Home Make up Q&A met Ines Borgonjon van MAC

Q&A met Ines Borgonjon van MAC

Door: Hanneke

Ines Borgonjon is Senior artist bij MAC Benelux. In deze Q&A beantwoordt ze vragen over het aanbrengen van foundation, en geeft ze meer informatie over de nieuwe foundation van MAC. De MAC Cosmetics Studio Waterweight Foundation.

Hoe kies je de juiste tint voor je foundation?

Om de juiste tint te kiezen kan je het best kijken naar de huidskleur aan je kaaklijn. Kies de kleur zo dicht mogelijk bij je eigen huidskleur. Wanneer je de foundation hier en daar op je gezicht kan aanbrengen, enkel op de plaatsten waar je huid het nodig heeft, zonder dat je een kleurverschil ziet, zit je goed! Je kan bijvoorbeeld je foundation aanschaffen in de winter wanneer je lichter bent, en in de zomer, na een goede portie zon. In de overige seizoenen kan je deze twee kleuren mengen voor een perfect resultaat.

Wat is de juiste volgorde als je make-up wilt aanbrengen?

De volgorde van aanbrengen geldt voor alle foundations redelijk gelijk. Je start steeds met een goede dag verzorging aangepast aan je huidtype. Aanvullend kan je een primer gebruiken voor het langer houden van je make-up. Vervolgens breng je een concealer en foundation aan. De volgorde hiervan is van minder groot belang. Persoonlijk breng ik liever eerst foundation aan omdat je op die manier voorkomt om te veel te willen camoufleren met je concealer. Wanneer je klaar bent met je crème of vloeibare producten kan je met poeder aan de slag. Voor een natuurlijk resultaat poeder je enkel af waar je graag een iets matter resultaat ziet. Het mooiste effect krijg je door je T zone af te poederen (neus, naast neus, voorhoofd, kin). De jukbeenderen kan je vrij laten voor een mooie natuurlijke gloed.

Hoe breng je het beste een foundation aan?

Een compacte foundation kan je het best aanbrengen met een sponsje of een stevige kwast (denk hierbij bijvoorbeeld aan de M.A.C penselen met nummer 130, 132 of 159). Een sponsje zal voor iets meer dekking zorgen. M.A.C heeft een hele collectie vooruitstrevende sponsjes met handige vormen om overal goed bij te kunnen. Zo kan je zelfs het fijnste lijntje naast je neusvleugels egaliseren. Met een kwast kan je gemakkelijk transparant en dekkend werken. Afhankelijk van het hoeveelheid product dat je op je penseel doet, kun je dit makkelijk doseren en opbouwend te werk gaan. Het aanbrengen van een compacte foundation gaat niet zo gemakkelijk met je handen en zou ik daarom niet aanraden.

Een vloeibare foundation kan met zowel sponsjes, kwasten als vingers aangebracht worden, hoewel ik persoonlijk minder sponsjes bij vloeibare foundation gebruik omdat je hierdoor sneller product verliest (die in het sponsje trekt). Afhankelijk van het resultaat dat je wenst kan je een penseel kiezen. Een penseel met zachte losse haren zal voor een subtielere en transparantere finish zorgen dan een compact penseel. Je vingers zijn ook een handige tool om te gebruiken. Je kan dekkend werken of je product mooi in je gezicht verdelen door kloppende of aaiende bewegingen te maken. Wanneer je met je handen werkt is het aan te raden om met weinig product te starten en toe te voegen wanneer je dat nodig vindt. Anders zie je vaak overtollig product in de donshaartjes zitten.

Hoe onderscheidt de Waterweight foundation zich met andere foundations?

De Waterweight foundation is een longwear foundation dat werkt als een onzichtbare foundation die in 23 kleuren uitkomt. Speciaal geschikt voor diegenen die een perfecte huid willen, zonder het dragen en zien van een heleboel make-up. Daarbij werkt dit product ook nog eens waterproof en dat wilt zeggen dat hij lang blijft zitten, zelfs bij vochtige weersomstandigheden. Een pluspunt aan deze foundation is dat hij heel gemakkelijk mengt met andere foundations of crèmes, dit komt doordat de foundation heel vloeibaar is. Voor extra hydratatie of iets meer transparantie kan je bijvoorbeeld enkele druppels essential oils, een vleugje complete comfort crème of een pompje moisture infusion toevoegen.

Hoe zorg je dat de Studio Waterweight Foundation lang en goed blijft zitten?

Net zoals bij andere foundations is het fijn om met primers te werken om je make-up langer te behouden. Je kan kiezen voor de M.A.C basic primer of primer met spf factor. M.A.C heeft zelfs primers die licht reflecterende deeltjes bevatten om je huid extra te laten stralen. Wanneer de primer een minuut op je huid is ingewerkt, vormt dit geen probleem met je foundation. Integendeel, het zal het resultaat nog versterken!

Kun je deze foundation net zo als andere foundation gemakkelijk met make-up remover verwijderen?

Heel fijn in gebruik met de Studio Waterweight foundation is de cleanse off oil. Dit is een olie die bij toevoeging van water een melk vormt en zeer zacht en grondig zal reinigen. Voor de extra gevoelige huid bestaat deze ook in tranquil vorm.
Wat is de houdbaarheid van een foundation?

De houdbaarheid van elke foundation staat steeds op de verpakking aangegeven. Om de foundation langer te kunnen bewaren kan je hem best op een donkere koele plaats bewaren.

Wat zijn nieuwe en opkomende trends als je kijkt naar foundations?

Foundation is bezig met een enorme opmars. Door de ontwikkeling van verfijnde en vernieuwende kleuren en texturen kan een foundation aanvoelen als een tweede huid. Je kiest daarom ook een kleur zo aansluitend mogelijk bij je huidskleur waardoor je er prachtig uitziet zonder dat de foundation opvalt.

De MAC Studio Waterweight foundation heeft ultra dunne vloeistof met een elastisch gel serum en een SPF 30. De foundation blijft lang zitten en geeft een pure medium dekking, vervaagt zachtjes de poriën en fijne lijntjes. De toevoeging van de Moisture Fusion Complex biedt gelijk een alle daags hydratatie waardoor de huid soepel en zijdezacht aanvoelt.
De MAC Cosmetics Studio Waterweight Foundation is verkrijgbaar in maar liefst 23 kleuren.

Prijs: € 37

Koop nu

Related Posts