Home Haarverzorging Beste shampoo voor gekleurd haar

Beste shampoo voor gekleurd haar

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Op zoek naar de beste shampoo voor gekleurd haar? Als jouw haren de perfecte kleur zijn wil je natuurlijk graag de kleur behouden. Hiervoor zijn er diverse shampoos op de markt voor gekleurd haar. Deze zorgen ervoor dat je langer van jouw haarkleur kunt genieten. Onze top 5 beste shampoos voor gekleurd haar.

De beste shampoo voor gekleurd haar

KERASTASE

kerastase shampoo gekleurd haarDeze shampoo voorkomt dat je nieuwe haarkleur vervaagt en is geschikt voor dun tot normaal gekleurd haar. Dit product is zacht, voedend, schuimt goed en heeft een heerlijke geur. Een investering om de haarkleur langer te behouden.  De geur is heerlijk en blijft zeker een dag aanwezig in je haar. Je hebt maar een klein beetje nodig en hij schuimt goed.

€ 33

Koop nu

 


GOLDWELL – COLOR BRILLIANCE SHAMPOO

Goldwell color brilliance shampooAls je de kleur langt wilt behouden is de color brilliance shampoo een goede keus, zeker ook vanwege zijn prijs. Het is een ideale shampoo voor vrouwen met dun haar omdat deze shampoo het haar niet zwaarder maakt. Hierdoor is het makkelijker om volume in het haar te krijgen. Je haar wordt niet heel erg droog en ook niet te zacht door deze shampoo.

€ 18

Koop nu

 


L’ANZA – HEALING COLOR CARE CLARIFYING SHAMPOO

L'anza color careDeze shampoo en geeft een grondige reiniging van het haar, zonder dat dit ten koste gaat van je haarkleur. Het haalt de groene kleur uit je haren na een chloorbad, maar ook bronwater oranje, mineralen, verontreiniging, stylingresten en aanwezige vetten. Zorgt ervoor dat de highlights en kleuren mooi blijven en de hoofdhuid goed schoon wordt.

€ 30

Koop nu

 


L’OREAL – RESVERATROL VITAMINO COLOR SHAMPOO

Loreal vitamino colorHeerlijk ruikende shampoo, je hebt voor het wassen van je haar maar een klein beetje nodig. Haar glanst er mooi van, en de kleur blijft langer mooi. Hij verzorgd je haar goed maar je haar wordt er niet slap van zodat het nog wel goed in model te brengen is.

€ 19

Koop nu

 


REDKEN – COLOR EXTEND SHAMPOO

redken color extendDeze shampoo reinigt, versterkt en beschermt gekleurd haar. Deze Shampoo reinigt het haar op milde wijze, zorgt voor een langere levensduur van je haarkleur, maakt het haar zacht, versterkt de haarvezel en laat het haar glanzen. De shampoo schuimt en heeft een aangename geur.

€ 25

Koop nu

 


Haarkleur langer behouden

Na het kleuren van het haar staan de haarschubben open. Dit is nodig geweest om de haarkleur in het haar te brengen maar het is heel belangrijk om deze haarschubben weer goed te sluiten zodat de haarkleuring ook goed blijft zitten.

Wanneer jouw haar gekleurd is verliest het per wasbeurt elke keer een beetje van de kleur. Dit komt door de chloor en mineralen die in het water zitten dat bij ons uit de kraan komt. Om een haarkleur mooi te houden, kun je het dus beter niet teveel wassen. Een goede droogshampoo kan uitkomst bieden omdat dit ervoor zorgt dat je het langer vol kunt houden voordat je haar opnieuw gewassen moet worden.

Een shampoo voor gekleurd haar zorgt ervoor dat de haarkleur langer blijft behouden. Een shampoo voor gekleurd haar hydrateert het haar en bevat voedingsstoffen om het haar weer te herstellen. Een goede shampoo voor gekleurd haar bevat een UV filter. Deze filter voorkomt dat je haarkleur wordt aangetast door zonnestralen.

Het wassen van het haar is niet de enige manier waarop de haarkleuring kans heeft om af te nemen. De kleur kan ook beschadigen door UV straling, vervuiling en warmte van styling apparaten. Het gebruik van een leave in conditioner die je haar hiervoor beschermd zal ervoor zorgen dat de haarkleur langer behouden blijft.

Om de kleur goed te behouden is het aan te raden om ook een conditioner of haarmasker voor gekleurd haar te gebruiken.

Related Posts