Home Lichaamsverzorging Hammam behandeling

Hammam behandeling

Door: Hanneke

Ik maak een afspraak met Spa Sport Hotel Zuiver voor een Hammam Deluxe behandeling. Ik ben nog nooit eerder een hammam behandeling ondergaan. De hammam behandeling wordt gedaan volgens Oosterse tradities en is gericht op ultieme reinheid. Eerder ben ik al bij Spa Sport Hotel Zuiver geweest voor een Tip-to-toe behandeling.

In Spa Sport Hotel Zuiver ligt de Hammam ruimte tegen de sauna aan, achter de trap vanwaar je de sauna binnenkomt. De ruimte ziet er erg mooi uit en bestaat uit diverse behandelruimtes, een mooie ronde stenen zitbank, een stoomruimte en een sensatiedouche.
Hammam behandeling ruimte
Ik neem eerst plaats in de stoomruimte, nog voordat de behandeling begint. Het is goed om voorafgaand aan de behandeling zo’n 10 tot 15 minuten te stomen. Op deze manier kan de huid alvast weken en gaan de poriën openstaan waardoor de behandeling extra effectief is. In de stoomruimte zit een vrouw die helemaal vanuit Schiedam naar Amsterdam komt voor de Hammam behandeling. Dat belooft wat. Ik word opgehaald door Remco die mij de hammam behandeling gaat geven. De hammam behandeling wordt zowel door vrouwen als door mannen gegeven. Als je een voorkeur hebt voor een vrouw, dan kun je dit bij het maken van de reservering doorgeven.

Hammam behandeling

Remco vertelt eerst hoe de hammam behandeling gaat verlopen, zodat ik precies weet wat er gaat gebeuren. De grote steen waar ik op mag gaan liggen is heerlijk verwarmd. Ik moet eerst op mijn rug gaan liggen. Om het extra comfortabel te maken, krijg ik een kussenrol onder mijn knieën en een klein kussentje onder mijn voeten. Er wordt ook een hammam doek over mijn borsten en edele delen geplaatst, zodat ik niet compleet naakt lig tijdens de behandeling.

Er worden kommetjes met warm water over mij heen gegoten. Dit voelt super lekker aan omdat het lijkt of er, van beneden naar boven, een golf warm water over je heen komt. Dit warme water zorgt ervoor dat je het lekker warm krijgt en dat de poriën open gaan staan. Vervolgens begint Remco met een hele grondige scrub van mijn gehele lichaam. De scrub wordt gedaan met een scrubwashandje van zijde. Als mijn voorkant gescrubd is mag ik me omdraaien en wordt ook mijn achterkant gescrubd.

Na deze scrubbeurt word ik schoongemaakt met kommetjes water en hierna krijg ik een enorme laag schuim over me heen. Mmm, wat voelt dit lekker zeg! Het schuim houdt mij niet alleen warm maar voelt ook nog eens superlekker aan. Ik ben letterlijk en figuurlijk helemaal in de wolken. Terwijl ik lekker onder het schuim lig, word ik gemasseerd. De massage wordt zonder olie gedaan. Er wordt dus gebruik gemaakt van het schuim dat is ontstaan uit olijfzeep.

Na deze heerlijke massage aan de achterkant mag ik me weer omdraaien en word ik weer onder een laag schuim bedekt. Het schuim wordt gemaakt met een schuimzak. Deze zak wordt gevuld met olijfzeep, door een trekkende beweging aan deze zak wordt in combinatie met lucht en water schuim gemaakt.

Als mijn hele lichaam gemasseerd is, is mijn gezicht aan de beurt. Voorafgaand wordt er gebruik gemaakt van citroen eau de cologne. Deze ruikt echt super lekker. De massage op mijn gezicht wordt gedaan met verschillende drukpunten. Mijn haar wordt ook nog gewassen met Turkse olijvenshampoo. Met kommetjes word ik weer helemaal schoongespoeld, ook nog terwijl ik zit en sta.

Na de behandeling kan ik ook nog in de sensatiedouche. Dit is een hele grote douche waar het water van alle kanten komt. Als afsluiter krijg je een kopje thee met Turks fruit. De scrubhandschoen mag ik mee naar huis nemen.

De hammam behandeling bij Spa Sport Hotel Zuiver is heerlijk ontspannen. Echt een momentje voor jezelf en je wordt er super schoon van. Als je de behandeling wilt ondergaan, vergeet dan niet wat bodylotion mee te nemen zodat je je hier mee in kunt smeren als je de sauna verlaat. Mijn huid was iets droger geworden na de behandeling. Door de scrub ben ik echt heerlijk zacht.

Related Posts