Home Haarverzorging Goede haarverzorging

Goede haarverzorging

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Een goede haarverzorging is een belangrijk onderdeel van een gezonde uitstraling. Gezond haar glanst en breekt minder snel. Hierdoor ziet het er al snel een stuk voller uit. In dit artikel gaan we verder in op de beste manieren om je haar goed te verzorgen.

Je haar verzorgen

Het goed verzorgen van je haar zit niet alleen in het gebruik van goede haarverzorgingsproducten, maar ook in het voorzichtig behandelen van je haar. Haar is breekbaar en kan beschadigen. We geven je graag een paar tips hoe je voorzichtig met je haar om kunt gaan.

Satijnen kussensloop

Door op een satijnen kussensloop te slapen voorkom je dat je haar beschadigd raakt tijdens het slapen. In de nacht schuur je met je haar over je kussen. Hoe zachter de sloop, des te minder kans dat je jouw haar beschadigt. Een bijkomend voordeel is dat je ook minder klitten in je haar krijgt tijdens de nacht.

Haren los tijdens slapen

Je haar in een staart of knot kan je haar beschadigen tijdens je slaap. Het haar kan worden afgekneld of zelfs tijdens je slaap afbreken. Gebruik altijd elastiekjes van zacht materiaal en bij voorkeur zonder metalen gedeelte. Spiraal elastiekjes en scrunchies van een zacht materiaal zijn de beste keuze. Ook wanneer je niet aan het slapen bent.

Borstelen en kammen

Om te voorkomen dat je jouw haar beschadigd tijdens het kammen is het belangrijk dat je een borstel of kam gebruikt die zacht is voor het haar. Wanneer de borstelharen niet egaal zijn, of wanneer het beschermende bolletje aan het uiteinde van een borstelhaar er niet meer op zit, dan beschadig je het haar. Controleer je haarborstel en kammen op onregelmatigheden en vervang deze tijdelijk. Borstel en kam je haar zo min mogelijk als het nat is.

Föhnen en stylen

Föhnen en stylen op een te hete temperatuur beschadigt het haar. Gebruik daarom bij voorkeur de middelste stand van jouw föhn of stylingapparaat. Heb je geen haast? Begin dan pas met föhnen wanneer het haar al gedeeltelijk is opgedroogd door de lucht. Gebruik altijd een product om je haar te beschermen tegen de hitte van de föhn en styling apparaten. Zoals bijvoorbeeld de Olaplex no. 6 bond smoother.

Goede haarverzorgingsproducten

Goede haarverzorgingsproducten zijn een belangrijk onderdeel om gezond haar te krijgen. Wanneer je direct resultaat wilt is het goed om te investeren in een Olaplex set. Olaplex is op dit moment de meest populaire haarverzorging en niet voor niets. De producten van Olaplex maken je haar binnen korte tijd een stuk gezonder. De sets bestaan uit een combinatie van verschillende producten die op elkaar zijn afgestemd.

Shampoo

Bij het kiezen van een geschikte shampoo is het belangrijk om niet alleen naar je haartype te kijken maar ook naar de conditie van je haar. Heb je bijvoorbeeld droog haar en gebruik je al jaren een shampoo voor droog haar? Maar ziet je haar er ongezond en dof uit? Kies er dan voor om een tijdje een herstellende shampoo te gebruiken of een shampoo voor glanzend haar. Shampoos van kapperskwaliteit zijn vaak een goede keuze wanneer je jouw haar gezonder wil maken.

Conditioner

Een conditioner zorgt ervoor dat je haar mooi glad wordt. Hierdoor gaat het meer glanzen, is het makkelijker doorkambaar en beschadigd het ook minder snel. In glad haar komen ook veel minder snel klitten. Heb je veel last van klitten? Dan wil dit zeggen dat je haar in een slechte conditie is. In gezond haar komen weinig klitten voor omdat het een gladde structuur heeft.

Haarmaskers

Haarmaskers zorgen voor een extra boost aan je haar en kunnen hulp bieden wanneer je haar extra verzorging nodig heeft. Op momenten dat je haar eerder beschadigd, zoals bijvoorbeeld in de zomer wanneer je het zwaar te verduren heeft door de zon, is het raadzaam je haar extra te verzorgen met een goed haarmasker. Een haarmasker gebruik je in plaats van een conditioner en moet je vaak wat langer in laten werken. 

Related Posts