Home Gezondheid Ralph Moorman hormoonbalans voor vrouwen

Ralph Moorman hormoonbalans voor vrouwen

Door: Hanneke

Onze held Ralph Moorman komt met een nieuw boek speciaal voor vrouwen. In dit boek gaat hij dieper in op de hormoonbalans bij vrouwen. Een niet goed functionerende hormoonhuishouding kan bij vrouwen kan allerlei klachten en ziekten veroorzaken. In het boek Hormoonbalans voor vrouwen worden 38 veelvoorkomende klachten en ziekten bij vrouwen onder de loep genomen.

Hormoonbalans voor vrouwen

Naast medicatie valt er ontzettend veel winst te behalen op het gebied van voeding en beweging. In veel gevallen maakt een verandering in de levensstijl medicatie zelfs overbodig. In het nieuwe boek Hormoonbalans voor vrouwen lees je hoe je jouw levensstijl kunt aanpassen om dit te bereiken. In dit boek wordt dieper ingegaan over wat je wel of niet kunt eten, welke supplementen je kunt nemen en hoe je het beste kunt gaan bewegen om van jouw klachten af te komen.

hormoonbalans voor vrouwen
Choosebeauty mocht Ralph Moorman een aantal vragen stellen over het nieuwe boek. Uiteraard vroegen we hem naar tips voor verschillende problemen met betrekking tot ons uiterlijk. Deze onderwerpen worden ook in het nieuwe boek van Ralph Moorman behandeld.

1. Hoe kunnen we cellulite voorkomen of genezen?

Cellulite, sinaasappelhuid, is een verkleving en zwelling van de onderhuidse bindweefselstructuur. Het lijkt, als het er eenmaal is, niet meer weg te krijgen, ook niet door af te vallen. Natuurlijk is de fitnessmarkt hier al lang op ingesprongen. Al jaren komt het ene na het andere wondermiddeltje op de markt en veel vrouwen hebben zich al eens zo’n middel laten aansmeren. Een illusie waarmee ze in het beste geval de symptomen tijdelijk kunnen bestrijden. Een duurzame behandeling is moeilijk in de zetten als er zo weinig bekend is over de oorzaken. Wat we wel weten is dat hormonen invloed op cellulite hebben. Het komt immers vooral voor bij vrouwen, of bij mannen met een zeer laag testosteron-niveau. Ook de anticonceptiepil kan cellulite verergeren.

Wat kunnen wij hier zelf aan doen?

– Voorkom een hoog vetpercentage (testosteron wordt omgezet in oestrogeen in vetweefsel)
– Doe aan krachttraining: Krachttraining kan de testosteron verhogen
– Beperk stress : Stress kan testosteron verlagen
– Probeer voldoende te slapen: Tijdens de slaap is groeihormoon en testosteron verhoogd.
– Verminder de alcoholinname: Alcohol kan oestrogeen verhogen en testosteron verlagen.
Meer tips? Zie het boek: Hormoonbalans voor Vrouwen

2. Welke tips heeft u om acne te verhelpen?

Acne is een huidaandoening, te herkennen aan puistjes. Meestal is er sprake van een verhoogde talgproductie met mee-eters tot gevolg. Die kunnen ontsteken waardoor er een infectie met bacteriën ontstaat. Een verhoogde talgproductie leidt tot een vettere huid, maar niet iedereen met een vette huid krijgt acne. Daar is meer voor nodig, bijvoorbeeld een verhoogde ontstekingsactiviteit in het lichaam. Die ontstekingsactiviteit is gerelateerd aan de voeding.

Veel jonge mensen krijgen er in hun puberteit mee te maken. De één heeft er meer last van dan de ander. Bij de één gaat het sneller over dan bij de ander, maar niemand wil graag gezien worden als ‘puistenkop’. Een standaard oplossing die veel meisjes van hun huisarts krijgen aangeboden is ‘de pil’.

Wat kunnen wij hier zelf aan doen?

– Voorkom insulineresistentie: Een hoog insulineniveau stimuleert de aanmaak van androgenen en dus de talgaanmaak.
– Let op voedselintoleranties en andere –overgevoeligheden: Een verstoorde darmwerking verhoogt de ontstekingsactiviteit in het lichaam.
– Voorkom blootstelling aan hormoonverstorende stoffen via cosmetica en crèmes. Soms wordt cosmetica gebruikt ter camouflage van acne terwijl het er juist door verergert.
– Eet veel groenten zodat hormonen goed afgebroken worden. De stoffen die uw lever gebruikt om hormonen en hormoonverstorende stoffen af te breken worden gemaakt uit chlorofyl. Dit is het bladgroen in groene planten.
– Verlaag het stressniveau: Chronische stress verstoort de darmwerking en verhoogt de ontstekingsactiviteit in het lichaam.

3. Wat kunnen we doen om een zwangerschapsmasker te voorkomen?

Zwangerschapsmasker ook wel melasma of chloasma genoemd is een pigmentverandering in het gezicht, waardoor er een donkere verkleuring ontstaat. Dit gebeurt vooral in het gebied rond de ogen (wangen, neus, voorhoofd). Het treedt vooral op bij vrouwen die zwanger zijn, en dan in het tweede en derde trimester. Ook vrouwen die hormonen gebruiken (anticonceptie of hormoonsupplement) hebben er soms last van. Soms gaat het vanzelf over na de zwangerschap of wanneer je de hormoonbehandeling stopt.

Wat kunnen wij hier zelf aan doen?

– Voorkomen is beter dan genezen, zeker bij zwangerschapsmasker. Door de algemene tips in het boek ‘Hormoonbalans voor Vrouwen’ te volgen wordt de kans kleiner op disbalansen die dit veroorzaken.
– Minder in de hevige zon komen en zonnebrand met een hoge factor gebruiken. Ook als het MSH-hormoon (pigment stimulerend hormoon) afwijkend is tijdens de zwangerschap, heeft u zonlicht nodig om het masker te laten ontstaan. Zonder zonlicht of met een goede zonnebrandcrème verkleurt je huid niet.

In het boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’ hebben levensmiddelentechnoloog/ gezondheidscoach Ralph Moorman en gynaecoloog/ vrouwenarts Barbara Havenith kun krachten en kennis gebundeld. Het boek is te koop voor € 21,- bij Bol.com.

Koop nu

Related Posts