Home Gezichtsverzorging Top 3 beste gezichtsmaskers

Top 3 beste gezichtsmaskers

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Op zoek naar het beste gezichtsmasker? Een goed masker voor je gezicht kan wonderen verrichten. En welke maskers dat zijn kun je vinden in deze lijst met beste gezichtsmaskers.

De beste gezichtsmaskers

SISLEY MASQUE CREME A LA ROSE NOIR

SISLEY MASQUE CREME A LA ROSE NOIRDit gezichtsmasker is de ultieme redding als de nood hoog is of als je er die dag gewoon fabulous uit moet zien. Dit masker doet direct iets aan de tekenen van veroudering en vermoeidheid. Het masker verjongt de huid en herstelt de vitaliteit van de huid. Het gezichtsmasker heeft een heerlijke rozengeur en zachte, romige textuur. Je gezicht ziet er weer als nieuw uit na dit maskertje. De huid is gladder en je krijgt er een hele mooie glow van. Ook groeven, rimpels en wallen zijn een stuk minder. 

€ 149

Koop nu


CHANEL SUBLIMAGE MASQUE

chanel sublimage masqueChanel sublimage Masque is het herstellende masker uit de lijn van Chanel.  Dit masker voelt lekker vol en zacht aan en geeft een fluweelachtige finish. Ultieme verwenning wat ons betreft. Het masker ontspant en voedt en zorgt daardoor voor een stralende, stevige huid. Na het gebruik van het masker is je gezicht veel meer ontspannen en zie je er echt beter uitgerust uit. Ideaal na een slechte nacht of voor moeders die geen volle nachten maken.

€ 210

Koop nu


 

CLARINS RE-CHARGE RELAXING NIGHT MASK

Clarins re-charge sleep maskHet Relaxing Night Mask van Clarins bevat een ontspannende kruidenthee. Het masker laadt de huid op, geeft volume en hydrateert je huid zodat je huid uitgerust wakker wordt. De geur heeft een ontspannende werking. Je hebt maar weinig nodig van het masker waardoor je er lang mee doet. Het masker ligt voordat je gaat slapen nog echt op je huid, maar als je in de ochtend wakker wordt is het helemaal ingetrokken.

€ 31

Koop nu


Waarom worden sommige maskers hard?

Een masker dat na het aanbrengen hard wordt heeft als doel de huid af te sluiten. De huid kan dan van buitenaf geen zuurstof opnemen. Hierdoor moet de huid van binnenuit zuurstof aantrekken om te kunnen ademen. Tijdens het proces worden voedingsstoffen versneld aangevoerd, afvalstoffen versneld afgevoerd en de celactiviteit op gang gebracht. Met het verwijderen van het masker haal je tevens de afvalstoffen weg. Na het verwijderen van het masker is de huid vaak rood of roze. De doorbloeding van de bovenste huidlagen wordt ook wel hyperaemie genoemd. Omdat kleimaskers talg absorberen is het raadzaam deze enkel te gebruiken als je een vette huid hebt. Bij een droge huid doen ze meer kwaad dan goed.

Hoe kun je het beste een gezichtsmasker aanbrengen?

Lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het masker. Het is belangrijk om de huid eerst te scrubben zodat het masker goed kan worden opgenomen door de huid. Je kunt het gezichtsmasker met je vingertoppen aanbrengen maar er bestaan ook speciale kwasten voor het aanbrengen van een masker. Deze kwasten zorgen ervoor dat het masker op een egale manier over de huid wordt verdeeld en voelen ook heel fijn aan. Gebruik geen masker rondom de ogen. Je kunt tijdens de inwerktijd een warme vochtige handdoek over je gezicht leggen. Op deze manier kan het masker nog beter zijn werk doen en kun je de handdoek tevens gebruiken om het masker te verwijderen. Ga bij voorkeur liggen terwijl je het masker op hebt. Door je benen omhoog te leggen vergroot je de werking van het masker omdat je gezicht dan meer zuurstof krijgt. Na het gebruik van een masker dien je direct een moisturizer te gebruiken om de huid te hydrateren. Na het gebruik van een masker kan een moisturizer nog beter zijn werk doen en de huid hydrateren.

Beste masker voor jouw huidtype

Vette huid

Maskers voor een vette huid zijn erop gericht om de huid te reinigen en het overmatige talg te absorberen. Deze maskers zijn ideaal als je last hebt van een glimmend gezicht. Anti septische ingrediënten voorkomen de groei van bacteriën. Kleimaskers zorgen ervoor dat de huid gaat transpireren en zorgen ervoor dat je huid hiermee afvalstoffen afscheidt. Deze afvalstoffen worden vervolgens opgenomen door het masker. Het zijn vaak wat dikkere maskers die hard worden. Breng dit masker nooit aan rondom de oogcontouren. Je kunt het masker met een washandje met lauw warm water verwijderen.

Droge huid

Maskers voor een droge huid bevatten ingrediënten die de uitgedroogde huid moisturizen en hydrateren. Deze maskers zorgen er tijdelijk voor dat droogtelijntjes minder worden. Deze maskers blijven zacht en worden dus nooit hard. Je kunt het masker makkelijk met een tissue of wattenschijfjes verwijderen. Verwijder deze maskers nooit met water. Er zijn ook maskers die je helemaal niet hoeft te verwijderen. Deze maskers worden dan in zijn geheel door de huid worden opgenomen.

Doffe huid

Maskers voor een doffe huid verwijderen de dode huidcellen en stimuleren de huid. Deze maskers hebben vaak een crème structuur die je met een tissue verwijderd. Ook wordt er voor deze maskers vaak gebruik gemaakt van een peel-off masker. Deze wordt hard op de huid. Je verwijderd een peel-off masker door het van boven naar beneden van je huid af te trekken.

Gevoelige huid

De gevoelige huid voelt vaak strak aan en heeft rode vlekken. Maskers voor een gevoelige huid bevatten vaak cafeïne of grapefruit zaadjes omdat deze ingrediënten roodheid verminderen. Kamille extract en Aloë vera hebben een gunstig effect op ontstekingen en hebben een verkoelende werking. Ze worden daarom vaak in maskers voor de gevoelige huid gebruikt. Deze maskers verwijder je zachtjes met een tissue. Maskers voor een gevoelige huid kunnen door de verkoelende werking en tintelend effect geven. Wees dus niet ongerust als je huid op het masker reageert.

Related Posts