Home Gezichtsverzorging PRP Vampire facelift

PRP Vampire facelift

Door: Hanneke van Mackelenbergh

De Regen PRP behandeling staat in Nederland ook wel bekend als de Vampire facelift. Bij deze behandeling wordt je eigen bloedplasma ingespoten met een injectienaald. Choosebeauty ging in gesprek met Cosmetisch arts Floor Claus van Esthetisch centrum Jan van Goyen in Amsterdam.

Wat is een Regen PRP behandeling nou precies?
Regen PRP is een behandeling met Platelet Rich Plasma, oftewel Plaatjes Rijk Plasma. Bij deze behandeling wordt met je eigen bloed een huidverjongende behandeling uitgevoerd. De groeifactoren in het plasma stimuleren de aanmaak van hyaluronzuur, collageen en elastine in je huid. Hierdoor krijg je een stralende, strakkere huid.

Wat voor effect mag je van de PRP behandeling verwachten?
De fijne lijntjes in het gezicht zullen minder worden omdat de PRP behandeling zorgt voor een verstrakking van de huid. De huid wordt ook wat voller en krijgt een betere doorbloeding doordat er nieuwe bloedvaten worden aangemaakt. Het oppervlak van je huid wordt verfijnt en poriën worden kleiner.

Wanneer is deze behandeling voor jou geschikt?
Deze behandeling is geschikt voor algehele huidverbetering in je gezicht, hals of decolleté. Heb je specifieke probleemgebieden, dan kunnen deze beter met botox en fillers aangepakt worden.

Hoe lang duurt de behandeling?
De behandeling duurt in totaal 20 minuten. De behandeling bestaat uit het afnemen van het bloed. Het centrifugeren van het bloed, dit duurt 5 minuten, en het injecteren van de bloedplaatjes in de huid.

Wanneer is het effect zichtbaar?
Het effect begint meteen en na 4 tot 6 weken is het volledige resultaat zichtbaar. Voor het beste effect kun je deze behandeling het beste 3 keer achter elkaar herhalen met tussenposen van 4 weken. Daarna kun je de huid goed onderhouden door de behandeling 1 keer per jaar te herhalen..

Heeft de behandeling bij iedereen effect?
De behandeling heeft niet bij iedereen een evenredig effect. Zoals bij wel meer behandelingen heeft het bij zo’n 30% weinig effect, bij 30% een ‘mwah’ effect en bij 40% een heel positief effect.

Zijn er dingen die je voor de behandeling beter niet kunt doen?
Ja, het is beter om 24 uur voorafgaand aan de behandeling geen paracetamol te slikken, geen alcohol te drinken en verder te letten met het slikken van omega 3 en vitamine C. Dit heeft namelijk invloed op de kwaliteit van het bloed dat moet worden gecentrifugeerd.

Zijn er risico’s verbonden aan de behandeling?
De PRP plasma behandeling is een van de meest veilige behandelingen om te doen omdat je behandeld wordt met je eigen bloed. Hierdoor is het risico op een infectie zeer klein.

Wat zijn de kosten voor een PRP Plasma behandeling?
Vanaf € 450,- voor het behandelen van het gezicht.

Mijn ervaring met PRP

Sinds Kim Kardashian een foto postte op Instagram van de vampire facelift ben ik ontzettend nieuwsgierig naar deze behandeling. Deze behandeling heet eigenlijk Regen PRP behandeling, maar als je ziet hoe Kim Kardashian eruit zag na het ondergaan van deze behandeling, zie je meteen waar deze naam vandaan komt.

De Regen PRP behandeling maakt gebruik van jouw eigen bloedplaatjes om je huid jonger te maken. Hoe creepy deze behandeling er ook uitziet, de behandeling is als het ware puur natuur en niets meer dan het verplaatsen van voedzame stofjes in jouw lichaam.

Regen PRP is een behandeling met Platelet Rich Plasma, oftewel Plaatjes Rijk Plasma. Bij deze behandeling wordt met je eigen bloed een huidverjongende behandeling uitgevoerd. De groeifactoren in het plasma stimuleren de aanmaak van hyaluronzuur, collageen en elastine in je huid. Hierdoor krijg je een stralende, strakkere huid.

