Home Make up De beste mascara voor meer volume

De beste mascara voor meer volume

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Mascara is een van de meest geliefde make up producten. En niet voor niets, met een goede mascara maak je een groot verschil. Wij helpen jou in de zoektocht naar de beste mascara.

De beste mascara’s op een rijtje

1. CHANEL – LE VOLUME MASCARA

 

Chanel le volume mascaraDeze mascara zorgt voor veel volume. De mascara klontert niet en is fijn in gebruik. Hij is er ook makkelijk vanaf te halen met een simpele reiniger en hij blijft niet in je wimpers hangen zodat je gemakkelijk elke dag een nieuwe laag aan kunt brengen.

€ 36

Koop nu


2. GUERLAIN – CILS D’ENFER

 

GUERLAIN mascara

Deze compacte mascara zorgt voor lengte en volume. Makkelijk aan te brengen en hij klontert niet. De mascara zorgt voor een mooie krul in je wimpers. Met het rubberen borsteltje pak je moeiteloos elke wimper mee.

€ 38

Koop nu


3. LANCOME – GRANDIÔSE

lancome grandiose mascaraDe mascara heeft een korte hals en een klein siliconen borsteltje. Het halsstaafje van de mascaraborstel is gebogen, waardoor je de mascara makkelijker aan kunt brengen. Door het borsteltje te draaien, kom je heel makkelijk bij alle wimperhaartjes. Zelfs de allerkleinste in de binnenste ooghoeken. Ook geeft deze mascara mooi lengte, separeert hij de wimpels goed en geeft geen klontjes. De mascara blijft goed zitten en geeft niet af. Zelfs niet als je door een zware regenbui fietst.

€ 37

Koop nu


4. ESTEE LAUDER – SUMPTUOUS EXTREME LASH MULTIPLYING VOLUME MASCARA

Estee Lauder sumptuous mascaraDeze mascara heeft een groot borsteltje maar toch werkt het goed om overal bij te kunnen. De kleur is heel intens zwart. De mascara blijft de gehele dag zitten en klontert niet. Daarom is hij ook geschikt voor contactlens dragers. Geeft veel volume maar blijft er natuurlijk uitzien.

€ 36

Koop nu


5. YVES SAINT LAURANT – EFFET FAUX CILS VOLUME MASCARA

YVES SAINT LAURANT - EFFET FAUX CILS VOLUME MASCARADeze mascara zorgt ervoor dat alle wimperharen netjes van mascara worden voorzien en zorgt voor veel volume. Je wimpers zien er direct veel voller uit. De mascara blijft heel erg goed zitten en doorstaat zelfs af een toe een regenbuitje terwijl hij niet eens waterproof is.

€ 38

Koop nu


Hoe kan ik mascara het beste aanbrengen?

Zorg voordat je mascara aanbrengt dat je ogen goed zijn gereinigd en de wimpers niet aan elkaar plakken.
– Breng eerst mascara aan op de onderste wimpers.
– Gebruik een primer als je extra volume wilt
– Zorg ervoor dat de start bij de wimperrand en ga langzaam zichzaggend naar boven.
– Breng zeker 2 lagen aan als je veel volume in je wimpers wilt hebben.

Wat moet ik doen als ik teveel mascara heb aangebracht?

Zorg ervoor dat je altijd een schoon mascara -of wimperborsteltje bij de hand hebt. Hiermee kun je teveel aangebrachte mascara makkelijk verwijderen. Doe dit zo snel mogelijk want als de mascara eenmaal hard is gaat het minder makkelijk.

Hoe komt het dat mascara’s volume geven?

In de meeste mascara’s zitten fibers, deze hechten zich aan jouw wimpers waardoor de wimpers meer volume krijgen. Fibers zijn dunne draadjes. Bij verkeerd gebruik of bij een mascara van lage kwaliteit zie je dat de fibers voor de zogenaamde spinnepootjes kunnen zorgen.

Wanneer kan ik mascara het beste aanbrengen?

Mascara kun je het beste aanbrengen als laatste stap van jouw oogmake-up.

Tips mascara

Als jouw wimpers aan elkaar klonteren heeft dit niet altijd te maken met de mascara zelf. Oogpotlood dat dicht bij de rand wordt gezet kan er namelijk voor zorgen dat de wimpers aan elkaar plakken. Het gebruik van een eyeliner kan dit probleem verhelpen.

Als er een klont ontstaat aan het uiteinde van een mascara veeg deze dan niet af aan de huls zelf maar verwijder deze met een tissue. Als de klont terug komt in de mascara kan dit namelijk voor klonters zorgen.

Welke mascara is voor mij geschikt?

Langere wimpers

Wanneer je graag wilt dat de mascara jouw wimpers langer maakt, zoek dan een mascara met de volgende eigenschappen: 

Extend – Lenghtening – Fibers

Meer volume in wimpers

Op zoek naar de beste mascara voor meer volume, zoek dan een mascara met de volgende eigenschappen: 

Volumizing – Building – Maximum

Wimpers met meer volume en lengte

Als je meer volume en lengte wilt zoek dan naar een mascara met een grote volle borstel die op het uiteinde wat smaller uitloopt. Vaak hebben deze mascara’s de volgende omschrijving:

Fake – False – Faux

Natuurlijke wimpers

Om mooie natuurlijke wimpers te krijgen moet je geen mascara kiezen met fibers of andere eigenschappen die voor veel volume zorgen. Vaak hebben deze mascara’s de volgende omschrijving:

Basic – Tint- Natural

Related Posts