De Regen PRP behandeling staat in Nederland ook wel bekend als de Vampire facelift. Bij deze behandeling wordt je eigen bloedplasma ingespoten met een injectienaald. Choosebeauty ging in gesprek met Cosmetisch arts Floor Claus van Esthetisch centrum Jan van Goyen in Amsterdam.

Wat is een Regen PRP behandeling nou precies?
Regen PRP is een behandeling met Platelet Rich Plasma, oftewel Plaatjes Rijk Plasma. Bij deze behandeling wordt met je eigen bloed een huidverjongende behandeling uitgevoerd. De groeifactoren in het plasma stimuleren de aanmaak van hyaluronzuur, collageen en elastine in je huid. Hierdoor krijg je een stralende, strakkere huid.

Wat voor effect mag je van de PRP behandeling verwachten?
De fijne lijntjes in het gezicht zullen minder worden omdat de PRP behandeling zorgt voor een verstrakking van de huid. De huid wordt ook wat voller en krijgt een betere doorbloeding doordat er nieuwe bloedvaten worden aangemaakt. Het oppervlak van je huid wordt verfijnt en poriën worden kleiner.

Wanneer is deze behandeling voor jou geschikt?
Deze behandeling is geschikt voor algehele huidverbetering in je gezicht, hals of decolleté. Heb je specifieke probleemgebieden, dan kunnen deze beter met botox en fillers aangepakt worden.

Hoe lang duurt de behandeling?
De behandeling duurt in totaal 20 minuten. De behandeling bestaat uit het afnemen van het bloed. Het centrifugeren van het bloed, dit duurt 5 minuten, en het injecteren van de bloedplaatjes in de huid.

Wanneer is het effect zichtbaar?
Het effect begint meteen en na 4 tot 6 weken is het volledige resultaat zichtbaar. Voor het beste effect kun je deze behandeling het beste 3 keer achter elkaar herhalen met tussenposen van 4 weken. Daarna kun je de huid goed onderhouden door de behandeling 1 keer per jaar te herhalen..

Heeft de behandeling bij iedereen effect?
De behandeling heeft niet bij iedereen een evenredig effect. Zoals bij wel meer behandelingen heeft het bij zo’n 30% weinig effect, bij 30% een ‘mwah’ effect en bij 40% een heel positief effect.

Zijn er dingen die je voor de behandeling beter niet kunt doen?
Ja, het is beter om 24 uur voorafgaand aan de behandeling geen paracetamol te slikken, geen alcohol te drinken en verder te letten met het slikken van omega 3 en vitamine C. Dit heeft namelijk invloed op de kwaliteit van het bloed dat moet worden gecentrifugeerd.

Zijn er risico’s verbonden aan de behandeling?
De PRP plasma behandeling is een van de meest veilige behandelingen om te doen omdat je behandeld wordt met je eigen bloed. Hierdoor is het risico op een infectie zeer klein.

Wat zijn de kosten voor een PRP Plasma behandeling?
De kosten bedragen vanaf € 450,- voor het behandelen van het gezicht.

Binnenkort kunnen jullie de ervaring van Hanneke lezen met de PRP behandeling.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email