Home Gezichtsverzorging Beste gezichtsscrub

Beste gezichtsscrub

Door: Hanneke van Mackelenbergh

We helpen jou graag op weg naar de beste gezichtsscrub. Scrubben zorgt ervoor dat dode huidcellen verwijderd worden. Dode huidcellen geven je vaak een beetje een grauw uiterlijk dus door een goede scrub te gebruiken knapt je gezicht al snel op. Door je huid te scrubben kunnen de verzorgingsproducten beter hun werk doen doordat ze beter in kunnen trekken.

Met een gezichtsscrub wordt de dode opperhuid vaak verwijderd door middel van een korrel. Hier worden verschillende dingen voor gebruikt zoals bijvoorbeeld perzikpitten, havermout en suiker. Sommige scrubdeeltjes kunnen door het ruwe oppervlak je huid beschadigen, ze schuren namelijk de dode huidcellen van je gezicht. Gebruik daarom altijd een milde scrub. Hiermee voorkom je dat je teveel schade aan de huid aanricht.

Er zijn scrubs die kleine plastic bolletjes bevatten, ook wel microbeads genoemd. Deze zijn erg schadelijk voor het milieu. Omdat ze zo klein zijn is het moeilijk om ze te verwijderen uit het water en komen ze in zeeën en oceanen terecht. Hier kunnen kunnen ze schade brengen aan het zeeleven en de natuur. Vaak wordt dit in de ingrediëntenlijst aangegeven met polypropyleen. Vanzelfsprekend bevatten de onderstaande scrubs geen microbeads en is de korrel van de scrub op natuurlijke basis. Let hier altijd op bij de aankoop van een scrub.

De beste gezichtsscrubs op een rij

ZO SKIN HEALTH – EXFOLIATING POLISH

Zo skin health Exfoliating PolishDeze scrub maakt je huid super zacht. De scrub heeft een hele fijne structuur en is heel effectief. Door de vitamine A die in de scrub zit bevorderd het de aanmaak van collageen. De vitamine C die er in zit beschermd je tegen vrije radicalen. Dit alles maakt deze scrub zeer effectief. Verzorgend, gaat veroudering tegen, haalt op milde wijze de dode huidcellen weg en vernieuwt de huid.

€ 73

Koop nu


OOLABOO – SUPER FOODIES ALL OVER GENTLE SCRUB

oolaboo-all-over-gentle-scrubWanneer je van een zachte scrub houdt, is dit de scrub voor jou. De scrub voelt aan als een creme en het masseert lekker zacht. De scrubdeeltjes zijn ook niet zo heel hard. Door de creme vorm heb je het idee dat deze scrub je gezicht ook meteen verzorgt. Geschikt voor de gevoelige huid. De huid voelt na gebruik niet normaal lekker zacht en gehydrateerd aan. Vegan en vrij van siliconen, parabenen, sulfaten (SLS/SLES) en minerale oliën.

€ 46

Koop nu


LANCOME – ROSE SUGAR SCRUB

Lancome sugar scrubDeze scrub zorgt voor een instant spa gevoel in je badkamer. Bij het aanbrengen voel je een verwarmend effect dat erg lekker aanvoelt op de huid. De scrub is op basis van suiker dat wegsmelt op je huid, de scrub wordt dus steeds zachter naarmate je het langer masseert. De geur is ook heerlijk.

€ 39

Koop nu


SISLEY – BUFF AND WASH FACIAL GEL

Sisley buf and wash scrubPrecies wat je van een scrub wilt verwachten. De scrub heeft een zachte korrel, is erg zuinig in gebruik en maakt je huid stralend en zacht. Met de tube kun je misschien wel 2 jaar doen dus mocht je jezelf willen verwennen dan is dit zeker een heerlijk cadeau en aanwinst voor je gezichtsverzorging. Voor een frissere uitstraling.

€ 113

Koop nu


CLINIQUE – 7 DAY SCRUB RINSE OFF CREAM

Clinique gezichtsscrubDe 7-Day Scrub Rinse-Off Cream van Clinique is een scrub op crèmebasis met fijne exfoliërende korreltjes. Deze scrub maakt de huid zachter en gladder, ontdoet je gezicht van schilfertjes en vermindert de fijne lijntjes.  Ook zorgt het voor een egale teint en helpt het overtollige talgafscheiding onder controle te houden.

€ 40

Koop nu


Het is belangrijk om je huid te scrubben of te exfoliëren om zo de oude huidcellen te verwijderen. Het versnelt het proces om de huid te vernieuwen. Naarmate je ouder wordt vernieuwd de huid zich namelijk steeds minder snel. Ook kunnen pigmentvlekken, acne, littekens en vroegtijdige huidveroudering worden beperkt door het scrubben ook wel mechanisch exfoliëren genoemd of chemisch exfoliëren van je huid. De verzorgingsproducten die je gebruikt worden bovendien veel eerder opgenomen door de huid en hebben dus meer effect.

Veel mensen scrubben hun huid. Dit is de mechanische manier van exfoliëren. In een scrub wordt de dode opperhuid vaak verwijderd door middel van een korrel. Hier worden verschillende dingen voor gebruikt zoals bijvoorbeeld perzikpitten, havermout en suiker. Sommige scrubdeeltjes kunnen door het ruwe oppervlak je huid beschadigen, ze schuren namelijk de dode huidcellen van je gezicht. Gebruik daarom altijd een milde scrub. Hiermee voorkom je dat je teveel schade aan de huid aanricht.

Bij het chemisch exfoliëren worden de dode huidcellen verwijderd door middel van enzymen en/of hydroxyzuren ook wel Hydroxy Acids genoemd. Salicylzuur (BHA) en glycolzuur (AHA) zijn verschillende zuren die hiervoor worden gebruikt. Ze maken de huid heel glad doordat ze de lijm die de huid verbind rustig losweken. Door het gebruik van exfolianten krijg je een veel mooiere huid. Als je dit nog nooit hebt gebruikt moet je dit zeker proberen.

Hoe kun je het beste scrubben?

Maak de huid eerst vochtig en verdeel dan de scrub gelijkmatig over het gezicht. Maak ronddraaiende bewegingen. Werk van binnen naar buiten toe. Scrub niet langer dan 2 minuten.

Hoe vaak moet je scrubben?

Het beste advies is om de huid eenmaal per week te scrubben. Wanneer je te vaak scrubt kan de huid hier gevoelig op reageren.

Hoe werkt een scrub?

Met een scrub haal je 1 tot 5 cellaagjes van de buitenste opperhuid af. Direct hierna wordt de celdeling geactiveerd. Hierdoor gaat de huid een beschermende laag vormen en wordt de huid hersteld. Doordat de huid gaat vernieuwen worden eventuele beschadigen gerepareerd. Na het scrubben worden huidverzorgingsproducten beter opgenomen.

Bekijk ook het artikel met de beste bodyscrub.

Related Posts