Home Gezondheid Je weerstand verhogen met de supplementen van Vitakruid

Je weerstand verhogen met de supplementen van Vitakruid

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Je weerstand verhogen is belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid. De supplementen van Vitakruid kunnen jou ondersteunen om je weerstand te verhogen. Door het verbeteren van je immuunsysteem bouw je een betere weerstand op waardoor je je niet alleen fitter voelt maar ook minder snel ziek wordt.

Redenen om je weerstand te verhogen:

  • Een betere weerstand zorgt ervoor dat je minder vatbaar bent voor ziekteverwekkers waardoor je minder snel ziek bent.
  • Wanneer je toch ziek wordt zorgt een goede weerstand voor een sneller herstel.
  • Je hebt minder kans op chronische ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker.
  • Je bent actiever en ervaart een hogere kwaliteit van leven.

Hoe verhoog je je weerstand?

Gezonde voeding

Om je weerstand te verhogen is het belangrijk om gezond te eten. Denk aan een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet dat bestaat uit veel groenten, fruit, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten. Citrusvruchten, bessen, kiwi, paprika, broccoli, spinazie en wortelen zijn goede keuzes. Goede bronnen van eiwitten zijn kip, kalkoen, vis, eieren, peulvruchten en noten.

Volkoren producten zoals bruine rijst, quinoa, haver en volkorenbrood bevatten vezels, vitaminen en mineralen die bijdragen aan een gezond immuunsysteem. Daarnaast bevatten voedingsmiddelen zoals vlees, schaal- en schelpdieren, noten, zaden en zuivelproducten zink, wat goed is voor de normale functie van het immuunsysteem.

Supplementen

Wil je naast je gezonde voeding extra weerstand opbouwen, neem dan gericht supplementen om je weerstand te verhogen. Vitamine C, vitamine D, zink en selenium van Vitakruid zijn goede supplementen om je weerstand naar een hoger niveau te tillen. Een goede multi vitamine is ook een optie om eventuele tekorten dagelijks aan te vullen.

Naast deze standaard vitamines zijn er nog andere supplementen die een mooie bijdrage kunnen leveren aan jouw weerstand:

Echinacea is een heeft een positieve werking op je weerstand en wordt vaak gebruikt als extra boost. Gebruik Echinacea altijd in combinatie met vitamine C en D.

Cat’s Claw is een plant afkomstig uit het tropische Amazonewoud. Het staat bekend om het stimuleren van de witte bloedcellen. Daarnaast is het goed voor je weerstand, ontstekingsremmend, het ontgift de darmen, beschermt bij veroudering, beschermt het hart, werkt tegen virussen, schimmels, bacteriën en het geeft een ondersteuning bij de behandeling tegen kanker. 

Kurkuma heeft een positief effect op je lever, gewrichten en spijsvertering. Minder lang is bekend dat dat het ook een positief effect heeft op je immuunsysteem.

Voldoende slaap

Wanneer je te weinig slaap gaat je weerstand direct achteruit. Zorg voor 7 tot 9 uur slaap per nacht en duik lekker vroeg in je bed wanneer je aanvoelt dat je weerstand verslechterd. Voldoende slaap is gekoppeld aan een gezond immuunsysteem, regulering van hormonen en een lager risico op obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten.

Daarnaast geeft voldoende slaap een lager risico op chronische aandoeningen en is het essentieel voor je concentratie, geheugen en besluitvorming.

Lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging verbetert de bloedcirculatie, waardoor je immuuncellen een betere en efficiëntere verspreiding krijgen door het lichaam. Ook verhoogt het de lymfestroom, waardoor het immuunsysteem beter in staat is om ziekteverwekkers te detecteren en te bestrijden.

Een bijkomend voordeel is dat lichaamsbeweging stress verlagend is en dat je door voldoende lichaamsbeweging een vele betere nachtrust krijgt.

Verlagen van stress

Stress heeft een negatieve werking op je immuunsysteem. Langdurige stress kan het immuunsysteem verzwakken. Daarnaast activeert stress het sympathische zenuwstelsel, waardoor de stresshormonen cortisol en adrenaline vrijkomen.

Wanneer je langdurig last hebt van stres, kan dit leiden tot veranderingen in de functie van immuuncellen. Zoals bijvoorbeeld het vermogen van witte bloedcellen om infecties te bestrijden kan verminderen.

Chronische stress kan leiden tot een aanhoudende lage mate van ontsteking in het lichaam, wat geassocieerd is met verschillende gezondheidsproblemen. Deze aanhoudende ontsteking kan het immuunsysteem belasten en verzwakken.

Probeer stress te verminderen door middel van lichaamsbeweging of ontspanningstechnieken zoals meditatie, yoga of ademhalingsoefeningen.

Wat je verder nog kunt doen voor een betere weerstand:

Een goede hygiëne kan ook bijdragen aan een goede weerstand. Je handen wassen is een eerste stap om te voorkomen dat je in aanraking komt met ongewenste ziektekiemen.

Roken en alcohol tasten je weerstand direct aan, het is dus beter om zowel roken als alcohol te vermijden als je je weerstand wilt verhogen.

Een gezonde darmflora is ook van belang bij het verhogen van je weerstand. Heb je last van je darmen, dan heeft dit vaak direct een negatief effect op je weerstand. Probiotica supllementen kunnen een waardevolle toevoeging zijn wanneer je jouw darmflora, en daarmee ook je weerstand, wilt verbeteren.

Related Posts