Home Make up De beste wimperkruller

De beste wimperkruller

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Op zoek naar de beste wimperkruller? Er zijn maar weinig vrouwen die gezegend zijn met een mooie krul in hun wimpers. Vaak staan wimpers recht vooruit waardoor ze minder opvallen en zorgen voor een minder stralende oogopslag. Niet voor niets is de wimperkruller enorm populair. Een wimperkruller zorgt ervoor dat je een mooie krul in je wimpers krijgt waardoor je wimperharen beter zichtbaar worden en langer lijken. Je krijgt een meer ‘open’ blik door het gebruik van een wimperkruller.

Er zijn allerlei wimperkrullers te koop, van goedkoop tot een stuk duurder. Een wimperkruller is een goede investering en je doet er als je een goede koopt heel lang mee. De beste wimperkrullers maken gebruik van een rubberen of siliconen rand zodat je wimperhaartjes niet beschadigd raken. Meestal zitten er extra rubbers bij geleverd of zijn deze los te verkrijgen. Let hier op bij de aankoop van een wimperkruller. Deze siliconen of rubberen rand dien je gemiddeld eens per 6 maanden om te wisselen. In dit artikel de beste wimperkrullers.

Beste wimperkruller

LAURA MERCIER – WIMPERKRULLER

laura mercier wimperkrullerDe wimperkruller van Laura Mercier lift en krult jouw wimpers in één oogopslag. De siliconen pad voorkomt beschadiging. Deze wimperkruller heeft een wijde opening en het uiteinde is vergeleken met andere wimperkrullers minder gebogen. Deze wimperkruller zorgt voor een zachte, mooie en natuurlijke krul.

€ 29

Koop nu


KEVYN AUCOIN – THE EYELASH CURLER

Kevyn Aucoin wimperkrullerDe pasvorm van deze wimperkruller is zo fijn dat je hem met gemak zonder spiegel kunt gebruiken. Gebruik je hem wel in de spiegel, dan is het fijn dat je de wimpers goed ziet zitten door het rood gekleurde siliconen opzetstuk. Pakt alle wimpers in één keer mee en zorgt voor een mooie natuurlijke krul die gedurende de dag goed blijft zitten.

€ 42

Koop nu


TWEEZERMAN – WIMPERKRULLER CHROOM

Tweezerman wimperkrullerDeze wimperkrultang maakt gebruik van een vervangbare siliconen pad waardoor je wimpers op een zachte manier gekruld kunnen worden. De krul blijft de gehele dag zitten. Je wimpers lijken direct veel langer. 

€ 22

Koop nu


Waar je bij de aankoop van een wimperkruller op moet letten:

  • De opening van de wimperkruller, sommigen gaan veel verder open dan anderen
  • De manier waarop de wimperkruller is gebogen. Sommige wimperkrullers zijn meer gebogen dan anderen.
  • De manier van krullen, de ene wimperkrultang maakt een knik waar de ander een mooie krul geeft. Met de knik lijken ze langer, echter de krul geeft een natuurlijker resultaat.

Hoe gebruik je een wimperkruller?

Kijk recht in de spiegel en zorg ervoor dat de wimperkruller een goede aansluiting heeft met het begin van je wimperharen. Buig de wimperkruller voorzichtig naar boven en druk de kruller goed aan voor 5 tot 10 seconden. Herhaal dit exact hetzelfde voor het andere oog. Breng hierna pas je mascara en andere make up aan. Ga nooit je wimpers krullen met mascara op, dit kan ervoor zorgen dat je wimpers breken of beschadigen. Ook kan het gebeuren dat je wimperharen aan de wimperkruller blijven plakken waardoor je ze eruit trekt bij het gebruik van een wimperkruller.

Tip: Wil je een mooie gebogen krul in jouw wimpers dan kun je de volgende tactiek toepassen:

  • Zet de wimperkruller bij de aanzet en houdt zachtjes 5 tot 10 seconden vast.
  • Ga vervolgens naar het midden en houdt de wimperkruller daar ook even zachtjes vast.
  • Houdt de wimperkruller vervolgens op het “bijna” einde nog even vast.

Om het effect van je wimperkruller te verbeteren kun je de wimperkruller even met een föhn opwarmen of nog beter, even onder de warme kraan houden. Let er altijd op dat de kruller niet te warm mag worden. Slechts lauwwarm. Test dit altijd op je hand om te voorkomen dat de kruller te warm is. Wanneer de wimperkruller te warm is kan het je haar verbranden of beschadigen.

Ben je jouw wimperkruller vergeten? Probeer dan een lepel met de holle kant tegen je bovenooglid te plaatsen. Vervolgens dus je de wimpers tegen de lepel aan. Ga er niet vanuit dat dit hetzelfde effect heeft maar gebruik het onder het motto “alle beetjes helpen”.

 

Related Posts