Het gebruik van een masker is erg goed voor je huid. Tenminste als je het juiste masker op de juiste manier gebruikt. In een masker zitten veel meer werkzame stoffen dan in lotions en cleansers. Maskers kunnen in een korte tijd voor een mooi resultaat zorgen.

Het belangrijkste is dat je een masker kiest dat aansluit op de behoeften van je huid. We leggen je graag uit welk masker voor jouw huid geschikt is.

Vette huid
Maskers voor een vette huid zijn erop gericht om de huid te reinigen en het overmatige talg te absorberen. Deze maskers zijn ideaal als je last hebt van een glimmend gezicht. Anti septische ingrediënten voorkomen de groei van bacteriën. Kleimaskers zorgen ervoor dat de huid gaat transpireren en zorgen ervoor dat je huid hiermee afvalstoffen afscheidt. Deze afvalstoffen worden vervolgens opgenomen door het masker. Het zijn vaak wat dikkere maskers die hard worden. Breng dit masker nooit aan rondom de oogcontouren. Je kunt het masker met een washandje met lauw warm water verwijderen.

Droge huid
Maskers voor een droge huid bevatten ingrediënten die de uitgedroogde huid moisturizen en hydrateren. Deze maskers zorgen er tijdelijk voor dat droogtelijntjes minder worden. Deze maskers blijven zacht en worden dus nooit hard. Je kunt het masker makkelijk met een tissue of wattenschijfjes verwijderen. Verwijder deze maskers nooit met water. Er zijn ook maskers die je helemaal niet hoeft te verwijderen. Deze maskers worden dan in zijn geheel door de huid worden opgenomen.

Doffe huid
Maskers voor een doffe huid verwijderen de dode huidcellen en stimuleren de huid. Deze maskers hebben vaak een crème structuur die je met een tissue verwijderd. Ook wordt er voor deze maskers vaak gebruik gemaakt van een peel-off masker. Deze wordt hard op de huid. Je verwijderd een peel-off masker door het van boven naar beneden van je huid af te trekken.

Gevoelige huid
De gevoelige huid voelt vaak strak aan en heeft rode vlekken. Maskers voor een gevoelige huid bevatten vaak cafeïne of grapefruit zaadjes omdat deze ingrediënten roodheid verminderen. Kamille extract en Aloë vera hebben een gunstig effect op ontstekingen en hebben een verkoelende werking. Ze worden daarom vaak in maskers voor de gevoelige huid gebruikt. Deze maskers verwijder je zachtjes met een tissue.

Omdat kleimaskers talg absorberen is het dus raadzaam deze enkel te gebruiken als je een vette huid hebt. Bij een droge huid doen ze meer kwaad dan goed. Maskers voor een gevoelige huid kunnen door de verkoelende werking en tintelend effect geven. Wees dus niet ongerust als je huid op het masker reageert.

Zorg altijd voor een goed gereinigde huid voordat je een masker aanbrengt. Lees de gebruiksaanwijzingen van een masker zorgvuldig en volg deze op. Zet een timer om er zeker van te zijn dat je masker niet te lang of te kort blijft zitten. Gebruik een masker nooit rondom je ogen.

Ga bij voorkeur liggen terwijl je het masker op hebt. Door je benen omhoog te leggen vergroot je de werking van het masker omdat je gezicht dan meer zuurstof krijgt. Na het gebruik van een masker dien je direct een moisturizer te gebruiken om de huid te hydrateren. Na het gebruik van een masker kan een moisturizer nog beter zijn werk doen en de huid hydrateren.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email