Lachen is leuk maar ook nog eens hartstikke gezond. Als je lacht maken je hersenen het stofje endorfine aan, een pijnstillend stofje waarvan je je lekkerder gaat voelen.

Lachen vermindert depressies, stress en slapeloosheid. Dit komt omdat we door lachen dingen beter kunnen relativeren en ons minder snel druk maken om kleine dingen. Door het ontspannende effect vermindert lachen stress en geeft je het een goed gevoel.

Lachen zet veel spieren in beweging. In je gezicht alleen al 15 spieren. Ook spieren in je buik en middenrif spannen aan als je lacht. Lachen maakt je buikspieren harder en strakker. Een half uur achter elkaar lachen is net zo efficiënt als een kwartier buikspieroefeningen.

Andere spieren ontspannen zich juist als je lacht. Hierdoor kunnen spieren die strak staan door stress zich juist ontspannen. Lachen bevordert de bloedsomloop en verlaagt de bloeddruk.

Lachen stimuleert het immuunsysteem van ons lichaam. Je immuunsysteem zorgt voor de afweer van bacteriën en virussen. Als je vaak lacht wordt je dus minder snel ziek. Vrolijke mensen zijn vaak veel gezonder dan piekeraars.

Op een doordeweekse dag kun je al gebruikmaken van de voordelen van lachen. Probeer het maar eens. Sta eens op met een glimlach, lach naar andere mensen. Je zult zien dat het aanstekelijk is en vaak een lach terug ontvangt. Daarnaast zullen negatieve gedachten van jezelf en anderen eerder van je af glijden.

Aangeraden wordt om elke dag een kwartier te lachen. Nu al zin om te lachen? Bekijk onderstaand filmpje, het filmpje is al hartstikke oud en waarschijnlijk heb je hem al ooit gezien maar het is bijna knap als je hier niet om hoeft te lachen.

Op Youtube staan nog meer filmpjes die jou alvast in de stemming brengen. Keep on smiling :-)

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email