Home Lichaamsverzorging Mooi zwanger

Mooi zwanger

Door: Hanneke

Helaas krijgen we tijdens onze zwangerschap last van allerlei kwaaltjes. Er veranderd zoveel in ons lichaam dat ons uiterlijk hierop reageert. Wij benoemen de meest voorkomende kwaaltjes en oplossingen zodat jij mooi zwanger kunt zijn.

Striae

Nog geen last van? Striae is alleen te voorkomen en amper te genezen. Het is dus heel belangrijk dat je striae voorkomt. De eerste 3 maanden volstaat het soepel houden van je buik nog. Start na 3 maanden met een speciale striae crème en smeer je daar 1 keer per dag mee in. Smeer je vanaf 6 maanden elke ochtend en avond met deze crème in.

Droge huid

De meeste vrouwen krijgen last van een vele drogere huid. Verzorg je gezicht extra goed en maak bijvoorbeeld gebruik van een hydraterend serum en een hydraterend masker om het tekort aan te vullen. Gebruik een speciale douchecrème voor een droge huid en een hydraterende bodylotion voor de droge huid.

Jeukende huid

Niets is zo vervelend als jeuk. Vooral ‘s avonds als je in bed ligt kan dit je uren wakker houden. Bij sommige mensen helpt het om geen melkproducten te eten voordat je gaat slapen. Zorg er voor dat een droge huid geen kans heeft, want dit kan ook jeuk veroorzaken. Een zemelenbadje (te koop bij drogist) kan ook nog wel eens helpen tegen de jeuk. Ga niet krabben, hiermee maak je de huid kapot en dit verhelpt jeuk niet. Smeer je liever nog eens extra in met een hydraterende bodylotion.

Afbrokkelende nagels

Vaak groeien je nagels sneller als je zwanger bent, maar dit komt niet altijd ten goede aan de kwaliteit van je nagels. Splijten en breken je nagels snel? Grote kans dat ze te droog zijn. Gebruik naast een nagelverharder ook een nagelolie of hydraterende balm of je nagels van het nodige vocht te voorzien.

Pigmentvlekken

Tijdens je zwangerschap ben je veel gevoeliger voor pigmentvlekken dan anders. Ook al heb je hier nog nooit last van gehad, kijk hier zeker voor uit. Ook hier geld beter voorkomen dan genezen. Het kan wel tot 3 jaar duren voordat een zwangerschapsmasker weg is. Smeer je daarom altijd in met Factor 50 als je de zon in gaat en ga niet zonnen maar blijf lekker in de schaduw. Krijg je er toch last van dan zijn er speciale crèmes voor pigmentvlekken.

Natuurlijk zitten er ook voordelen aan zwanger zijn. Je krijgt een mooie glow en je haar groeit veel sneller. Het uitgelezen moment om je haar langer te laten groeien.

Related Posts