Home Haarverzorging Biotine; wondermiddel voor gezond haar?

Biotine; wondermiddel voor gezond haar?

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Ben je de laatste tijd bezig met het verbeteren van je huidverzorgingsroutine? Dan kan het een goed idee zijn om eens te kijken naar de werking van biotine op het haar. Deze vitamine zorgt er namelijk voor dat het haar gezonder en sterker wordt. Binnen een paar weken zul je al verschil kunnen merken. Maar wat is biotine precies en hoe werkt het? We hebben alles wat je moet weten over biotine voor een rijtje gezet!

Wat is biotine?

Biotine ken je misschien ook wel als vitamine B8. Deze vitamine helpt ons om voedsel om te zetten in energie. Zo kun je door de dag heen beter functioneren. Daarnaast draagt biotine ook bij de vorming van vetzuren, ook dit is van groot belang. Een andere belangrijke werking van biotine is dat de vitamine ervoor zorgt dat de huid, de nagels en het haar gezond blijven. Ook is het van invloed op ons zenuwstelsel. Reden genoeg dus om eens te kijken of je wel genoeg biotine consumeert!

Wanneer kan biotine mij helpen?

Het kan zijn dat je niet genoeg biotine binnen krijgt. Dit kan ervoor zorgen dat je last krijgt van huidafwijkingen, bloedarmoede of dat je klachten van depressie ervaart. Ook wanneer je last hebt van dof haar of haaruitval kan wat extra biotine voor gezond haar geen kwaad.

Biotine als wondermiddel voor het haar

Wanneer je genoeg biotine binnenkrijgt kan dit ervoor zorgen dat je veel kwaaltjes kunt voorkomen. Wanneer je last hebt van haaruitval of andere klachten met betrekking tot het haar zien we vaak dat er eerst wordt gekeken naar een vitamine B8 tekort. Deze vitamine draagt namelijk bij aan de aanmaak van keratine. Keratine is nodig om niet alleen het haar, maar ook de hoofdhuid gezond te houden. Een bijkomend voordeel is dat biotine er ook voor zorgt dat je minder snel grijs wordt. Wanneer je merkt dat de gezondheid van je haar achteruit gaat, kan het zeker geen kwaad om die hoeveelheid biotine die je nuttigt op te schroeven. Biotine kan echt als wondermiddel werken voor het haar.

Welke producten bevatten biotine?

Biotine is te vinden in verschillende producten denk aan noten, eieren en bijvoorbeeld melk. Het is niet mogelijk om te veel biotine binnen te krijgen. De vitamines die jouw lichaam niet nodig heeft worden afgevoerd door het lichaam. Wanneer je het lastig vindt om je voedingsschema aan te passen kun je ook meer biotine consumeren in de vorm van haar supplementen.

Related Posts