Ik besluit deze behandeling te ondergaan en ik maak een afspraak bij Esthetisch centrum Jan van Goyen in Amsterdam. Vooraanstaand cosmetisch arts Floor Claus gaat de behandeling bij mij uitvoeren. Esthetisch centrum Jan van Goyen zit in een heel mooi pand tegenover het concertgebouw. Vanuit de wachtkamer heb je een ontzettend mooi uitzicht op het Rijksmuseum. Je kunt hier verschillende cosmetische behandelingen ondergaan, kijk maar eens op hun website: www.ecjanvangoyen.nl

Ik moet eerlijk bekennen dat dit wel een behandeling is waar ik een beetje zenuwachtig voor ben. Ik kan namelijk niet zo goed tegen bloed. Voordat de behandeling begint krijg ik een verdovende zalf op mijn gehele gezicht. Deze zalf is niet verplicht, maar omdat het nogal wat prikjes zijn is het fijn om je daar tegen te wapenen. De verdovende Emla crème prikt een beetje op mijn gezicht. Verder heb ik niet heel veel last van het verdovende gevoel, het is dus niet zoiets als de verdoving bij de tandarts. Ik word nog even gewaarschuwd of ik echt nergens naartoe hoef op die dag, omdat je er na de behandeling echt even niet zo mooi uit ziet.

Floor legt me uit dat de PRP behandeling ervoor zal zorgen dat de fijne lijntjes in mijn gezicht minder gaan worden, mijn huid strakker gaat worden, de huid dikker zal worden en mijn poriën kleiner zullen worden.
De behandeling begint met het afnemen van bloed. Er wordt maar 1 buisje bloed afgenomen, dus dat valt mee. Het bloed gaat direct naar een reageerbuisje. In dit reageerbuisje zit een scheidingsgel die ervoor gaat zorgen dat het bloed gescheiden wordt van het bloedplasma. Vervolgens gaat dit buisje 5 minuten in de centrifuge.

Het verkregen bloedplasma wordt vervolgens overgebracht in een injectiespuit. Deze spuit heeft een hele dunne naald. Floor maakt eerst mijn gezicht schoon met alcohol en begint dan het bloedplasma in mijn huid te injecteren. Ondanks de verdovende crème voel je de prikjes nog behoorlijk goed. Na een prikje ontstaat er een beetje een bruisend gevoel. Echt prettig is deze behandeling niet, maar echt pijnlijk ook niet. Ik heb altijd geleerd “wie mooi wil zijn moet pijn lijden”, dus dan valt dit wel mee. Het is gewoon niet prettig.

Over mijn hele gezicht worden de prikjes gedaan, behalve op en rondom mijn neus. De gebieden onder mijn ogen, waar ik heel veel lachrimpels heb (klinkt veel leuker dan kraaienpootjes) worden door Floor extra behandeld. Boven mijn lippen zijn de prikjes het meest gevoelig. Het prikken duurt in totaal maar 6 minuten, dat valt best mee. Floor werkt lekker snel, je kunt zien dat ze dit veel vaker heeft gedaan. Eerlijk gezegd ben ik blij als de behandeling klaar is. Ik ben wel even bang om mezelf te zien na de behandeling, maar het valt op zich nog mee. Je ziet overal rode prikjes en bobbeltjes op de plekken waar het bloedplasma is ingespoten.

Gelukkig heb ik mijn zonnebril bij me zodat ik een beetje onherkenbaar over straat kan. Esthetisch centrum Jan van Goyen is maar 5 minuten fietsen van mijn huis, dat scheelt. Ik ben blij als ik thuis ben maar zie dan in de spiegel dat het al wat minder is geworden. Mijn gezicht tintelt een beetje en mijn huid is dik en opgezwollen.

Gelukkig gaat de genezing erg snel. Een paar uur later zie je er amper wat van en durf ik zelfs alweer over straat. De volgende dag zie je hooguit nog wat rode puntjes op sommige plekjes waar een prikje is geweest. Een laagje make up en niemand die het ziet. Je kunt de dag na de behandeling dus prima op je werk verschijnen.

Direct na de behandeling zie ik een zichtbaar resultaat. Met name mijn rimpeltjes in mijn voorhoofd, mijn fronsrimpeltje en mijn lachrimpels zijn minder diep. De behandeling geeft je huid direct een boost. De weken na de behandeling is mijn huid gladder dan normaal en zijn rimpeltjes verminderd.

Het resultaat neemt bij mij wel snel af. 6 weken na de behandeling ziet mijn huid er niet beter uit dan daarvoor. Floor Claus heeft in het interview over de Regen PRP behandeling al aangegeven dat het resultaat niet bij iedereen even goed zichtbaar is en dus per persoon verschilt. Bij mij persoonlijk heeft de behandeling een tijdelijk resultaat gegeven.

Related Posts