Wij gingen voor jou op zoek naar de beste lippenstift.

De beste lippenstift anno 2023

1. CHANEL – ROUGE COCO

chanel rouge coco lippenstiftRouge Coco is een verzorgende en hydraterende lippenstift zonder af te doen aan de kleur. De chique kleuren geven je lippen een mooie upgrade en de intensiteit van de kleur is makkelijk te bepalen. Heeft geen nare geur en glijdt makkelijk over je lippen heen. Blijft lang zitten. De verpakking straalt een en al luxe uit.

€ 48

Koop nu


2. L’OREAL PARIS – INFALLIBLE 24H LIPSTICK

L'OREAL PARIS - INFALLIBLE 24H LIPSTICKPerfecte langhoudende lippenstift die zeker 6 uur blijft zitten mits je geen vette dingen eet of flink gaat lopen zoenen. Eerst is de lippenstift een beetje glimmend, daarna droogt het op en kan je met de andere kant een soort balsem aanbrengen over je lippen waardoor de lippenstift lang blijft zitten. Droogt de lippen niet uit.

€ 20

Koop nu


3. CLINIQUE – POP LIPPENSTIFT

Clinique pop lippenstiftDeze lippenstift smeert als boter zo zacht op je lippen en blijft goed zitten. De kleur van de verpakking geeft de kleur van de lippenstift weer, dit is handig als je veel verschillende kleuren hebt. Door de verzorgende eigenschappen van deze lippenstift zijn je lippen er mooi en verzorgd uit.

€ 29

Koop nu


4. LANCOME- L’ABSOLU ROUGE CREAM

Lancôme L'Absolu Rouge Cream LipstickDe verpakking is heel fijn omdat het met een klikje opengaat. De lippenstift blijft goed zitten en wanneer deze vervaagt gebeurd dit egaal over de lip. Je krijgt dus geen rare vlekken of lijntjes aan de binnenkant van je lippen. De kleur is heel intens met veel pigment. Zorgt goed voor je lippen, droogt de lippen niet uit en heeft mooie kleuren.

€ 45

Koop nu


5. GEORGIO ARMANI – ROUGE D’ARMANI LIPSTICK

Rouge d'armani lippenstiftDit is een prachtige matte lipstick.  Brengt gemakkelijk aan en verspreidt zich mooi over de lippen.  De lippenstift blijft de hele dag zitten zonder uit te lopen in de lijntjes rondom je lippen. Dit maakt een lippotlood overbodig en maakt deze lippenstift uitermate geschikt voor vrouwen op leeftijd.

€ 42


Hoe kun je lippenstift het beste aanbrengen?

Zorg voordat je lippenstift gaat aanbrengen dat er geen velletjes op de lippen aanwezig zijn. is dit wel het geval gebruik dan een milde scrub om de velletjes te verwijderen. Als je de vorm van de lippen iets wilt wijzigen dan doe je er goed aan om eerst foundation of concealer op de lippen aan te brengen. Met een lippotlood kun je de contouren aanbrengen. Door een lippenseel te gebruiken kun je de lippenstift veel nauwkeuriger aanbrengen. Gebruik wat gloss in het midden van de lippen voor extra veel volume.

Tips bij het aanbrengen van lippenstift

Heb je vaak last van lippenstift op je tanden? Na het opbrengen van de lippenstift stop je jouw wijsvinger tussen je lippen, tuit je mond en trek je vinger terug. De overmatige lippenstift zit nu aan je vingers, dus zorg ervoor dat je een tissue bij de hand hebt.

Is je favoriete lippenstift bijna op of wil je er gewoon wat langer mee doen? Je lippenstift gaat minstens 10 keer zo lang mee als je de lippenstift met een penseeltje opbrengt.

Als je last hebt van droge velletjes op je lippen dan kun je deze verminderen door je lippen lichtjes te scrubben met een “oude” tandenborstel. Vervolgens smeer je een hydraterende crème op de lippen, dit helpt vaak beter dan een lippenbalsem omdat deze de lippen vaak alleen beschermen.

