Home Gezondheid De boodschappencoach

De boodschappencoach

Door: Hanneke

De boodschappencoach, is eigenlijk niet helemaal nieuw maar een vernieuwde versie van zijn eerdere boek waarvan al meer dan 30.000 exemplaren verkocht zijn.

We schrijven wel vaker over Ralph Moorman. Wat ons betreft is Ralph Moorman een held. Voor wie Ralph nog niet kent: Ralph is een gezondheidscoach die zich bezig houdt met hoe wij gezonder kunnen leven. Hij brengt bijvoorbeeld aan het licht wat het effect is van voeding en levensstijl op onze hormonen. Hier schreef hij eerder het boek hormoonbalans bij vrouwen over.

De boodschappencoach

Tegenwoordig slaan de gezondheidsadviezen je om de oren en is het lastig om alles bij te houden. Wat was nou ook alweer goed en wat slecht? En waarom ook alweer? Zie het allemaal maar eens te onthouden als je met je mandje in de supermarkt staat. De boodschappencoach helpt jou hierbij. In dit handige boekje, dat makkelijk in je handtas past, staat precies uitgelegd wat de meest verstandige keuze is binnen elke productgroep. Ga je bijvoorbeeld naar het hoofdstuk ontbijtgranen, dan zie je dat havermout de gezondste keuze is, deze heeft dan ook code groen. Speltmuesli krijgt code oranje omdat dit ‘oergraan’ beter verteerbaar is dan andere graansoorten. Krokante muesli krijgt code rood omdat het gluten en suikers bevat. Door de gebrande suikers kan er glycatie optreden.

Naast de kleurcodes wordt er ook gebruik gemaakt van symbolen. Deze symbolen geven de nadelen van bepaalde producten weer. Er zijn symbolen voor insulineresistentie, ongezonde vetten, producten van glycatie, overgevoeligheid of intolerantie en schadelijke chemische stoffen. Deze 5 symbolen geven volgens Ir. Ralph Moorman de gevaren van de moderne voeding weer. Het boekje informeert je ook over de tien ongezondste toevoegingen en geeft je een duidelijke uitleg waarom je deze toevoegingen “zoveel mogelijk” moet vermijden.

Boodschappencoach Ralph Moorman
Veel voedingsmiddelen hebben een ingrediëntenlijst met benamingen die allesbehalve duidelijk zijn voor ons als consument. In dit boekje lees je een duidelijke uitleg bij veel gebruikte benamingen. Zo staat er bijvoorbeeld dat gistextract vaak een schuilnaam is voor de omstreden smaakversterker E621. Andersom zou je verwachten dat absorbinezuur een slechte toevoeging is, terwijl dit gewoon een andere benaming is voor Vitamine C. Heel erg leerzaam en erg nuttig om te weten.

In reclames, en eigenlijk in de marketing rondom voedingsmiddelen in het algemeen, worden vaak ‘gezonde’ producten op de markt gebracht die eigenlijk helemaal niet gezond zijn. Ralph Moorman beschrijft deze ‘zogenaamd gezonde producten’ en geeft een heldere beschrijving waarom deze producten helemaal niet zo gezond zijn als dat men beweert.

Na het doornemen van dit boekje vallen ineens alle gezondheidsadviezen voor wat betreft eten op hun plek. Het boekje is informatief en handig tegelijkertijd. Na het doornemen van dit boekje ga je beslist anders tegen bepaalde voedingsmiddelen of zelfs hun verpakkingen aankijken. Wat ons betreft een absolute “must-have” voor iedereen die gezond wil eten.

Het boekje, de boodschappencoach, is verkrijgbaar bij Bol.com voor de adviesprijs van € 21,-.

Koop nu

Related Posts