Ik ben altijd al erg benieuwd naar de werking van IPL apparaten voor thuis. Ik neem contact op met Panasonic en ik mag van Panasonic hun IPL apparaat testen, de Panasonic ES-WH80-P803. Een paar jaar geleden heb ik 5 keer een professionele IPL behandeling gedaan bij mijn oksels en bikinilijn en 1 keer bij mijn benen. De haargroei was toen bijna helemaal weg, maar met name tijdens mijn zwangerschap zijn er weer een hoop haren terug gekeerd. Momenteel heb ik nog zo’n 75% van mijn haargroei over.

Mijn haar is donkerblond. Ik ben dus niet helemaal de perfecte kandidaat voor IPL. Met een lichte huidskleur en donkere haren werkt IPL het meest effectief. Panasonic belooft niet dat de haartjes voor altijd weg blijven. Dit is vooral heel eerlijk en na mijn eerste ervaring met IPL vraag ik me ook af of er mensen geheel haarloos rondlopen na het ondergaan van IPL behandelingen.

panasonic ipl

Het apparaat dat ik krijg opgestuurd, de Panasonic ES-WH80-P803 is best wel groot maar ligt lekker in de hand. Het apparaat wordt geleverd met een stekker en een reserve lamp. Het apparaat moet eerst opgeladen worden voordat je het kunt gebruiken. Het opladen duurt zo’n 3 uur. De stekker kun je er gewoon uittrekken, dus het apparaat is daarna zonder snoer te gebruiken.

Voordat je de Panasonic ES-WH80-P803 gaat gebruiken moet je de gevoeligheid eerst testen. Dit doe je door alvast een flits te doen op de huid en dan 2 dagen af te wachten of je er geen reactie op krijgt. Na 2 dagen en geen reactie ga ik dan eindelijk echt aan de slag.

Eerst scheer ik mijn benen, dit moet je altijd doen voordat je het apparaat gaat gebruiken. Als je het apparaat aanzet is het bijna direct klaar voor gebruik. Door middel van een piepje, weet je dat je aan de slag kunt gaan. Het apparaat maakt een geluid dat me aan een stofzuiger doet denken maar dan veel zachter. Om de 3 seconden geeft hij een flits en dan zet je hem een stukje verder op je huid. De flits geeft best wel een fel rood licht. Zo’n licht waar je sterretjes van gaat zien als je er in kijkt. Gelukkig is het heel makkelijk te doen zonder de hele tijd te kijken. Panasonic raad ook aan dat je het apparaat niet in het donker gebruikt omdat het effect van het licht dan feller is.

Ik test het apparaat eerst op mijn benen en het doet totaal geen pijn. Hooguit is het een beetje warmer. Om een goed beeld te krijgen van het effect test ik het apparaat op maar 1 been. Zo kan ik makkelijk het verschil zien met het andere been. In totaal ben ik na 5 minuutjes al klaar. Ik vind de behandeling heel erg meevallen.

Bij mijn oksel is het iets gevoeliger. Gelukkig is dit echt maar een klein oppervlak en ik ben binnen 2 minuutjes klaar. Het behandelen van mijn bikinilijn duurt ook maar 2 minuten. Ik vind het wel een groot nadeel dat je niet de gehele schaamstreek kunt behandelen. De huid daar is te gevoelig voor het gebruik met het Panasonic IPL apparaat. De eerste keer dat ik het IPL apparaat van Panasonic gebruik begin ik op stand 2. Ik eindig uiteindelijk op stand 4. Na 3 behandelingen heb je het beste effect en begin je het resultaat echt goed te zien.

Voordelen van het Panasonic ES-WH80 IPL Hair Removal System:
– vermindert de beharing van je benen, oksels en bikinilijn
– je hoeft je minder vaak te scheren omdat de haargroei wordt vertraagt
– het apparaat is makkelijk en snel in gebruik
– ik heb minder last van bultjes en ingegroeide haren
– de batterij gaat erg lang mee
– het apparaat is lichter dan die van concurrenten en heeft ook een groter behandel oppervlak

Nadelen van het Panasonic ES-WH80 IPL Hair Removal System:
– niet direct klaar voor gebruik, moet eerst 3 uur worden opgeladen voordat je een test kunt uitvoeren en daarna moet je nog eens 2 dagen wachten
– niet geschikt voor de gehele schaamstreek, namelijk alleen de bikinilijn
– extra behandeling omdat je van tevoren moet scheren en daarna het apparaat kan pas gebruiken. Het vervangt dus niet het scheren.

Conclusie
Na 9 weken testen zijn mijn haartjes met zo’n 40 tot 50% verminderd. Ik hoef me minder vaak te scheren omdat mijn haargroei is vertraagd. Mijn benen voelen veel gladder aan. Onder mijn oksels heb ik zichtbaar minder haargroei en veel minder last van bultjes. Bij mijn bikinilijn heb ik minder last van ingegroeide haartjes.

De adviesprijs van de Panasonic IPL is € 379,-. De Panasonic ES-WH80 IPL Hair Removal System is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com

Lees ook mijn verhaal over laser ontharen en mijn brazilian wax ervaring.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email
Over de auteur
Profielfoto van Hanneke
ONLINE BEAUTY ADVISEUR

Zie mij als een online vriendin die jou graag helpt om er nog beter uit te zien. Als beauty expert voorzie ik jou van tips en nieuwtjes en sta ik vooraan in de rij om nieuwe dingen uit te proberen. Altijd onafhankelijk en eerlijk.