Je kunt je lippen kleiner laten lijken door wat foundation op de lippen aan te brengen. Vervolgens kun je met een lippotloodje het liplijntje net iets binnen de rand tekenen.

Je lippen lijken groter als je het liplijntje net iets buiten de liprand tekent. Gebruik een lichte kleur lippenstift en gebruik een lichte gloss voor het middelste gedeelte van je lippen.

Het stukje huid in midden van je bovenlip wordt ook wel cupidoboog genoemd. Dit is het meest sexy gedeelte van je lippen en je kunt dit extra laten opvallen door het lichtelijk te accentueren met een beetje zilver of goudglans.

Als je ervoor wilt zorgen dat je lippenstift langer blijft zitten dan kun je voor het aanbrengen van de lippenstift een beetje poeder op de lippen aanbrengen. Als je geen poeder in huis hebt, helpt het ook om je lippen in te kleuren met een lippotloodje. Na het aanbrengen van de lippenstift is het verstandig om nog even op een tissue te happen.

Heb je last van rimpels rondom de lippen zorg er dan voor dat de huid van de lippen goed gespannen is als je de lippen gaat stiften. Gebruik een lippotlood om te voorkomen dat de lippenstift in de rimpels gaat uitlopen.

Roze of paarse tinten lippenstift met een blauwe ondertoon zorgen ervoor dat je tanden witter lijken. Oranje en bruine tinten zorgen over dat je tanden er juist wat geler uitzien.

Kleur lippenstift

Het liefst hebben we een hele collectie met allemaal verschillende kleurtjes lippenstift. Maar helaas zijn niet alle kleurtjes voor iedereen geschikt. Hierdoor komt het vaak voor dat we miskopen doen op dit vlak. We leggen je graag uit welke kleur lippenstift het beste bij jou past.

Koop nooit zomaar lukraak een lippenstift omdat je het kleurtje leuk vindt. Het is belangrijk om de kleur van je lippenstift af te stemmen op de tint van je huid. Een goede kleur lippenstift laat je gehele gezicht opleven. Gebruik je een verkeerde kleur lippenstift, dan kun je er ineens een stuk minder goed uitzien.

Beste lippenstift voor een donkere huid

Bij een donkere huid staan donker rode kleuren lippenstift heel erg mooi. Met name de donker rode kleuren met een donkere blauwe of paarse ondertoon. Donker bruine kleuren, met een wijn kleurige of paarse ondertoon, staan ook heel erg mooi.

Beste lippenstift voor een olijfkleurige huid

Een olijfkleurige huid heeft een warme ondertoon. Lichtbruine kleuren en andere kleuren met warme ondertonen geven een mooi effect bij jouw huid. Wil je een fellere kleur? Kies dan voor een rode lippenstift met een bruine tint, zoals donkere bessen of wijnkleur.

Beste lippenstift voor een medium huidskleur

Bruine en beige kleuren staan bij deze huid het mooist. Ook lippenstiften met een licht roze en perzik ondertoon geven een mooi effect. Wil je graag een donkere kleur lippenstift op? Kies dan voor een lippenstift met een blauwe ondertoon, zoals cassis, of een bruine ondertoon.

Beste lippenstift voor een lichte huid met zwart haar

Dit is de perfecte combinatie als het op lippenstift aankomt. Bij jou zullen de meeste kleuren mooi staan. De mooiste combinaties maak je met een lippenstift die een sterk contrast geeft. Knalrode, fuchsia of diep oranje, jij kunt het allemaal dragen.

Als je eenmaal weet welke kleuren lippenstift jou het beste staan heb je veel minder miskopen. Een ander voordeel is dat je de kleuren met elkaar kunt mixen en combineren omdat ze qua kleur dichter bij elkaar zitten.

Zorg ervoor dat je jouw perfecte kleur lippenstift op zak hebt als je een nieuwe wilt kopen. Lippenstiften testen op jouw eigen lippen is om hygiënische redenen niet zo verstandig. Als je binnen dezelfde kleuren range blijft doe je een veilige aankoop.

Related Posts